Idag har vi tagit tag i sådana där tråkiga saker, som man har skjutit upp i all evighet. Så Henke tog tag i sovrummet och jag tog tag i lilla hallen med en översvämmad garderob.

Känslan efteråt är oslagbar och nu är det fint. 
När man är inne i en period i livet då allt springer i hundraåttio så behöver man ta till den där extra växeln som man inte visste att man hade. Fokus och prioteringar är huvudnyckel till att lyckas. För att orka ha fokus och göra rätt prioteringslista, så behöver man ha bra människor runt omkring sig. Det har jag och det är jag otroligt tacksam över.

Här är några som jag i detta inlägg vill ge mitt ödmjukast tack till:

Tack Älskling för att du kan mig som en öppen bok. Du ger mig spaces när jag behöver det. Du lyssnar när jag behöver få ur mig allt som tynger mina axlar. Du bollar idéer med mig och stöttar mig. Du är mitt allt.

Tack mamma för att du alltid ställer upp till 100%. Utan din hjälpande hand hade jag aldrig varit där jag är idag. Du har uppfostrat mig till att värna om familjen, jobba hårt, behandla andra som jag själv vill bli behandlad och ha humor nära till hands när det är som tyngst. 

Tack mitt Dreamteam till personal. Jag är så oerhört stolt över er alla. Tillsammans lyckas vi med det andra inte klarar av. 


*givetvis har jag fler människor i min närhet som jag är tacksam över. Dock är detta inlägget arbetsrelaterad och då är det dessa personer som betyder mest för mig. 
Vi har haft en lugn, avkopplande och skön helg. Började med en fin middag med tända ljus (som jag kom hem till efter att ha jobbat över i fredags). Myshäng framför brasa och skön musik.
På lördagen blev det lite mer jobb, lillfisen var med mig och fick runt och städade bland hyllorna (tror jag har förstört henne, hehe). Sen gick vi en långpromenad och stannade till hos mamma på en kaffe.
 Idag åkte jag, mamma och lillfisen till skogen för att leta efter kantareller. Det enda som fanns i skogen var låtsas kantareller, ja ni hör ju hur dumt det låter. Men tydligen så finns dom där för att jävlas med en. 
Ikväll har jag färgat både ögonbryn och färgbombat håret. Lite piff, piffelipiff så här på en söndag. 😊 
Vi går in i en ny högsäsong på jobbet.. Hösten är här, halloween står bakom knuten och därefter kommer jul och nyår. Detta gör att trycket ökar på jobbet, mer pallar in och mer att göra.

I år har ett större sortiment på halloween och det kom igår. Det var sjukt roligt att få packa upp det och få se alla nyheter irl. Det kommer bli mäktigt. 

Tack vare älsklingen så har jag kunnat jobba övertid och det är jag tacksam för. 
Det här valet kommer att gå till historieböckerna. Man spår att sossarna gör sitt sämsta val genom tiderna och att SD blir det andra starkaste partiet. Vi får se hur slutresultatet blir.

Det jag vet är att jag för första gången valde att rösta på olika partier på det olika valen. Anledningen är att jag denna gången varit mer påläst, lyssnat på debatter och gjort ett flertal valkompass. Den här gången har jag lyssnat på mig själv, tagit till mig det som varit viktigt för mig och valt därefter.

Det jag också är stolt över är att jag har fått mina barn att förstå hur viktig den enskildes röst är. Dom har varit insatta, ställt frågor och varit intresserade av både debatter, viktiga  frågor och deltar i diskussioner här hemma. Stolt är ordet. Hemma hos oss firar vi vår rätt att rösta med god middag med tillhörande efterrätt. Det är sen gammalt. 😊 


Hur eller hur kommer denna valvaka bli väldigt spännande. 😊 
Tänk att min lillastora pojk var med oss och röstade idag. Jag blir stolt över att han var med och inte förkastar sin rösträtt. 

Jag själv har varit lite kluven mellan två olika partier och valde i sista sekund. Nu efteråt så känns det bra. Ikväll ska vi fira att vi har demokrati, att vi har rösträtt och att vi får välja fritt. Valvaka ikväll. 


Så rädd jag var när jag klev in genom dörren till tandläkaren. Jsg skakade som ett asplöv och poängterade direkt för receptionisten att jag hade tandläkarskräck. Tror dom har Någon form av tandläkarskräck radar där, för jag fick komma in fem minuter tidigare.

Domen... Inflammation som kan leda till tandlossning 🙊Jag fick världens bästa tandläkaren, hon tigmin rädsla på allvar. Hon var pedagogisk, lugn och säker. 40 minuter senare var jag klar och ut gick jag därifrån med halva ansiktet avdommnat och ny tid för återbesök. 

Tack gode gud för att jag slapp rotfyllning. Nu förstår jag varför halva Nybban går till Unni på centrumtandläkaren. Bäst är hon. 

Idag fick jag ge upp och ringa till tandläkaren då jag haft ont i en kindtand i en vecka. Ringde först till folktandvården och vet ni vad dom sa... "Vi tar inte emot nya patienter, ja om det inte är akut dårå". Vilket skämt.

Ringde min älskling och han rekommenderade en annan tandläkare och jag ringde dit. Imorgon ska jag dit. Ni som känner mig väl, vet vilket galen tandläkarskräck jag har. Hade jag inte varit 39 år så hade jag faktiskt bett min mamma följa med mig för att hålla mig i handen. Ja, då kanske ni fattar hur rädd jag är.

Tror att det kommer bli en rotfyllning för hela tanden ömmar och gör galet ont. Jag ser alla tusenlappar flaxa förbi. Dubbel fan... 
Vet ni känslan av frustration som omfamnar varje lite cell i kroppen, den känslan har jag just nu. Jag andas djupa andetag, räknar till hundraåttio och gör allt för att frustrationen ska rinna av mig. Tur att det gamla husmorsknepet funkar till en viss del. Det värsta av allt är att jag inte kan göra någonting åt saken, för det är inte min sak att förändra. 

Den ena säger si, den andra säger så och där emellan är jag. Känner mig som ett ursketet äpple inombords. 

I två veckor har jag hållt en hemlighet för Henke. Igår kunde jag äntligen avslöja hemligheten för min älskling. Jag tillsammans med några vänner fixade så att vi åkte på Två blyga läppar på Sandra igår kväll som en förtidig födelsedagspresent. Första hemligheten jag lyckats behålla hemligt för Henke utan att försäga mig. High five till mig.