Idag valde vi att plocka ner julen. Herregudars så skönt att slippa se tomtejävlarna. Vi syns nästa jul.
Jag har varit ledig den här veckan och den återhämtningen behövde jag verkligen ha. Fast ju mer man sover, desto mer vill man sova. Hur kan man vara så trött hela tiden. 

Joline var den första att vakna, om man inte räknar med Y som varit vaken nästan hela natten. Vi klev upp och åt julfrukost. Sen rullande det igång.
Mamma, pappa och söta B kom vid elva tiden. Thomas, min bästaste lillebror var här sedan tidigare. Lika många som ett fotbollslag intog vi julbordet. 
Efter maten, var den en lång rastlöshet som intog husets väggar. Så vi tjejer tog en promenad, därefter fixade vi ett galet roligt dansstopp. 
Därefter kom den efterlängtade kl 15.00 slaget då kalle anka visades på tv. Tomten kom lagom till Kalle var slut (hur lyckas tomten komma till alla svenska hem lagom till att Kalle slutar på tv) 
Barnen blev supernöjda när dom öppnade sina julklappar och jag likaså. Vilka fina julklappar jag fick och som jag tackar ödmjukast för. 
Nu på kvällen kom även Dennons flickväns familj hit. Dom är underbart trevliga och jag är så tacksam över att få ha lärt känna dom och att Dennon har hittat världens bästa tjej. Massor av jobb har det varit för mig, även så idag. Massor av folk, fullt ös och sjukt roligt har det varit de sista dagarna.
MEN nu tar jag och checkar ut. Nu ska den här kvinnan inte jobba förrän nästa år. Som jag sova. Jag sova, sova och ännu mer sova. 

Mina naglar växer som ogräs. Kolla in mina naglar efter 4 veckors utväxt. 

Jag kom dit i tron att jag skulle gå ut med mattsvarta/ mörkrosa naglar. Men det blev visst ombre med ljusrosa glitter.

Ibland får man ta att det inte blir som man trodde att det skulle bli. Dom är jättefina, men för mig väldigt ovan. Jag känner mig väldigt "snäll" i dessa naglar. 😊

Jag gillar nagelstudion jag går till. För jag har inte *peppar peppar ta i trä* brutit en enda nagel sen min första nagelförlängning som jag gjorde den 21/6. Det är inte illa pinkat. 
Då har vi en vecka vi kör i hundraåttio, sen på söndag ska vi fira att vi är lite lediga.

Fast vi är fasiken i god fas då alla julklappar är inhandlade och nästan all julmat. Alltså hur bra är vi inte?


Jag har haft jobb med skytteltrafik med barn till jobbet för inhandling av julklappar idag. Ska man handla billiga julklappar till många personer så är Dollarstore Nybro där man ska handla. Fina julklappar till en billig peng.

Det var så mycket folk som handlade, så det blev kassatjänst för mig mest hela tiden. Helt underbart faktiskt. Ikväll har vi bakat  lussekatter som ser ut som rumpa, tuttar, fiffi och snoppar. Bara för att vi kan liksom. 

Vi är ju familjen konsty av en anledning. Alldeles galna, roliga och perfekta i ett nötskal och ingen mer än jag är lyckligare över att få ha min "lilla" klan hos mig. Älskad av alla. 


Ikväll gick lillfisen på sin allra första riktiga disco. Tillsammans med sin bästa kompis (och hennes lillasyster) så vågade hon entra dansgolvet och köra lite dansstopp.

Allra roligast var att min mamma var med också. Det blir ett fint minne.Måndag och jag längtar redan till fredag. Kommer att bli en lång vecka det här. 

I helgen har vi sovit länge, druckit kaffe i sängen och kollat på skidor. Det vi också har gjort är att vi åkte in till stan och handlade en drös med julklappar. Så nu är vi fattiga, men i fas för kommande julafton.


Jag behövde ha den här helgen. Jag behövde få sova länge utan att bli väckt. Jag behövde få ta saker i min takt utan att bli avbruten med "mamma mamma mamma". Jag behövde få ladda batterierna för att orka köra i hundraåttio.


Men det var väl F*N också, känner en förkylning kommer krypandes. Tänker mota bort den med massor av vitaminer.


Jag pallar inte med att vara "sjuk", jag har inte tid till det och det finns absolut ingen som helst möjlighet att vara "hemma och sjuk".

Det känns som det ena avlöser det andra och i helgen ska jag göra absolut ingenting. För jag tror kroppen skriker efter återhämtning.

Ibland önskade jag att jag stod på en industri, stämpla in, arbetade och stämpla ut. Klart. 

Hela jag är trött, både i huvudet och kroppsligt. Den här stressen äter upp mig inifrån och ut. Jaja, någon kommer det lugna ner sig och då får jag återhämta mig. Snacka om turbofart efter jobbet. Vi sladdade hem, gjorde frysrensning och fixade till en middag lite snabbt.


Sen klädde vi på oss massor av kläder, plockade upp en lättklädd mamma och drog till Joelskogen för tomtesmyg.

Det är faktiskt något som jag gillar, en bra anordnad tillställning med fokus på barn. Det var kallt, men säkert inte lika kallt som det var för mamma, haha.

 En bra start på veckan.

Vi gick upp i sista stund, fixade iordning oss och tog med frukosten i bilen. Tur att mamma redan hade inhandlat blommorna och var redo att hämta oss. Bäst är hon.


Vi åkte till Kalmar för att medverka i en ceremoni för Subin. Det var en ny upplevelse. Munkar som bad böner, de mediterade och åt med Subin och skickade henne vidare till det gyllene landet (eller nåt sånt).  Det är så man gör när man har buddhism som sin religion. 

Därefter åkte jag och tjejerna till jobbet, bjöd kunder på pepparkakor, julmust och skumtomtar. 

Efter att Hs barn åkt till sin mamma så postade Vi brev och tog en snabbvisit på julskyltningen. Inte mycket att ha, men en och annan tomte såg vi. 

Nu tar vi kväller och laddar inför en ny intensiv arbetsvecka ä.