Idag har det verkligen varit en "girlsday". Först var vi inne i stan, där det var karuseller och massa annat skoj som jag vet att joline hade älskat. Det blev en glass i sommarhettan innan vi gick hem till mami och hälsade på mina finaste brorsöner. Fick en bild på Joline som träffade på en kändis. Så nöjd hon ser ut att vara.
Sen fick jag naglarna fixade av bästa O. Det tog lite tid eftersom är nybörjare. Fast med den medkänslan och noggrannheten så blev slutresultatet kanon.
Eftermiddag kom brorsbarn hit, även finaste N (också brorsbarn). Självklart byggde vi lite koja i vardagsrummet, åt glass och dansade lite disco. Nu blir det film och slapp i soffan, med andra ord en perfekt lördagskväll. 
Tänk att min förstfödde älskade pojk har exakt samma "hemma klassrum" som jag hade på gymnasiet. För sisådär 21 år sedan (sweet fu*****king lord vad tiden går fort. Känns som om det vore igår) satt jag i samma klassrum första året på gymnasiet. De fina minnena jag har från den tiden i de klassrummet, i den skolan och med mina nyfunna vänner. Det var liksom där och då man växte från liten till stor. Är det nu min lille pojk har blivit stor? Ja, och ingen annan än jag är stoltare över att ha just han till min son och att just jag får vara hans mamma. Vi mot världen tillsammans med mina andra bära och kära. 
Vädret är så klurigt just nu. Ena stunden är det riktigt höstigt för nästa sekund blir det somrigt. Man säger "kläder efter väder", men hur gör man när vädret kör all in med alla årstider på en och samma dag? 
Mer sommar vill jag ha iallafall, än har jag inte fått tillräckligt med sol. Hoppas att det blir massor av sol. 
När livet går i hundraåttio med alla dessa måsten, om och men så är det väldigt skönt att få ett litet andrum på helgerna. Den här helgen var inget undantag och jag har varit med de som jag älskar och värderar allra mest. Njutit till fullo och tagit tillvara på varje sekund. 
Det enda man behöver för att ha roligt är tid och en gnutta fantasi. Det är precis vad vi har. 
Balkongen förvandlas till en schlagerscen, lekplatsen ett slott och parken en älvstad. 
Hockeyn har dragit igång för Yade och i veckan hade de sin allra första träningsmatch. Tillbaka till ishallen betyder att sommaren är över på riktigt. Nu hoppas vi på en varm och solig höst.
Imorgon börjar min finaste Dennon gymnasiet, Yade åttan och Joline har börjat på 6-års. Jag undrar på riktigt "vart tog tiden vägen?" Stoltare mamma till min tre fina barn får man leta efter.

 
Bästa mami hade gjort hemmagjorda hamburgare, så jag behövde inte laga någon middag. Det tackar jag ödmjukast för. Ikväll så hade jag och Joline "vattendisco med barbiedockor i duschen". Förena nytta med nöje. Efter en timmes duschade och lekande med dockor kom vi ut som två russin. Tur man har barnasinnet kvar, livet blir liksom så mycket roligare då.
Med sina egna födelsedagspengar inhandlade Joline en drake på jobbet. Därefter åkte hon och mami till svartbäcksmåla för att testa den. Mami filmade och jag måste få säga "you go girl". Vilken tjej jag har och vilken tur att det blåste idag.
Efter jobbet så åkte bären och saftsilen fram och vi gjorde hemmagjord saft på vinbär och björnbär. Den blev väldigt god då den inte var för söt eller för sur, utan alldeles perfekt. Hehe.

Hatar att ha livet på pausläge, speciellt när man ser FB och instagram fylls med glada och förväntansfulla barn som ska börja förskolan. Då skrollar jag förbi, bara för att slippa se. Hatar det, för min finaste älskade skatt vet inte vart hon ska få börja sin förskola. Allt för att det är en sån otroligt utdragen process där man glömde bort att det är ett barn det handlar om. Det gör så ont i mig, för allt jag vill är att ge mina barn inre ro och en fin barndom. Just nu är vi inne i slutfasen av detta helvetes år. Så nära målet, men ändå så långt borta. 
Det har väl inte undgått någon att det är måndag idag och med det sagt var det jobb som hägrade för mig. Idag kunde jag inte åka hem på lunchen så Joline och bästa mami kom till mig istället. Mys och tur att jag bara bor 1,5 minut med bil  från jobbet . Efter jobbet så var vi alla hemma hos mamma. De andra åt varma mackor medan kantareller och jag kantarellsallad, så underbart gott. Sen har vi (mest mamma och Joline faktiskt) busat. Älskar att höra mina barn skratta som kommer enda ner från tårna.

Har jag sagt att jag älskar min mamma? Ja, det har jag. Jag vet även att hennes barnbarn älskar henne lika mycket för hon är en riktigt busmormor. Hon är bättre än bäst och det finns ingen bättre än hon. Hon är lika härlig som min mummi var med mig när jag var liten. 

Datum för Dagen D har kommit, något senare än vad jag trodde att det skulle bli. Dagen jag har väntat på i över ett år är snart här. Det känns läskigt, skrämmande och någonstans hade jag hoppas att få slippa det helt. Men jag gör allt för mina barn, så enkelt är det. 
Efter en veckas arbete kan jag säga (med handen på hjärtat) att det var ganska skönt med helg. Igår åt vi god middag, satt på balkongen, lyssnade på musik och la till massor på spellistan på Spotify. Härligt är ordet. Idag fick jag äntligen hämta hem min älskling och vi åkte raka spåret till pappa för att fira hans finaste sambo som fyllde år.
När vi rattade hem igen så fick vi ett telefonsamtal av de finaste vänner som undrade om vi ville komma och äta lite kräftor med dom. Det tackar man ju inte nej till. Vi fick en fin kväll med massor av härliga skratt, god mat och härligt sällskap ikväll. Jag har inte så många vänner, men några få och de få jag har vårdar jag väldigt ömt. För nära vänner med fin kärlek, öppenhet, gemenskap växer inte på tråd. De ska man visa sin uppskattning till och ha nära sig för att må bra och få härliga skratt och minnen ihop. Tack för en fin kväll.