Julen firades här hemma med Älsklingen, min söta mamma, de stora boysen och deras pappa A. Mycket mat, många skratt och finfina julklappar. Det kändes bra att boysens pappa ville komma till oss, sist vi firade jul ihop var för 12 (!!!!) år sen. Det känns faktiskt jävligt skönt att jag åtminstone har ett ex som inte är komplicerad.
På annandagen åkte jag och älsklingen till Göteborg och på vägen dit så släppte vi av Y i Dalsjöfors. Vi lyckades hitta en topp restaurang, tur att Google finns och dess omdömen. Innan vi gick tillbaka till hotellet igen så stannade vi till vid rockbaren bara för att få insupa känslan. 
Dagen efter var det dags för mig att lämna fingeravtryck på kinesiska ambassaden. Eftersom jag inte fick komma in tidigare än utsatt tid (14.00) så fick vi snällt gå runt på Göteborgs gator i två timmar. Det jag tyckte var mäkta märkligt var att många småbutiker hade stängt från 20/12 till 2/1, året största försäljning på året? 

Tanken var att jag skulle vara långledig, men fick hoppa in och jobba några timmar i fredags och även igår. Men det är så livet är som butikchef. Idag har vi varit hos älsklingens mamma och ätit årets sista julbord. Ikväll har jag och lillfisen spelat Uno. Jag är en mamma som inte "låter" barnen att vinna. Nej nej, man ska lära sig att vinsten ska man kämpa för. Lik förbaskat blev hon Queen of Uno ikväll. Starkt kämpat lillfis. Nästan 60 timmars arbetsvecka så var det väldigt skönt att checka ut från jobbet igår. Den här hösten/vintern har varit helt galen och jag är så stolt över mig själv att jag faktiskt har klarat detta.

Idag ska vi handla julmaten. Önska oss lycka till. 

Jag ville först skita i de sista luckorna, dom var för mig, tråkiga. Men sen är jag en sån som måste slutföra det jag har påbörjat. Därför får ni lucka 21-24 här... 

21: "Ett val jag ångrar... , att jag påbörjade bloggkalendern. 
22: "vänner jag önskade jag hade kvar,... Nej vänner som inte finns kvar i mitt liv är ju av en anledning. Antingen jag som inte hört av mig, virseversa, svek osv. 
23:"Aktiva beslut jag tar varje dag.... Lätt, ett av mina aktiva beslut som jag gör varje dag är att kliva upp ur sängen  när larmet går.
24: Så väljer jag att fira in ett nytt år,.. I lugn och ro, eller fest 
När jag väljer frukost.

Jag är tråkigt enkelspårig och snöar in mig på samma frukostar.

Vardagar blir det allt turkiskt yoghurt, kanel, hallon och ett kokt ägg.

Helger blir det äggröra, sallad, finncrisp med pålägg. 

Givetvis massor av kaffe 😁
En resa jag ångrar att jag inte gjorde.

Jag ångrar inga resor jag har gjort för jag har inte gjort så många resor i mitt liv. För jag har prioriterat andra saker och ekonomin har tidigare inte tillåtit det heller för den delen.
När jag valde att börja blogga.

Juli 2005 tror jag det var jag gjorde mitt första inlägg och det är på den här bloggen. Jag har bara haft denna blogg och tanken från början var att det skulle bli en offentlig dagbok med bland annat minnesanteckningar av barnens konversationer. 
När jag valde bort en relation.

Det finns olika slags relationer och en av dom är vänskap. Jag valde bort en vänskap när jag flyttade hem till Småland. Anledningen var att jag blev oerhört sårad, sviken,  ledsen och besviken på personen. Vi två var som ett, kände varandra utan och innan och vi var verkligen allra bästa vänner. Vad som hände, behåller jag för mig i respekt för den personen. För jag är inget svin som hänger ut folk, nä det tillhör inte i min natur att göra. 
Jag har sagt det innan, säger det igen igen och igen... Jag har världens bästa team. Idag körde vi järnet mellan kl 06.00-18.00 för att tömma lagret. Vilket team, vi köttade värre än krigarna själv. Duracell kaniner deluxe. Däremellan hade jag möte angående kommande inventering. Då överraskade dom mig totalt, med världen häftigaste present (så min humor) och jättefin arrangemang. Blir tårögd av bara tanken på hur fina medarbetare jag har.
Jag har sagt det innan, säger det igen igen och igen... Jag har världens bästa team. Idag körde vi järnet mellan kl 06.00-18.00 för att tömma lagret. Vilket team, vi köttade värre än krigarna själv. Duracell kaniner deluxe. Däremellan hade jag möte angående kommande inventering. Då överraskade dom mig totalt, med världen häftigaste present (så min humor) och jättefin arrangemang. Blir tårögd av bara tanken på hur fina medarbetare jag har.
Som lilltösen sa "men mamma, varför gör du sånt som du inte får äta". För det är tradition svarade jag. Ingen jul utan julgodis, eller rättare sagt rocky roads. Så lätta att göra, så otroligt löjligt goda.
Men jag gjorde lite lchf vänlig julgodis också som heter Snöbollar. Blev dom goda? Nja, känns som att äta smör med en eftersmak av citron. Ja ja, man måste ju testa, för till slut så hittar man sina favvisar. 

Valet jag aldrig haft.

Först vill jag säga att ett val jag aldrig har haft är den senaste uppdateringen på blogg appen. Den dubblerar, eller tar bort inlägg. Skit med andra ord. 

Det andra valet jag skrev om i tidigare inlägg som försvann kom jag inte ihåg nu. 

När jag valde min utbildning.

Hotell och restaurang med inriktning hotell blev mitt gymnasieval. Min första tanke var att jag ville ut och resa, se världen och samtidigt jobba. Inget av det blev det. Egentligen är det nog väldigt få som vet exakt vad dom vill bli när dom är stora, iallafall dom flesta jag pratar med. 
När jag valde staden jag bor i.

Lätt val, jag valde staden där min familj bor i efter att ha varit borta i flera år i en annan del av Sverige. 
När jag valde staden jag bor i.

Lätt val, jag valde staden där min familj bor i efter att ha varit borta i flera år i en annan del av Sverige. 
Val jag glömmer jag har...

Val jsg glömmer jag har är väl att tillåta mig själv att återhämta mig, koppla bort jobbet och bara vara. Det är intensivt på jobbet och det är knappt att man hinner andas mellan varven. 
Val jag glömmer jag har...

Val jsg glömmer jag har är väl att tillåta mig själv att återhämta mig, koppla bort jobbet och bara vara. Det är intensivt på jobbet och det är knappt att man hinner andas mellan varven. 
Ett beslut jag är extremt stolt över.

Ett beslut som jag är extremt stolt över är när jag bestämde mig för att bli mamma. Jag gick mot strömmen och valde att bli en ung mamma. Jag var 20 år och skulle fylla 21 år det året som min förstfödde kom. 
En gång när jag gjorde slut eller dumpad.

Den gången jag blev dumpad kastade köttfärslimpa över hela köket. För den som vill läsa den historien får rota  bland de gamla inläggen från 2007.

En gång när jag gjorde slut eller dumpad.

Den gången jag blev dumpad kastade köttfärslimpa över hela köket. För den som vill läsa den historien får rota  bland de gamla inläggen från 2007.

Ett vägskäl jag drömmer om... 

Nu får jag nog ta mig en rejäl funderare här... Ett vägskäl jag drömmer om, hmm. Eftersom jag själv inte har någon speciell vägskäl som jag drömmer om som handlar om mig personligen, så väljer jag att vända på frågan lite. Jag drömmer om att mina barn hittar sina rätta vägar i sina vägskäl som dom kommer att stå inför i sina liv. För barnen betyder allt och jag vill att dom ska vara lyckliga och tillfreds.

Om jag inte hade.. Så hade jag.

Om jag inte hade valt att börja med LCHF, så hade jag varit en trött tjockis just nu. För så stor som jag var innan jag började min hälsosamma livstil har jag aldrig varit förut. Inte ens när jag var gravid. Galet hur man kan tillåta sig själv att förstöra sin kropp på det sättet. Levde på kaffe, snabba kolhydrater och socker. Jag är otroligt glad över att älsklingen också är med på den här resan det gör allt så mycket lättare. Det här är vår livsstil och den är här för att stanna. Så nej det är ingen diet. 
Ett vägskäl jag är rädd för.

Med risk för att låta tråkig, så är jag faktiskt inte rädd för några vägskäl. Allt handlar om beslut som man tar och så länge man står bakom sina beslut är vägskälen inget skrämmande. Så tråkigt och klyschigt inlägg. Men så är det. 

Det väljer jag helst i garderoben.

På vardagarna bor jag i myskläder efter jobbet. Antingen min kanindräkt eller mina utslitna haremsbyxor. Till denna snygga utstyrsel har jag på mig ett par ursköna innetofflor.
På helgerna så blir oftast kläder i färgen svart. Hur tråkig är jag? Men men sån är jag. 

Ett beslut någon annan tog åt mig.

Det var faktiskt min älskling som tog ett beslut åt mig för ett tag sen och det är jag tacksam över. Vad beslutet innebar kommer jag att behålla för mig själv ett tag till. Men lovar att berätta inom sin tid. 

Mitt svårast beslut i livet.

Oj, vilk svår rubrik. För mig är inga beslut svåra, så länge man står bakom sitt beslut. Det är när man tvekar som beslut blir svåra. Det är när man inte tror på sig själv som beslut blir svåra. Och det är när man är rädd för framtiden som beslut blir svåra. 


Så spenderade jag sommaren 2018.

Jag spenderade sommaren mestadels i skuggan, för vi hade en varm sommar. Förutom midsommarafton, då var det galet kallt på Öland. 

På semestern spenderade vi först i Polen med alla barnen.
Andra semesterveckan åkte jag och älsklingen till Tyskland vidare till Danmark. 
Vi upptäckte hur användbart Google är och lyckades hitta små smultronställen vi annars aldrig hade funnit. 


Mitt senaste beslut.

Jag väljer att låta en bild illustrera mitt senaste beslut. 

Jag hakar på blogg trenden som råder just nu, man får en rubrik och skriver ett inlägg om den rubriken utifrån sig själv. Eftersom jag är så sent ute, får jag köra lucka 1 & 2 i samma inlägg. Vill ni också haka på denna heta blogg trend, så ska ni söka på Kajsons julkalender. 

Lucka 1
Mitt första aktiva val jag gjorde i livet. 

Svår rubrik, för val gör vi redan från den dagen vi föds. Fast om jag ska välja ett val som jag minns starkast, så blir det följande. .. 
Jag var 11 år, det var en kall decemberdag, dagarna innan julafton. Jag var hemma själv och lyckades hitta mammas julklappsgömma. Där och då minns jag så väl att jag stod inför ett val "ska jag tjuvöppna eller ska jag inte". Otroligt samvetskval med "nej nej så får man inte göra", men nyfikenheten tog överhand och jag gjorde mitt första aktiva val... Jag tjuvöppnade julklapparna, inte bara mina, utan även mina småsyskon. Jag kan väl med handen på hjärtat säga att den julafton blev väldigt tråkig eftersom jag redan visste vad alla skulle få. Man lär sig av sina egna misstag. 

Lucka 2
Ett misslyckat val. 

Sweet lord vilka rubriker, dom är ju skitsvåra och man vet ju inte vilken av alla sina erfarenheter man ska välja. Men ok, nu kör vi. 
Ett av Ramonas misslyckade val. Jag minns inte hur gammal jag var, men säg runt 25 år. Jag hade sett den nya trenden med att vaxa fiffi istället för att raka sig och tänkte "ja, men gud vad bra. Då slipper man ju hålla på med rakhyvel var och varannan dag". Jag ville göra det enkelt för mig och köpte sådana lyxiga "vax-stripes". Där stod jag i badrummet med ena foten på toalettstolen, drog isär vaxremsorna och smackade dit den ena på höger sida. Jag var väldigt noga med att se till att remsan var ordentligt fastklistrad på huden. Jag blundade, tog ett djupt andetag och drog till. Knappt 1 cm av remsan hade lossnat från min hud och jag skrek rakt ut av smärtan som sköljdes sig över mig. Jag hade för fan då fött två barn, men den här remsan som satt fastklistrad på min hud gav mig mer smärta och jag fick lov att ta hundratio djupa andetag. Sakta försökte jag lossa remsan, men ju mer jag försökte ju längre blev min stackars blygläpp. Det som skulle ta "två sekunder, tog 2 timmar" att få bort. Så ja, det var väl ett av mina misslyckade val jag gjort i livet. 
1 advent, 2 december och år 2018 snart slut. Vi har julpyntat, bakat både pepparkakor, lussekatter och gått på julmarknad.