En helg som startades i ishallen och jag kan liksom inte låta bli att undra vem som beslutar att ha matcher på fredagskvällarna. Hur eller hur, vi var där och hejade på dom iallafall.

Lördagen blev det till att vinka hejdå till Y som är borta hela sportlovet. Därefter åkte vi in till Kalmar för att titta på Trolls. Joline älskade filmen och jag gillade när de fes glitter.

Igår var det dags för att inta båstjänten. Räkna skott på mål och öppna båsdörr för utvisade spelare är inte så avancerat. Joline var med och hjälpte till.

Idag fick man kliva upp tidigare än vanligt för det är lite nya rutiner nu när Joline går på fritids. Vi hann med god marginal. Ikväll har vi firat halloween med mask spagetti och korvfingrar. Vi har klätt ut oss och busat för mormor. En bra start på den här veckan. 
Ryggsäcken står färdigpackad på köksbordet. Kläderna ligger vikta på soffan och frukosten är förberedd. Imorgon är det en spännande dag för oss, för Joline ska få börja på sin nya skola här hos mig. Vi är nog alla lite pirriga och förväntansfulla. Jag ska vara med på inskolningen och Mamma ska också följa med. Två trygga händer känns bättre än en för min lilla tös. 
Efter en intensiv arbetsvecka så startade vi helgen med familjepizza Hawaii med beasås. Körde ner Yade till hockeyn (det regnade, annars hade han fått gå den lilla biten). Han fick en liten Lyckospark i rumpan av min arbetssko och jag hoppades bara att han skulle klara av att köra hela matchen med sitt stukade finger.
Vi drog ner dit lagom till matchstart med full mundering av mössa  vantar och filtar. Sweet lord vilken match de bjöd på och vilja räddningar ungen tog. När han har sina toppdagar är han så otroligt grym. Idag var en sån dag. 
Andra perioden (och sidan han inte gillar att stå på) så blev det en uppförsbacke som dom tog igen i tredje perioden. Joline är uppvuxen i en ishall och är så stolt över sin storebror, liksom jag. 
I en veckas tid har jag varit lite halvdålig och jag har inte varit mig själv. Orken har inte funnits, trött, snorig, stundvis febrig och hostig.

Men det som inte dödar härdar. Att stanna hemma är inget alternativ, ibland är det inte lätt att vara en ensamstående mamma och chef. 

Fast allt är övergående och jag ser ljust på framtiden. Med positivt tänkande kommer man långt med.

Idag kom beslutet från tingsrätten. Ett beslut som jag har väntat på så länge. Det har varit ett extremt tufft 1.5 år där vi haft livet på "hold". Så många sömnlösa nätter, tårar och psykisk påfrestningar det har varit. Så många gånger jag har brutit ihop, varit trasig i själen och ändå fått hålla en stark sida utåt. Allt för att mina barn ska känna lugn och harmoni. Nu kan vi äntligen börja leva igen. Beslutet lyder att min älskade skatt ska vara stadigvarande hos mig, med bestämmelser om fördelning av lov, storhelger och sommar. Det här kommer bli bra. 
Tack alla ni där uppe i himlen som vakat över mig och min familj. Nu är det bara en extremt saftig advokaträkning som ska pröjsa. 
Trött som få idag och vädret ute gör det inte lättare. Kanske är det vädergudarna som vill se till att jag sänker tempot lite efter den här intensiva arbetsveckan.

Vaknade med spänningshuvudvärk from hell och då var jag inte kaxig. Efter några timmar försvann den och det är jag tacksam för. Mycket spänning och oro som släpper nu. 

Idag ska vi ta dagen som den kommer, mysa och rå om varandra som bara vi kan. 


Det var en blåsig tjejkväll vi intog ikväll. Det var jag, bästa mami, F och Joline. Vi fick i affärer, åt lite snittar, drack cider och var med i lottdragning utan vinst för oss. Det var lite synd att det blåste så in i nordens, men det var ett mysigt avbrott i vardagsbestyren.

Ni som känner mig, vet hur mycket jag älskar levande ljus. Jag har hellre levande ljus tända än lampor på kvällen och det spelar ingen roll vilken årstid det är.
Nu har jag hittat en ny favorit. Det är doftljus som doftar höstpäron och doften är ljuvligt underbar. Finns att köpa på Dollarstore för billiga 20 kr (8 stora ljus med brinntid 9h per ljus). 
Jag har faktiskt ett litet inredningstips som jag vill dela med mig av. Jag köpte en tavla med ett fint budord som berörde mig väldigt mycket (ja, även den inhandlades på Dollarstore så klart). Istället för att spika upp den på väggen så valde jag att ställa den på golvet lutande mot väggen. Anledning - tavlan är stor, jag ville inte borra i betongvägg och det blev väldigt snyggt. 

När man tappar sina tänder så finns det alltid en lösning som heter löständer. 
Någon tyckte att hon var väldigt lik sin mor. Bet inte vad du pratar om. 
Imorgon är det tjejkväll i Nybban som jag, mamma, Joline och F ska gå på. Det ska bli roligt, bara det inte blåser för mycket. 
Det var mig då ett evigt pusslande för att få ihop allt. Kommer det gå? Ja, på något sätt så löser det väl sig. Det brukar göra det, iallafall efter man har kärt igenom alla planer från a till ö.
Ikväll har vi haft tjej kväll, bara jag och lillfisen. Frostspel, prinsessan i sjön, popcorn och tv mys. Vi behövde ha den här kvällen. 
Idag har det varit en dag som kan beskrivas med ett ord: Kaos. 
Från början till slut. Men nu kan det bara bli bättre, eller? Kan faktiskt inget annat än att skratta åt allt elände. 
Tur jag har min fina familj som står ut med mig. Utom dom är jag inget och jag är så tacksam att jag har dom. 
Nyss hemkommen efter fyra dagars tripp till storstaden. Resan startade på torsdagen, klockan 06.40 gick flyget från Kalmar och därefter styrde nosen mot Freinds arena. Vi har haft dagar som innefattat matnyttig information, grupparbeten, föreläsningar, shopping, nya intryck, rundturer, leverantörsmässa, massor av mat, skratt, underbara kollegor och sist men inte minst hejdlöst rolig Dollarfest. 
Intensivt, härlig, roligt och nyttigt är orden. Vilken härlig upplevelse. Borta bra men hemma bäst. Nu ska jag mysa med min gosiga familj.