Vi hade en lugn julafton. Det var bara jag, Henke, boysen och O hör hemma. Ingen stress, utan bara en lugn och skön dag. Klart vi klädde upp oss, åt julbord och kollade på Kalle som sig bör. Boysen blev glada över sin klappar och jag fick min älskade tavla.

Igår hämtade jag hem min lillfis igen. Ordningen är återställd. Det enda som inte är återställt är min förkylning som verkligen inte vill ge med sig. Har hostat mig igenom nätterna och det vill inte släppa taget om mig.

Idag var vi hos min pappa, åt smörgåstårta och firade Yim och därefter blev det en tur till Kalmar för lite biomys. Imorgon är det jobb som gäller, hade hellre velat vara hemma och kurera mig. Men det går inte, så bit ihop och kör vidare.

Som ensamstående mamma till tre barn med all ansvar som kommer med det så får jag inte vara sjuk oavsett hur sjuk jag är.

Hade jag varit en "normal" människa så hade jag varit sängliggande från i onsdags till idag och varit hemma i ytterligare två dagar till.

Men som ensamstående mamma så har man inte möjligheten att känna efter frånsett om man är snuskigt rik och har flera nannies att ta till.

Jag har haft hög feber (högre än vad jag velat erkänna för både mig och andra), hosta som får det största berget att röra på sig och ledvärk from hell. Men jag har bitit ihop, kört vidare utan att tänka och både jobbat och fått hemmet att gå runt.

Varför, enkelt... Jag är ensam med mina barn och får inte vara sjuk. Det finns inte på världskartan. För jag har helt enkelt inte råd och alldeles för stort ansvar på jobbet för att vara därifrån. Dock har jag världens finaste barn. De har sett hur jag mått, sagt "mamma nu måste du bli frisk" och varit extra snälla.

Mina barn är mitt allt och jag skulle inte byta ut dom mot allt guld i världen. För mig är de ovärderliga och deras varma kramar och ord som "jag älskar dig mamma" betyder allt för mig. Det ger mig kraft att orka lite mer.

Så därför är det värt att kämpa fast att man allra helst vill ligga under täcket och tycka synd om sig själv. Älskar mina barn mest av allt. Jag vill även tacka mitt arv, för den finska sisu som rinner i mina vener. Den ger mig jävlarimama som ingen annan kan.

När den äldsta sonen sover tungt, drog jag med mina andra två barn till Kosta outlett. För där skulle årets idolfinalister uppträda och därefter ha en signering.

Det var mycket folk, men tillräckligt med utrymme för att inte känna sig inträngd. Låtarna var bra, dock ett stort minus att man var tvungen att köpa något från idolshoppen för att få en autograf. Otroligt dåligt faktiskt.

Vi valde att strunta i att få en autograf (som hade kostat 199 kr per barn) och valde att handla lite julklappar istället. Det var betydligt mycket roligare att lägga sina pengar på.

Det var över förväntan bra eftermiddag tillsammans med mina älskade barn.

Sicken vecka. Först var lillfisen dålig och sen i onsdag blev jag supersjuk. Då var jag i Eksjö och scannade artiklar och hade inte med mig varken medicin eller laddare. Det var mindre roligt att ligga på hotellrummet med feberfrossa och hotellfrukosten som annars brukar vara höjdpunkten blev en grådassig dimma.

Fick ett sms på morgonen att lillfisen hade åkt på magsjuka och spytt hela natten och det värsta var ju att jag inte var där. Tur att min fina tog hand om henne på bästa sätt. I torsdags var det sjukt jobbigt att scanna in artiklar i Västervik. Men då preppade jag mig med massa Alvedon och vägen hem kändes oändligt lång. Jag höll även på att få med mig ett rådjur hem och då var jag inte kaxig alls. Igår scannade vi i min butik och allt jag egentligen längtade efter var min säng. Men jag lyckades ta mig igenom arbetsdagen och slängde mig i sängen när jag kom hem.

Senare på kvällen så började A spy först och strax därefter F. Henke städade upp skiten och de åkte hem till sig istället. Idag har jag inhandlat rengöringsmedel som dödar upp till 99% av alla bakterier, synd man inte kunde dricka skiten så att kunde få slippa den här influensan. Hostan är fan värst.

Jobbdag med allt vad det innebär var det idag. Efter det hämtade jag upp lillfisen och vi åkte till affären. Det märks att det är väldigt populärt att handla klappar på nätet. För det var inte bara vi som väntade på att få ut våra paket. Personalen jobbade på så snabbt de kunde och med ett leende på läpparna.

Joline blev alldeles överlycklig när hon insåg att det största paketet var till henne. Det kommer från tomten svarade jag.

En skön middag med mina barn som avslutades med en söt liten Lucia som sjöng sånger. De har en annan tradition i den här skolan och då är det bara tvåorna som får gå Luciatåg.

Inte för att vara sån, men ändå. Joline har så otroligt lätt för bokstäver och har mer och mer börja skriva ord. Hon kopplar ihop bokstäver till ord och är en riktig hejare på att räkna också. Det gör mig lite lättad eftersom jag själv lider av ordblindhet.

Det vart bara en spya för lillfisen igår och hon kunde dricka direkt efter utan att gå upp det. Idag har både matintag, bajs och mage varit helt normalt. Med detta sagt har jag haft en normal Joline hemma idag. Men det är lika bra att ta det säkra före det osäkra för vinterkräksjukan skojar man inte bort.

Förförra helgen gjorde barnen årets pepparkakshus och idag monterade jag ihop den. Så fint och nu luktar det jul i huset.

Imorgon blir det jobb och skola som vanligt så det är väl dags att sova nu.

En helg som har bestått av kärlek skratt lugn och ro. Mat och ännu mera mat. Avkoppling i spa avdelning och en total återhämtning för min stressade själ.

Vi behövde ha den här helgen och jag är så tacksam över alla fina skratt och härliga sällskap

Hämtade hem skruttan som valde att spy ner hela trappuppgången. Tur i oturen så har hon faktiskt bara spytt en gång. Vilket innebär att det beror på något hon ätit och inte vinterkräksjukan. Men jag blir hemma med henne imorgon för att vara på den säkra sidan.

Vi startar andra advent med en brak frukost som påminner om hotellfrukost. Äggröra, stekt bacon, goda mackor, apelsinklyftor och kaffe. Gott är bara förnamnet.

Nu får vi se vad den här dagen har att erbjuda. Det gäller att passa på att njuta till fullo när man är ledig.

Igår var jag "On The road again" vilket fick mig att minnas tillbaka på den tiden då det var vardagsmat för mig. Det blev lite nostalgi när jag pratade med mamma nästan hela vägen hem. Så många gånger hon var mitt "bilsällskap"

Jag var i Gislaved på Butikschefsmöte och det var både roligt, intressant och bra. Vi har mycket på gång, det är så inom detaljhandeln i december månad. Det är bara hänga med i svängarna och växla upp en högre växel som man inte trodde man hade så löser sig allt.

Idag har jag och fina kommit ett steg närmare vårat mål och det är varma vindar som viner runt husknuten. Mer än så vill jag inte säga just nu.