mms_img189514558 (MMS)

Storstädningen är klar. Torsdagar är min "storstädningsdag", man vill liksom ha det rent och fräscht inför helgen. Hade jag haft råd så hade jag hyrt in en städtant som kunde göra detta åt mig istället. Fast just nu (och för evigt) så är jag den städtanten och billig är jag också. När vi ändå snackar städ, så måste jag bara få säga hur glad jag är över min "teamleader-lärare" också vill ha ordning och reda omkring sig. All eloge till han för att han står ut med mig och alla mina tusen frågor. Jag är glad över att han har tagit mig under sina vingar för han är förbaskat duktig på det han gör.

mms_img780206812 (MMS)

Har du fluxat idag? Idag kom mitt paket ifrån buzzador. Den här gången är det flux som jag ska analysera sönder. Jag återkommer med resultat.

mms_img689716285 (MMS)

En present till mig. Yade kom hem med en present till mig ifrån sin klassresa. Han tänker då på sin gamle mamma. För övrigt har det var en ok dag med jobb, utvecklingsamtal på dagis och allt annat. För övrigt har jag bloggtorka och funderar på en paus ifrån bloggen.

Mys a la Mike och Mona (inte i sängkammaren) är en filmkväll. Och idag blev det "Stig-Helmer the story". En helt okej film men det var långa pauser mellan skratten. Nu ligger vi i sängen med varsin mobil, fiser ikapp (mina luktar hallon och Mikes luktar bajs) och det är så vi myser i sängen.

Minns det som om det va igår. Ikväll har jag (och Yade) packat färdigt hans matsäck som han ska ha med sig imorgon på sin klassresa. Jag blir lite nostalgisk för jag minns min egna klassresa som jag gjorde i trean. Vi åkte ut till skärgården. Minns båten, vinden och havet och framförallt minns jag min lärarinna Karin. Hon var lagom sträng, härlig, go och alldeles underbar.

Igår kväll googlade jag efter bukplastik, fettsugning och lite annat smått och gott. Jag drömde mig bort i en dröm där jag fick lägga mig under doktorns kniv och fixa till mig äckliga degmage. Drömma kan jag alltid göra även om jag vet att det aldrig kommer att hända på grund av no Money. Kollade på före och efter bilder och upptäckte rätt fort att dem visar upp hela sin kropp. Det var allt från rakade, buskiga, unga och gamla fiffisar. Fast jag lovar hade jag fått chansen att få göra en bukplastik så hade jag gladeligen visat upp min fiffi på före och efter bild, dock med ett litet krav "att få ha en papperspåse över huvudet"

img_5245 (MMS)

På vägen hem ifrån jobbet fick jag följande mms från Mike: Hände en olycka här hemma kan du köpa en ny.

picsart_13382319 (MMS)

Trötter. Mina trötthetssyndrom infaller numera på måndagar. Herre min gud vad trött jag har varit idag. Stundvis har det känts som om jag gäspat käken ur led. Ikväll blir det tidig säng gång. Sur som f*n blev jag också idag när jag såg i reklambladet att dem sänkt badpoolen med 100 kr. 100 kr är ändå 100 kr.

picsart_13381589 (MMS)

En händelserik helg. Nu intar jag sängen och laddar upp inför den nya veckan.

mms_img-19767214 (MMS)

Nu är jag i mål. Jag slängde i lite mellanblond färg i håret och nu har jag fått det resultatet som jag eftersträvade ifrån början. Fast jag var lite nervös när jag satt med färgen i håret, för det såg ut som om det skulle bli grått. Som tur var så blev det inte det. Nu ser håret mitt lite mer naturligt blont och jag slipper gå runt i ett platinablont-gul-orange-färg i huvudet.

mms_img-13230584 (MMS)

Steg etthundratolv. Nä, skämt och sido. Men nu har det mesta av det gul orange pigmentet försvunnit. Det känns som om jag är på rätt väg och det är alltid roligt att förnya sig lite. Jag återkommer när slutresultatet är klart.

mms_img-19991164 (MMS)

Badpremiär. Bästa inköpet på länge och hela familjen är supernöjda. Nu är sommaren verkligen här och jag bara älskar det.

mms_img-48928617 (MMS)

Vilken snäll mamma jag är. En pool är inköpt och ska strax invigas. Det kommer dock bli ett kalldopp som gäller nu i början innan solen har värmt upp vattnet.

mms_img140556701 (MMS)

Working process. Det börjar ta sig även om det är en bra bit på vägen kvar. Folk får skratta och peka på mig hur mycket dem vill, det kommer jag strunta blank i.

mms_img956809491 (MMS)

Underbart. Idag fick jag dagen till ära, sovmorgon och frukost på sängen. En helt perfekt och uppskattad present. Nu är dem ute och gungar. Visst ser det gulligt ut.

mms_img-71295499 (MMS)

Vi vann!!!! Jag är så jefla lycklig, vi vann. Det var fan på tiden. Helt otroligt, hon höll hela vägen! Jag älskar Loreen

Heja Loreen nu håller vi tummarna på att du vinner.

Topp fem på eurovision. Utan innebörders ordning blir Sverige (etta förhoppningsvis), Ryssland, Cypern, Rumänien och fyr Makedonien. (vill även ha med Turkiet och Rumänien i toppen) och grannj*veln hoppas på Grekland pga tjejens snygga ben.

mms_img-18507592 (MMS)

Mike är med på sitt sätt. Han tok slocknade och han fick (kanske mot sin vilja) vara med på ett hörn på eurovision finalen. Jag tror Loreen har en jefla stor chans att ta hem hela skiten för ikväll höll hon nerverna schack. Heja heja Sverige!

Utan att ha hört nåt. så vill jag redan nu innan eurovision börjar ge mina topp fem. Se det lite som en förhandstipp. Ryssland, Sverige, Cypern, Turkiet och Tyskland (eventuellt nåt balkan land). Men jag återkommer när alla har sjungit.

mms_img109534691 (MMS)

Premiär för Joline. Det är första gången i sitt liv som Joline hoppar på en studsmatta. Det går över förväntan bra. Ibland behöver bara jag "a la kycklingmamma" titta bort.

dsc_1505-2 (MMS)

Under process. Ytterligare en blondering är avklarad. Egentligen vill jag bli typ mellanblond men först måste man gå den långa Pippigula vägen innan man når slutresultatet. Hoppas det hinns med innan måndag för annars kommer jag skämmas ögonen ur mig när jag kommer till jobbet.

mms_img162971190 (MMS)

En välförtjänt glass. Väl kämpat i värmen idag. Jag personligen känner mig en aning bränd av solens starka strålar. Nu äter vi mjukglass innan vi åker hemåt igen. Veckans alla måsten är avklarade och det ska vi fira hos grannj*veln med grill och Grande finale av eurovision ikväll.

mms_img197669725 (MMS)

Vi snackar Pippigul. Jag har alla möjliga färger av gult och orange i håret. Då kanske ni förstår varför jag gömmer håret i keps här på cupen. Hi hi

mms_img-98861066 (MMS)

Real Torinden. Sötnosar är dem allihopa. Det är en härlig blandning av bollsinne och det är underbart att se deras glädje, vilja och lusten till att spela.

mms_img-10462955 (MMS)

Bra kompis cup. Just nu är vi i Ryda och här finns nog alla blivande fyror för att spela fotbollsmatch. Det kryllar av barn och föräldrar. Om man hade sett stället uppifrån så hade det sett ut som en myrstack.

Första omgången av färg sitter i huvudet och jag börjar lite smått fundera på vad det är som jag har gett mig in på. Men nu är det försent att ångra sig, så det är bara fortsätta att köra racet. Det ska bli intressant att se hur detta kommer att sluta.

mms_img160648583 (MMS)

Jag kanske får ångra mig. Men jag vill förnya mig och jag lever bara en gång så vi får se hur detta kommer att sluta.

mms_img-13920932 (MMS)

Morsdag. Yade kom hem med en förtidig morsdag present till mig. En egenplockad blombukett. Syrener doftar så gudomligt gott. Min gulliga pluttunge.

mms_img163221256 (MMS)

Lyckan är. när Mike nattar Joline så jag kan få fixa storstädningen (i extrem turbo fart) och hinna duscha innan eurovision börjar. Nu ska jag slänga mig ner i soffan och bara njuta av livet.

mms_img121648730 (MMS)

Grillning. Hur tänkte jag när packade hemma när jag glömde packa ner en tång eller gaffel? Det är ju lite varmt att vända korvarna när dem ligger på grillen. Tur det fanns andra som hade lite mer bakom pannbenet än mig så att jag kunde låna av dem. Nu blir det snart hemfärd och ikväll hejar vi fram Loreen till en finalplats i eurovision.

mms_img-12510015 (MMS)

Underbara värme. Jag blir så otroligt lycklig när solen tittar fram och bara vetskapen om att vi har hela sommaren framför oss gör mig varm inombords. Vi föräldrar i trean har lyckas samordna denna träff alldeles utomordentligt perfekt.

mms_img-11196647 (MMS)

Hofnäs. Nu är vi här på skolavslutnings aktivitet för hela Yades skolklass. Vi ska spela brännboll och grilla korv. Vädret är underbart.

mms_img178191381 (MMS)

Jag har något att berätta. Minns ni när jag bad er hålla tummarna (för ett bra tag sen). Det gick vägen och numera kan jag titulera mig som gruppchef (eller Teamleader som vi säger) på jobbet.

mms_img-30083596 (MMS)

Höjden av klantighet. Jag sitter och vilar mina stackars fötter efter min (och Jolines) långpromenad på en timme. Jag gick i Foppatofflor utan strumpor, det ska man inte göra.

Finns hos er i mina tankar. Mike är på begravning och jag hade inte möjlighet att följa med. Men mina tankar finns hos er och jag delar sorgen med er.

mms_img-18336882 (MMS)

Russia baby. Hur underbart söta är dem inte dem små tanterna. Jag skrev för länge sedan att dem kommer att hamna på topp tre och kanske till och med vinna allt. Sötisar

mms_img660741227 (MMS)

Tråkigast kvar. Att sortera strumpor måste väl ändå vara ett av det tråkigaste man kan göra. Bara sätta igång.

mms_img-24589843 (MMS)

Mitt kvällsnöje. Tre överfulla Ikea kassar med tvätt ska vikas och in i garderoben. Att jag aldrig lär mig att vika tvätten och lägga in det direkt, då slipper jag dem här monster lassen. Men även solen har sina fläckar. Samtidigt ska jag kolla på eurovision semifinal ett och som jag har längtat.

Lite sorg i ögat. Anledningen till denna kick offen var att alla små klasser splittras upp och blir totalt tre nya stora klasser i en ny skola till hösten. Jag kan faktiskt känna lite sorg i hjärtat för vi föräldrar i våran klass har kommit varandra väldigt nära och nu i fyran så kommer vi inte ha samma kontakt för vi kommer inte ha våra barn i samma klass. Stora förändringar för både stora som små.

mms_img213431561 (MMS)

Kick off på skolan. Man känner sig aningens lost men det får gå. Barnen har gått tipspromenad, käkat korv och just väntar vi på resultat. Skönast var när Mike skulle gå hem (precis nyss) med Joline, då stannade han upp för att prata med rektorn. Sen lämnade han kvar mig ensam med rektorn, kul att rektorn aldrig slutade prata för vi hade så mycket gemensamt.

mms_img-15560205 (MMS)

Årets första mygga är död. Nu är sommaren här med sina blodsugande myggor och jag döda den efter att jag upptäckte att den sög blod ifrån mig.

Hjälp vi flyttar ihop!.... Jag måste bara få tipsa er att kolla in SvT ikväll kl 20.00. I programmet kommer min kära kusin Saga med sambo att medverka. http://svt.se/2.161748/1.2773601/

dsc_1459-1 (MMS)

Veckan har startat. Jag har varit så otroligt trött idag och jag tror att boven är allt sockerintag i helgen som var. Det kan väl knappast ha undgått någon hur underbart väder vi har haft idag, riktigt högsommar värme. Veckans alla måsten har tagit fart, även om det kan bli lite stressigt så är det ändå greppbart. Även om det inte är så många timmar som jag har hunnit vara hemma så här ändå hunnit bada Joline, äta middag, kolla in Yades träning och gå en halv långpromenad.

Kommande vecka. Det kommer bli en vecka att minnas. Det blir tandläkarbesök, fotbollsträning, kick off för blivande fyror, eurovision semifinal ett, två och final, familjedag på Hofnäs, bra kamrat kompis cup och fotbollsmatch. Till sist kryddar vi på det med lite jobb, umgås med familjen, vänner, städning, tvättning, laga mat och lite rull i sänghalmen ska hinnas med. Kommer knappast bli långtråkigt iallafall.

mms_img260278896 (MMS)

Fotbollsmatch igen. Precis som de senaste söndagarna så är det återigen dags för Yade att spela match. Idag är det underbart väder, så det finns inget att klaga på.

mms_img768012366 (MMS)

Konfliktfria diamanter. Det var något nytt, schalin säljer ringar med konfliktfria diamanter. Jag är nog lite uttråkad just nu, väntar på att Joline ska vakna så jag kan dra ut och klippa vår gräsmatta som tydligen älskat vårt regniga väder med tanke på hur det har växt på sista tiden.

Är det ens möjligt? Jag kommer slänga ut vågen för den ljuger för mig. Hur är det ens möjligt att gå upp tre kilo på en helg? (okej, att jag sen åt brända mandlar, munk, Donken och godis kanske har kanske hjälpt till). Men jag gick ju över milen igår. Nä, nu ska vågen ut ur mitt hus.

mms_img-13177658 (MMS)

Inne. Yade är inne. Kolla in vad det står jadefärgade byxor på Lindex för endast 199 kr. Vi har länge pratat om att ändra stavningen till jade istället för yade, bara för att underlätta för han själv i framtiden. Men vi får se hur vi gör.

mms_img291982734 (MMS)

Karlslok. Han är hemma i mindre än en halvtimme och hinner stöka ner värre busungarna. Jag kanske borde ta till "Ramona nr 2" för att få fason på grisen.

mms_img703267273 (MMS)

En present till Mike. Karlsloken har varit borta hela långa dagen i Skånes skogar. Det är inget ovanligt att det brukar dra ut på tiden när han är med Jan-O och gänget. Hem kom han med en present som han hade fått av dem och som dem så fint hade döpt till Ramona 2.

mms_img184368745 (MMS)

Vilken lycka. Det tillhör verkligen inte till vanligheterna att vi äter på Donken. Men med en rastlös mamma som inte orkar ställa sig vid spisen så blev det en lycka för barnen när vi åkte in till stan.

mms_img113945038 (MMS)

Katten förföljer mig. Joline har hökögon när det gäller den där katten "hello kitty". Den som en gång skapade den där (jefla) katten måste tjäna storkovan. Nu finns det till och med små russin med torkad frukt i små förpackningar, gissa vem som ville ha det i affären? Den lilla tjejen gillar inte ens russin.

mms_img184288506 (MMS)

På väg till svärföräldrarna. Mike är iväg idag och då passar jag och barnen på att gå till svärföräldrarna. Två flugor i en smäll, motion och trevligt sällskap. Kan inte bli så mycket bättre.

mms_img-79559821 (MMS)

Brända mandlar. Finns det något godare och mer nostalgiskt än brända mandlar på en marknad? Inte för mig iallafall. Vilken svullo dag jag har haft, herregud! Denna dagen klassas som en av dem värsta på länge, not good at all. Men det får det bli ändring på, typ en annan dag.

mms_img593063729 (MMS)

Grannj*veln lagar maskin. Locket till diskmaskinen glappar och det lagar grannj*veln med tejp. He he he, jag tror jag dör.

mms_img-15230727 (MMS)

Födelsedagspresent. På vägen hem tog vi svängen förbi grannj*veln. Han fick sin försenade födelsedagspresent iform av glasögonpustare.

mms_img-35569147 (MMS)

Långpromenad med Yade. Med alldeles för mycket fredagsfika som står mig upp i halsen så kände jag att det var dags för de långpromenad. Underbart skönt och det är lite av en befriande känsla. Dalsjöfors runt blir det.

mms_img-12204755 (MMS)

Fredagsmys med munkar. Det började med en enkel middag (grillad korv med bröd) och avslutades med färska munkar köpta på marknaden. Joline är full med socker och det tillhör ovanligheterna. Hon föredrog korven istället för munken. Magen är full av onyttigheter med tanke på all fredags fika jag fick i mig på jobbet.

mms_img270739826 (MMS)

Egentid med Yade. Vi är inne på Borås vårmarknad och har det mysigt i det vackra vädret. Fullt med folk och massor att titta på.

Eftermiddagslur. Jag stenslocknade i sängen tillsammans med Joline. Gud så skönt det var att sova. Vi har precis ätit tacos och jag har hamnat i matkoma. Snart är den här dagen till enda och inget vettigt har jag gjort (mer än maten).

Vad ska man hitta på nu då? Rastlös, uttråkad och det finns ingenting att göra. Jag tycker inte om att göra just ingenting. Blä! Tråkdag!!!!

mms_img-46215548 (MMS)

Familjedag i Dannike. Jag, Mike, barnen, Marcus och hans barn åkte till Dannike för att kolla in loppisen där. Man kan säga att vi trotsade regnet och det var svinkallt. Det var tur att det inte var allt för stort iallafall. Kul att hitta på något tillsammans så här på en ledig dag.

Middagsbjudning. Grannj*veln med sina barn, Jennie och Daniel är hemma hos oss. Vi har ätit gott (Mikes grillning slår allt). Det bästa med den här kvällen (förutom sällskapet) är att man faktiskt är ledig imorgon. Underbar kväll med andra ord.

Not to Do. Jag är av den sorten som tycker det ska vara fritt från hår "där nere". En liten varning till er alla där ute som tror att man kan använda vax stripes "där nere" och för att sen bli kyckling efter halva rycket. Det blir kladdigt, svårt att få bort både stripesen, vaxet och resultatet blir kasst. Lika bra och överlåta sånt till dem som kan sånt där. Fast jag kommer att fortsätta att raka mig istället, känns väl så där att fläka upp sig för en vilt främmande människa.

Nystädat. Det skulle vara intressant om jag visste hur många timmar per år jag lägger ned på att städa mitt hem. Nu har städerskan stämplat ut och nu stämplar soffpotatisen in. Roligast idag är ett citat ifrån Joline, hon pruttade(trodde hon, det var mer än en hel tarmtömning än en prutt) och med uppspärrade ögon sa hon "Åhh, Joline prööta"

mms_img135615671 (MMS)

Tager det man haver. Är man sugen så är man sugen och då rotar man igenom skafferiet i hopp om att man hittar gott. Det ekar tomt i våra skåp efter något gott. Då flög djävulen i mig och jag tog de sista riskakorna ifrån Jolines påse. Dem små stackarna som var kvar i den skrynkliga påsen hade klibbat ihop sig men jag kunde känna att dem en gång har smakat äpple och kanel.

En bra lärarinna. Rektorn Julio hade nog fått tidspress på sig, för idag svamlade han inte bort sig i sitt virrvarr av onödigt snack. Han höll sig till ämnet, givetvis så fanns det en och annan förälder (som det alltid gör) som ville hävda sig och kom med (i min värld) onödiga kommentarer. Herregud, dem engagerade föräldrarna som vill att sitt barns skolgång ska löpa på med framgång, nytt lärande, ha viljan och förståelse för varför skolan är viktig borde förstå att allt kommer hemifrån och då behöver man inte hävda sig och försöka göra sig bättre än någon annan. Lika viktigt är en engagerad lärare, det går liksom hand i hand. När Yade börjar fyran så kommer han få en toppenbra lärarinna, min magkänsla, första intrycket och snabbanalysen av henne säger mvg. Hon känns engagerad, mogen och verkar ha fokus på de rätta ställena.

Göra bort sig. Jag kan nog konsten att göra bort mig totalt. Eller kanske utmärka mig bland alla andra är nog mer rätt ordval. I denna matsal finns massor av bord och en Powerpoint ska snart presenteras. För att se bra (glömde mina glasögon hemma) så satte jag mig i ett bord nära för jag var bland dem första som kom hit. Vad tror ni alla andra föräldrarna gör? Jo, Sätter sig längst bak. Jag kände mig som en rosa (tröja) apa i en bur här i min ensamhet. Nu har jag iallafall bytt plats. Korkade jag.

mms_img-69386108 (MMS)

Föräldramöte. Samma rektor men ny skola stundar för Yade. Vi föräldrar till barn som kommer att börja fyran till hösten har blivit kallade till föräldrarmöte. Vi ska träffa klassföreståndaren, gå runt i nya skolan och lyssna på mycket viktig (halv boring) information. Men plikten kallar så det finns inte så mycket man göra åt det. Det blir nog bra.

Klantigt av mig. Jag tyckte håret kändes konstigt flottigt efter badet. Men mitt i allt annat ståhej så tänkte jag inte på det något mer. Förrän nu vill säga, när jag kom på att jag glömt skölja ut balsamet. Ibland undrar jag om det bara är sågspån i huvudet på mig.

mms_img149953579 (MMS)

Dem vann. Grymt bra jobbat, dem vann med 10-2. Nu beger vi oss hemåt där Mike väntar med middagen och efterrätt. Han är guld värd i mina ögon.

mms_img-39030370 (MMS)

He he, inte så rumsren. Bästa tröjan jag har sätt på länge. Den bärs av en pappa ifrån motståndare laget. Det borde fotbollsmorsa gänget se, oj vad dem skulle snacka då. Ha ha ha, störtskön tröja.

mms_img-48176174 (MMS)

Fotbollsmorsa gänget. He he he, jag kan inte sluta småle när jag ser dessa fantastiska mammor uppradade på ett led. Nu är det dags för andra perioden och jag håller tummarna på att Yade fortsätter att hålla nollan i mål.

dsc_1417-1 (MMS)

Fotbollsmatch. Återigen dags för Yade att ha fotbollsmatch. Någon större fotbollsmorsa är jag väl inte och det märks tydligt då fotbollsmorsa gänget är i en klunga för sig. Fast jag behöver inte vara "en i gänget" för att stötta mitt barns intresse. Yade är för övrigt en grym lagspelare, hans stöttande och peppord till de andra hörs över hela spelplanen. Kan man bli annat än stolt?

mms_img154746151 (MMS)

Långpromenad. Vi utnyttjar det fina vädret till max genom att gå en långpromenad fram och tillbaka till Lars och Susanne.

mms_img903494341 (MMS)

Mysigt. Jag har lyckats sitta på en chokladbits ruta hela kvällen utan att märka det. Ännu en anledning till varför Joline inte ska äta någon annanstans än vid middagsbordet. Hon hade nämligen lyckas sno en bit ifrån Yade och eftersom hon inte är van att äta sånt så var det inget som hennes smaklökar gillade. Jag trodde hon bara hade snott en bit, men det var visst två.

mms_img-57232409 (MMS)

Nu är sommaren på g. Klockan är halv elva på kvällen och det är fortfarande ljust ute. Ett självklart tecknen på vad som komma skall.

mms_img-34935741 (MMS)

Jätte (för) lugn lördag. Vi har ätit Mikes special gryta till middag och det var gudomligt gott. Yades kommentar blev "när köket blir fixat så kan väl du va med på halv åtta hos mig". Apropå köket, vi har passerat ett års dagen sen vi började renovera skiten. Hade jag vetat det jag vet nu så hade jag aldrig tillåtit projektet ens bli påbörjad. Om jag inte hade haft en sån envis karl här hemma, så hade vi fixat resten själva och skitigt fullständigt i dem som vi anlitade. För övrigt så känns denna lördagen som en seg söndag.

mms_img-10612335 (MMS)

Jag är en tjuv. Vi var inne i stan och handlade mat. Jag råkade få med mig korgen ut till bilen och upptäckte inte det förrän jag var vid bilen. Jag fick brottas lite med lite olika tankar som "gå tillbaka hela vägen och lämna tillbaka den, ställa den ute vid parkeringen eller ta med mig den för att lämna tillbaka den nästa gång". Bilden talar om vilket alternativ det blev. Jag känner mig som en tillfällig tjuv.

mms_img-19856736 (MMS)

Någorlunda nystädat. Ingen rast och ingen ro, huset är ordning igen. Känner jag min kära familj rätt så varar det inte länge. Fast jag har gått från hysterisk pedantfreak till att tillåta (tvinga) mig själv låta det vara lite stökigt ibland för man måste ju få leva också. Visst är det jobbigt att "låta skiten vara" men det är något som jag får jobba med.

mms_img905522278 (MMS)

Sovmorgon och frukost på sängen. Jag vet inte vad vilket som är bäst så jag väljer inte. Mike lät mig få sovmorgon och kom även med frukost på sängen nu. Underbar start på denna lördagen.

Deep talk. När jag och Yade gick hem ifrån maskeraden så pratade vi om hur dem hade haft det. Min spontana fråga blev "dansade du tryckare med någon?" Nej, blev svaret. Då berättade jag att när jag var i samma ålder så hade vi disco i vardagsrummet. Vi hade danstävling och vi dansade även massor av tryckare (föräldrarna fick snällt gå ut då). Direkt kontrade Yade med att när han fyller tio år så vill han ha disco med sina kompisar i vårat vardagsrum. Självklart ska han få ha det. Man fyller tio bara en gång.

Bland det värsta jag sätt. Jag trodde att jag i mina snart 33 år hade både sett och hört det mesta. Men så fel jag hade. En länk på fb angående ett videoklipp fick min mage att vändas ut och in. Jag kunde inte för se klart på hela klippet. Detta lilla barn är lika gammal som Joline har helt försvarslöst tvingas utså en sån grym misshandel utan dess like. Jag tackar gud och hans skapare att jag inte har råd eller möjlighet att åka ner dit för att leta upp mamman i frågan, för bara gud vet vad jag hade gjort mot henne. Jag hoppas av djupet av mitt hjärta att detta barn får massor av kärlek, ömhet och närvaro av en annan kärleksfull vuxen Person. Jag tes inte om länken funkar för jag mobilbloggar just nu. Annars kan ni kolla på min sida på fb så får ni (på egen risk) se videon. http://mobil.aftonbladet.se/partner/wwwredirect/nyheter/article14816077.ab

Älskar fredagar. Känslan när man kommer hem en fredags eftermiddag och med vetskapen om att man inte kommer att jobba under helgen är oslagbar. Fredagar är min favorit dag, mys med familjen. Det kan liksom inte bli så mycket bättre än så här.

mms_img-17765599 (MMS)

Maskerad nästa. Lite så där halv lagom stressigt blev det nu efter jobbet. Först handla, sen hem och förbereda maten. Yade hade redan bytt om, Mike hade slagit in paketen och behövde bara lämna han till kalaset. Jag tror han kommer få hur roligt som helst där borta. Själv ska jag pilla navelludd i soffan och läsa en hel drös böcker för Joline.

mms_img-72365280 (MMS)

Fredagsfika. Jag kommer att rulla fram innan jag har slutat. He he he "vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?"

Yade gjorde först slut med tjej och avslutade det med "vi kan väl vänner". När det var avklarat så gav han sin lapp till tjej nummer två. Han fick ett positivt resultat och nu har vi en kille som svävar på små moln. Han är ju bara för söt. Minns ni att jag var på en utbildning i Karlskoga för några månader sedan? Hur som haver, så var det en uppföljning på den idag. Både Malin och Karin är så fantastiskt inspirerande och härliga människor. Tänk om man hade kunnat få ha dem undanstoppade i ett skrymsle för att sen plocka fram den då och då (typ jämt) för råd och stöd.

mms_img207604913 (MMS)

Han har bestämt sig. Efter noga fundering under natten så har lillkillen bestämt sig. En handskriven lapp är med till skolan och nu håller vi tummarna på att han får ett ja.

mms_img-16207385 (MMS)

Sötast ever. Något rätt med min uppfostran måste jag ha gjort för annars skulle inte min älskade pojk fråga mig om råd angående sina kärleksbekymmer. Det är speciellt att vara (snart) tio år och vara kär. Minns själv att det var då alla känslorna bubblade för både en, två och tre killar samtidigt. Nu är det som så här att min lille kille har stora kärleksbekymmer, han vet inte vilken tjej han ska välja och han vill inte göra någon av dem ledsna. Det var just det här han ville ha mitt råd och stöd i hans val. Som jag sa till han var att det är bara han själv som vet innerst inne vem han är kär i och det är det han får utgå ifrån. Någon kommer i slutänden att bli ledsen för man kan inte vara alla till lags. Men så länge han är ärlig, ödmjuk och förstående så vinner han på det i längden. Han gav mig en stor kram och sa "tack mamma för att du finns och att jag alltid kan komma och prata med dig." (pss, om ni skulle stöta på han så behöver ni väl inte säga något till han. För jag ville bara dela med mig av detta här för jag blev så himla lycklig i mitt moders hjärta).

mms_img995678628 (MMS)

Fika på stan. Är på stan med söta Alexandra. Vi har två år att ta igen.

Ja, vad ska man säga? Har jag varit så självupptagen med jobb, familj och hem att jag inte ens har hunnit reflekterat förrän nu att alla mina vänner inte hör av sig längre. Eller har dem försökt att boka "date" men jag som inte har haft tid? Eller är dem också självupptagna med sina liv och avbokat mig? När hände detta? Detta får det bli ändring på, så imorgon är en fika med A efter jobbet inbokad.

mms_img199424918 (MMS)

Lite barnarbete. Dem ska ju lära sig i tid att hårt arbete kan löna sig. Man måste passa på att forma dem medans man kan och innan dem börja kräva lön för sitt arbete, he he he.

mms_img-10596560 (MMS)

Diskriminering på hög nivå. Trädgård är inte (alls) min starka sida. Men klippa gräs och kratta är något som jag faktiskt kan. Ikväll skulle jag och Mike kratta lite mossa. Han ger mig världens minsta kratta och själv behåller han den största av dem alla. Störst går först, eller hur tänker han?

mms_img-19976169 (MMS)

Måndagens arbete klar. Första dagen med nya arbetsuppgifter är klar. Även om det är väldigt mycket nytt och en hel del att lära mig, så har jag iallafall inställningen att jag ska fixa det. Men jag är verkligen ute på okänd mark och känner mig en aningens lost. Fast så är det alltid med nya saker. Nu checkar jag in på mitt andra arbete som "heltids mamma" och där besitter jag både erfarenhet och kunskap. So Long all!

mms_img-14739502 (MMS)

Fotbollsmatch i blåsten. Trots att solen lyser så blåser det kalla vindar som inte är så sköna. Men vad gör man inte för att stötta sin pojk.

mms_img-92513577 (MMS)

Dem vann. Och Yade behöll nollan i mål. Man kan inget annat än att bli stolt över hur förbaskat duktig han är. Bollsinnet har han inte fått ifrån mig men däremot kämparglöden och tävlingsinstinkten. Jag är tacksam över att han är så sportintresserad, det får han att hålla igång och sånt gillar jag. Mina duktiga barn.

mms_img162880050 (MMS)

Klart. Nu har jag lekt fönsterputsare klart. Jag passade även på att byta gardiner och fick improvisera lite då snygga gardiner är en bristvara här hemma. Nu ska lite mat göras, sen är det dags att heja på Yade när han ska ha en fotbollmatch.

mms_img-70890263 (MMS)

Skitunge. En timme fick altandörren vara ren innan Joline gjorde det till sin kladdzon igen. När hon blir vuxen och har flyttat hemifrån så ska komma hem till henne och kladda ner hennes fönster.

mms_img-18803624 (MMS)

På med städrocken. Jag har redan hunnit plocka undan, dammsuga huset, torka golv och fixat tvätten. Nu blir det en kopp kaffe de lyx och sen ska jag ge mig på alla fönster. Det är liksom dags för det. Kolla bara hur altandörren ser ut, det går ju inte att se ut igenom allt joline kladd.

mms_img29553914 (MMS)

Skitunge. Yade kom ut till vardagsrummet och frågade varför jag skrek. Jag berättade att jag kollade på en barnförbjuden film som var lite läskig. Han skrattar när han ser mig ihopkuren i soffhörnet och kramades en nalle. Sen kommer skitungen tillbaka och tar kort på mig när jag är helt inne i filmen. Och Yade är portad ifrån vardagsrummet, han är alldeles för liten att kolla på skräckfilm. Han kollar på tecknat i sitt rum istället. Älskad skitunge är han, men jag bjuder på denna bilden. Jag har fan hjärtat i halsgropen just nu, fy fan vad läskigt detta är. Hua mig, varför utsätter jag mig för detta skit? Jag är knäpp på riktigt.

Jag är inte normal idag. Mike gick ner till grannj*veln för att fixa sin mail som krånglar och vad gör jag då? Jo, då får jag för mig att jag ska kolla på the blair witch project. Jag har aldrig lyckas titta på hela den filmen innan och nu är jag bestämd och ska fasiken kolla på hela filmen för en gång skull. Snacka om att jag kommer ha mardrömmar inatt och jag som inte ens gillar skräckisar. Varför gör jag detta mot mig själv? Alla lampor är tända, kämpar mig igenom filmen och jag snackar med dem jag känner på andra sidan, jag ber dem vara snälla mot mig och att dem ser till att inget ont händer mig eller min familj. Varför utsätter jag mig för detta? Jag är f*n knäpp i huvudet, på riktigt. Fast jag känner mig lite modig samtidigt för att jag vågar kolla på en skräckis ensam (första gången på mitt snart 33 åriga liv).

_facebook_714998 (MMS)

Men vart tog den vägen? Jag är väldigt tacksam över att Joline inte gillar godis, hon är mer ett Kakmonster. Idag gjorde hon ett undantag genom att först sno en klubba ifrån Yade och sen suttade hon en liten stund. Antagligen blev den för söt och därmed ointressant och klubban liksom kladda ner hennes händer (ytterligare en sak till hon ogillar). Mike gjorde denna upptäckten, hon valde att spara klubban till ett annat tillfälle.

mms_img-21411398 (MMS)

Fyndat. Det har varit barnloppis i fristad idag och givetvis så åkte jag och Yade dit. För 400 kr fick vi till Yade: jacka, två par jeans, två långärmade tröjor och ett par shorts. Joline fick: en jeansjacka, en fleecejacka, tre klänningar, en kofta, två par leggings, mysbyxa, tre långärmade tröjor, en tunika, två blusar, ett linne, två t-shirt, en regnbyxa, ett par sandaler, ett par converse, strumpor och en keps. Det mina vänner kallas jag för fynd. Snittpris per plagg blir 12,5 kr.

dsc_1297-1 (MMS)

Bästa beskedet. En favorit i repris blir det i år (inte för min del utan för boysen). Vi fick ett brev på posten om att dem har blivit antagna att åka på kollo i espevik och på perioden vi hade som första val. Förutom det att dem har tjatat öronen av oss, längtat, hoppas på att bli antagna (helt och hållet på grund av att dem själva ville åka i år igen) är att i år så är jag själv sysselsatt med jobb och perfekt lagom till att dem kommer hem igen så går jag på semester. Dessa kollon är inte direkt gratis, men det är semester på barnens villkor, dem har så otroligt roligt där och självklart gör jag allt för att mina barn ska ha den bästa tänkbara uppväxten jag kan ge dem. Detta är något dem vill själva så självklart ställer vi föräldrar och bonusföräldrar upp på våra boys. Allt för våra boys. <3

mms_img266080579 (MMS)

Titta vad jag har fått. Mike kom hem med dessa fina blommor till mig och med orden "grattis". Det kommer att ske lite förändringar för mig inom snar framtid. Kommer ni ihåg när jag bad er hålla tummarna när jag skulle på intervju. Jag kan väl meddela att utfallet blev positivt för mig. Vad det innebär får jag dock hålla lite för mig själv tills nästa vecka för allt är inte hundra klart än. Men när det är det så lovar jag att ni är dem första att få veta. Det är en spännande tid som jag står inför och jag kommer göra mitt allra yttersta för få ut det bästa av mig och andra och jag hoppas att jag klarar det med bravur som allt annat jag åtar mig att göra.

Dålig humor. Jag är så himla trög och jag är villig att erkänna det när det är befogat. Det tog typ hundra år innan jag kopplade det roliga med att översätta orden "snö ärta stol tio" till engelska och samtidigt säga det högt. Det tog ett tag innan det kopplade i hjärnkontoret. Hi hi

mms_img-18217225 (MMS)

Kollar in Yade. Prinsessan somnade tidigt idag så jag passar på att gå en promenad i solen. Gick förbi fotbollsplan där Yade spelar med en kompis. Imorgon kommer det hända massa roliga saker som jag berättar mer om då, nu ska bara njuta av mitt underbara liv i en kvällspromenad.

mms_img-13946306 (MMS)

Hemma. En halv stressig dag på jobbet men hellre mycket att göra än inget alls. Nu äntligen är jag hemma hos mina små. Matlagning och ta hand om dem står på schemat.

mms_img-89814726 (MMS)

Mitt i alltihopa. Så är det dags för den årliga besiktningen av bilen. Det här är något som Mike brukar fixa men nu föll det på min lott. Som om jag inte har nog att göra idag. Men vilket underbart väder vi har, det får jag njuta av efter jobbet.

mms_img-12431881 (MMS)

Fixat och klart. ibland har man liksom inte möjligheten att stanna hemma i vård av barn, hur mycket man än skulle vilja. Jobbet kallar både för mig och Mike. Innan ni hytter med fingret så kan jag meddela er att "nej, jag är inte dum i huvudet och ja, jag vet att det är 48 timmar efter sista spyan som gäller". Vi har lyckas hitta en person som (Joline känner väldigt väl och) är villig och vabbar åt Joline (trots magsjuka), tusen tack för det.

mms_img-22993268 (MMS)

Betydligt bättre. Lillstumpan har blivit betydligt bättre nu på kvällen, skönt för henne och för oss alla andra som har sluppit magsjukan. Tacka vet jag huskurer som fungerar. Maj månad kommer bli en intensiv månad med massor av föräldrarmöten, träffar, fotbollsmatcher och jobb. Tur man har en kalender så man håller koll på grejerna och att man gillar när det är full rulle.

mms_img-67135368 (MMS)

Årets första skrubbsår. Och den allra första för Joline. Stackarn ramlade och slog i knät på altanen. Det är inte lätt att heta Joline idag.

mms_img238359117 (MMS)

Stackars liten. Hon har än så länge fått behålla ett halv glas med dricka och en liten matsked med lasagne. Nu sover hon igen, min älskade lilla pärla. Jag tycker så otroligt synd om henne.

mms_img-83085635 (MMS)

Torr kaka. Det var inte världens godaste muffins jag har ätit. Joline vill varken äta eller dricka och jag känner mig maktlös. Hon spydde precis i min hand, tur jag har handsprit här hemma.

mms_img-12285222 (MMS)

Baka en kaka. I brist på annat så bakar vi en kaka. Joline är på bättringsvägen men vägrar att äta något och är allmänt jätte seg. Stackars liten plutta.

Mycket gjort. Lillstumpan har sovit i två timmar och då har jag fått mycket gjort. Storstädat Yades rum, rensat klädkammaren, fixat Jolines kläder och målat det sista. Nu förtjänar jag en kopp kaffe.

mms_img126390517 (MMS)

I förebyggande syfte. En tesked hela pepparkorn sägs motverka magsjuka och jag vill inte bli magsjuk. Jag och Yade har nu kurerat oss i förebyggande syfte. Nu väntar tvättmaskinen på mig, har en aningens tvätt att tvätta efter nattens spyfest.

mms_img408770955 (MMS)

Lillstumpan är magsjuk. Igår kväll vaknade Joline och spydde rakt ut och fortsatte hela natten. Nu tänkte jag att faran var över och gav henne lite välling, det kom upp lika fort som det kom ner. Stackars liten, det blir att stanna hemma idag för min del. Typiskt.

mms_img208070914 (MMS)

Fler saker på tork. Den stora ramen är återigen svart, de andra sakerna har fått antingen mörkbrun eller svart färg och hela mitt inre skriker "JA, äntligen". Det är bara att inse att jag är en mörk människa när det gäller inredning.

mms_img-51351476 (MMS)

Första sakerna klara. Ytterligare en sak att älska våren, solen och värmen är att man kan måla utomhus. Piedestalerna är färdigmålade och står på sin plats inomhus.

mms_img-13837734 (MMS)

Titta vitsippor. Nu tar vi och går hem, vi har en skitunge som har grävt i jord, rullat i gräs och sprungit barfota. Hon behöver badas och skrubbas ren från topp till tå.

mms_img211207743 (MMS)

Mulleskogen. Kvällspromenad med familjen (utom Yade som spelar match). Mike lär Joline att plocka blommor. Kärlek på hög nivå.

mms_img147955906 (MMS)

Utomhus. Det går ju liksom inte att vara inomhus i detta underbara väder. Nu passar vi på att njuta av sista ledigheten med att bara vara. Yade är en populär målvakt, hans fotbollstränare kom förbi och ville att han skulle vara med på en bortamatch idag och dem erbjöd sig att låta Yade skulle få åka med dem.

Mer nytta men först en paus. Det blev varmt att gå till Lars och Susanne, men jag är den sista att klaga för vädret är ju alldeles underbart härligt. Joline behöver sova middag så då passar jag att ta en liten paus. Sen blir det full fart med att måla vända nummer två.

mms_img-11183197 (MMS)

Långpromenad till Lars och Susanne. Vi bestämde oss för att gå en riktigt lång promenad. Vi ska hälsa på Lars och Susanne och samtidigt titta till Mike som fixar med min bil. Underbart väder vi har, helt otroligt skönt.

mms_img847933745 (MMS)

Picknick. Det är så fint väder så det borde vara förbud att vara inomhus. Vi tog oss ner till affären, inhandlade gofika och nu har vi picknick. Det här är livet.