Vissa söndagar, typ varannan söndag när Joline har somnat och boysen är i sina rum så känner jag en sån otrolig tomhet inombords. Dessa söndagskvällar kommer jag aldrig vänja mig vid när min fina har åkt hem till sig.

Man är vanemänniska och vänjer sig väldigt fort att ha närhet, närvaro och kärlek de dagar när det är vi.

Sen kommer den där söndagen som man bävar för, den där söndagen när närhet, närvaro och kärlek förvandlas till ensamhet.

Vi får se vad framtiden har att erbjuda, kanske kan det bli precis så som vi önskar. Vem vet, bara framtiden vet.

Första advent är lite magiskt. Vi var nere och hämtade upp alla julsaker. Fast när jag väl började rota runt i sakerna, så kändes inte färgerna alls bra. Vilket gjorde att vi fick inhandla lite nya julsaker.

De senaste åren har vi tagit fram granen till första advent och i år var det inget undantag

Därefter gick vi ut i den iskalla blåsten för att besöka julskyltningen. Lillfisen fick åka lite karusell, fiska fiskdamm och kolla in leksaker som man kan önska sig i julklapp. Tyvärr var inte vädret speciellt angenämt.

Medan älsklingen slängde ihop varma mackor så fixade jag till lussekattsdegen. Mamma kom upp med N och E. Sen bakade vi lussekatter för glatta livet. Det blev traditionella katter, flätor, bajskorv, snopp, hjärtan, tuttar och annat skoj. Sweet lord vad god dom blev.

Idag har det verkligen gått i arbetets tecken och jag var där från 7-19. Men är det Happy Friday så är det.

Jag är glad över att Joline var där med både mamma och Henke. För vi bjöd på både ansiktsmålning, godis, bra erbjudanden och tilltugg och självaste tomten var på plats.

Jag har inte tid att blogga för det är så mycket annat som tar min tid.
Händer inte så mycket, eller nu ljuger jag. För det händer en hel del i mitt liv, men det tar vi en annan gång.
Ville bara kika in och säga att jag lever 😀

Idag har vi haft en mor och dotterdag. Vi valde att tillbringa tiden i svartbäcksmåla. Solen sken och det var ett fantastiskt härligt väder.

Jag är glad över att vi har svartbäcksmåla precis runt hörnet, för den pulkabacken skojar man inte bort. Vi gjorde premiäråkningen idag.

Att åka pulka är det enda roliga med vintern. Allt annat kan jag hoppa över. Vi passade även på att fika lite och lapa sol.

Fler vuxna borde hoppa i pulkan och köra ner för backen. Det är så barnsligt roligt och befriande.

Efter pulkaåkningen så rattade vi vidare till pappa för att överlämna hans fars dag present. Vi hängde den på dörren eftersom han var ute på vift. Tror nog han blev glatt överraskad och det förtjänar han.

Vid den här årstiden när leksakstidningen landar på hallgolvet är som om barnen går banans på sin önskelista.
I år är det inget undantag utan snarare tvärtom. Med orden "jag har ju varit sååååå himla snäll och tomten är ju rik" kryssar Joline i sin önskelista för glatta livet. Den slutade på nätta 21012 kr och då är det bara en leksakstidning som kommit. Hur ska det här sluta?

Jag lyckades uppdatera blogg appen för någon vecka sedan och har väl inte bemödat mig att kolla in alla nya funktioner.

Livet rullar på som trebarnsmamma med massor av allt så som skratt, stress, dans, städ, måsten, roliga upplevelser, tjat, gulliga kramar, tårar, härlig gemenskap. Allt i en enda stor härlig röra precis så som jag vill ha det.

Den äldsta går första året på gymnasiet och från att kämpa mig blodig att få upp han ur sängen på morgonen så funkar det betydligt bättre nu. Kanske handlar det om mognad och motivation. Lugnet själv och stressar aldrig upp sig.

Mellan barnet är så mycket tonåring han kan vara just nu. Han har vuxit förbi mig och är huvudet längre än mig. Här slås det i dörrar, humör som går från högt till lågt på en millisekund. Världens goaste samtidigt världens jobbigaste just nu. Åttan är prövande årskurs för både barn och föräldrar.

Minstingen som helt plötsligt har vuxit och blivit så stor. Det går bra i skolan, många kompisar och bra pedagoger. Hon har inget mellanläge, när hon är glad är hon superglad och när hon är sur så är hon skitsur. Hon är en liten blandning av drama Queen och dancing Queen. Vår lilla tjej.

Det är en magisk känsla när man kommer till kyrkogården på alla helgona helgen. Massor av ljus som lyser och en rofylld stämning.

Vi tände ljus till alla på andra sidan som bakar över oss. Visar tacksamhet och vördnad.

Joline har verkligen fattat tycke för sin fröken och det glädjer mig väldigt mycket.

Jag förstår henne för jag gillar henne också. Någon mer pedagogisk, härlig och kärleksfull person får man leta efter.

Hon är verkligen rätt person på rätt plats och jag är så tacksam för att hon finns i Jolines förskolelic. 

Igår köpte Joline ett A4 vykort med två katter och skrev på kortet alldeles själv. Kortet var till världens bästa Bitte.

Joline har kommit in i verksamheten på ett superbra sätt, hon trivs och har många kompisar. Det är en mycket bra, liten och fin skola hon har hamnat på.