Vilken härlig helg vi har haft, strålande sol och massor av värme. Nu kör vi en veckas arbete och sen väntar ett härligt äventyr. 


Småspänd, förväntansfull och ivrig är nog de orden som beskriver min känsla just nu. Första gången på 18 år som jag kommer att vara från alla mina barn nästan en hel vecka. Är inte det galet så säg. 


Vi har hunnit fira pappa, varit ute och ätit gott och umgåtts med grannar i helgen. 

Nu ska jag slå in en massa paket, för vi har en tjej i huset som blir tonåring imorgon och det ska firas rejält. 

En ledig dag så här mitt i veckan är ju aldrig fel. Tack Sverige för våra röda dagar. 


Igår åkte mellanpojken på konfirmationsresa till Danmark. Vilken häftig upplevelse han kommer att få vara med om. Nästan så att man blir lite avis. 


Vad är det som händer i vår värld? Terrorismen kopplar ett fast tag om oss i västvärlden. De vill att vi ska vara rädda 24/7, attackerar oss där vi är som mest sårbara och de finns överallt. 


Jag är orolig för mina barns framtid. Ska de inte  kunna få upptäcka Paris, lunka runt på Stockholms gator eller få gå på konsert utan att behöva vara misstänksam mot omgivningen. 

Många oskyldiga som dödas, många barn vars framtid inte ens har börjat och all rädsla blir bara starkare för var dag som går. 

Kan man inte skapa en "sprängladdningssenor" till gemene man att ha. En som piper så fort man är i närheten av en sprängladdning. Då kanske man kunnat rädda många liv. Jag vet inte, mer än att det här dödandet måste få ett slut. 

Mina tankar går till familjerna som förlorat sina när i Manchester. 

Äntligen härlig sol och värme. Igår blev det ingen sovmorgon, för vi drog iväg till "En dag på strippen" i Emmaboda. Klockan var bara barnet och ändå galet varmt. Vi fick drick mycket vatten för att orka. 


Populäraste haket för barnen var hoppborgarna, att de ens orkade hoppa så mycket i värmen är för mig helt ofattbart 


När man sen väl får sovmorgon, så vaknar kroppen galet tidigt och vägrar somna om. Det var bara att kliva upp. Medan de andra sov så storstädade. Ikväll har jag och Joline varit på "lekplats turnering". Riktigt mysigt faktiskt. 


Ännu en helg har passerat i ilfart. Vad hände? Lämna Joline till sin pappa, flyttstädning av gamla lägenheten, eurovision med trevligt sällskap  och hämtning av Joline hände. 


Det tog några timmar att städa lägenheten, men så skönt efteråt och idag lämnade jag ifrån mig nycklarna. Det var en underbar känsla, för nu behöver jag inte tänka på den längre. 

Den här veckan är det hela huset av barn, precis som det ska vara och varmt väder har dom utlovat också. Nästan så att man kan ta på sommaren. 


När man kommer ut till bilen och blir spyfärdig när man ser fönsterrutan på bilen. Jag vet inte vad som har hänt inatt, men jag tror att fåglarna har haft en rockfestival och använt min bil som deras bajamaja. 


Och vädret då, vad fasen händer? Solbränna på lördagen och snöstorm på måndagen i självaste maj? Tror sommaren strejkar och vill inte komma fram alls. 

Idag har vi tagit första steget till en fin framsida. Det tog bokstavligen hela jefla dagen, men sweet lord vad det var värt det. Det bästa av allt är att jag och Henke är så himla synkade så jobbet blir så mycket lättare att utföra. Vi vet båda vad vi vill utan att behöva säga något. Vi bara gör det och vi samarbetar på bästa tänkbara sätt. Det är lite skrämmande faktiskt, men det är väl då man verkligen fattar att man hittat rätt i livet. 


Så här såg det ut innan. 


Så här det blev det efter. 


Jag blev galet solbränd på ryggen idag. Lätt värt det efter hur framsidan blev. Nästa helg ska vi göra det sista innan vi är helt klara och det kommer bli så sjukt fint. 

Utöver det så vaknade jag faktiskt med det största gigantiska bambianarsle ögon ever. Vanligtvis så brukar mina ögon bråka med mig när det är väderomslag och bli lite svullna och torra. Men idag var det värre än värst, jag lovar. Jag fattar inte vad som hände med mina ögon inatt, men det jag kan säga är att dom inte är mina vänner just nu. Allergi, stress, väderomslag eller någon magiskt sjukdom? Ingen aning, men så här kan jag ju för fan inte se ut. Så här vacker var jag när jag vaknade imorse och hela dagen har jag haft solbrillor på mig. Jag vill ju inte skrämma bort alla i min närhet. Det är sjukt och det har gjort ont att ens öppna ögonlocken idag. Vad är det för på mina ögon? På riktigt? När man har barn som älskar att smygfota en och gärna i det mindre vackra vinklarna så blir man ju så himla lycklig. 


Det känns som om de tävlar om vem som kan ta det fulaste kortet på mig och ett slags straff för att jag har varit (läs är) galen i att ta kort på dom. Fast jag tar bara fina bilder på mina barn. 

Utöver smyfoton så är det en skön torsdagskväll med massor av chill i soffan. Det är väl det som kallas för återhämtning. 


Sitter på altanen och bara njuter av lugnet och solen. Ledig måndag är en perfekt start på veckan. Det här är verkligen energiboost för själen. 


Igår fick Joline se sin allra första majbrasa och Nybro firande in våren med fyrverkeri.