mms_img234519269 (MMS)

Tjejkväll. Nu är jag på tjejkväll, en tjejkväll som vi har talat om så länge att vi ska ha. Nu kör vi, charader, vin och massa tjejsnack hela kvällen lång.

mms_img-20001550 (MMS)

Smart unge. För att jag inte ska smita iväg när hon har somnat så använder hon mig som huvudkudde. Smart unge med andra ord.

mms_img-13567384 (MMS)

First time. Det har hänt något riktigt stort idag. *trumvirvel* Joline har kissat i pottan. Detta kan vara banalt i andras öron men för oss är detta stort. Ytterligare ett steg framåt i utvecklingen för Joline. Tänk vad lite kiss i pottan kan göra mig så lycklig.

mms_img198865333 (MMS)

Rubbad sömn. Först vakna Joline runt kl 01.00, henne la jag bara i min säng så somnade hon om. Ungefär runt 2.30 ringer Yade (ifrån sin mobil) och hade hemlängtan, efter en stunds pepptalk så beslutade han att stanna kvar. Vid 5.30 ringer x och berättar något jag inte kommer att gå in närmare på. Efter det samtalet var det inte lätt att somna om. Kl 7 vaknade Joline och tyckte att resten av världen också skulle göra det. Ett trevligt sms kom vid 8 tiden och nu är det frukost på sängen. Idag kommer mina tankar vara hos två stycken kvinnor av två helt olika anledningar, Styrkekramar till tusen

Lite behövd iallafall. När åskan går så vill man känna mammas trygga famn och det är då som först som jag känner mig behövd igen av boysen. Dem är så stora nu och vill vara självständiga små individer och jag tillåter det till en viss del (dock med ett stort vakande öga). Men just nu i skrivande stund så går åskan och då är man inte så kaxig utan då duger mammas trygga famn.

mms_img-54970738 (MMS)

Klippededipp. Jag skulle egentligen ha klippt mig hos min vanliga frisör, men det blev avbokat i sista sekund. Jag kunde inte imorgon för då är jag fullbokad. Så jag tog en chansning och klippte mig på en drop in salong med det enda kravet "klipp inte i en frisyr som får mina redan nu runda kinder att explodera". Är ganska nöjd (dock utan wow känsla) med resultatet, fast jag vet att jag hade blivit ännu mer nöjdare om J hade klippt mig.

mms_img107645980 (MMS)

Vi drog till stan. Först in till jobbet för att lämna lite fredagsfika till gruppen och nu är vi knalleland. Underbara semester, i just love it.

mms_img-94493944 (MMS)

Det märks så tydligt när, Dennon och Yade är hemma igen. Bilden talar sitt tydliga språk. Vi får se vad dagen har att erbjuda idag.

mms_img-12664583 (MMS)

Kaos. Denna kvinna orsakar kaos i stan. Det gick varken gå framåt, bakåt eller sidan. Barn grät, barnvagnar vältes omkull och fulla människor överallt. Polisen var tvungen att öppna upp Kappahl bara för att släppa på trycket. Men fy fasiken vad bra hon är, denna fantastiska kvinna. Klart sevärd

mms_img286059457 (MMS)

Herregud vad folk. Det märks tydligt att alla vill se Loreen här i Borås. Dennon går runt här i stan med sina kollo kompisar. Yades skulle ha träffat sina kompisar men dem dök aldrig upp så han får dras med tråkiga mig.

mms_img148680717 (MMS)

Loreen är i stan. Första sommartorsdagen i Borås och jag är där tillsammans med boysen. Det här kommer bli hur kul som helst. Och vädret är med oss fortfarande.

Något hemskt hände inatt. Jag måste bara få berätta vad som hände mig inatt. Vaknade vid två tiden av att jag knappt kunde andas. Det kändes som om ett ton betong hade landat på bröstkorgen och ont gjorde det. Jag blev livrädd och tankarna flög förbi som en bergochdalbana för jag visste inte vad som höll på hända. Hjärtattack, stroke eller kollapsade lungor, ja min fantasi är det inge fel på iallafall. I en timme höll det på, sen släppte de och jag kunde somna om. Det var knappt att jag vågade somna om, livrädd för att aldrig vakna upp igen. Vad var det som hände egentligen? Ingen aning, men jag ber till gud att det händer igen.

mms_img-20762218 (MMS)

Nu är dem här. Så nu kan semestern börja på riktigt. Dem har så mycket att berätta om och det är som balsam för själen.

mms_img-69071109 (MMS)

I väntan på bröderna. Vad jag längtar efter mina älskade boys. Snart är dem här, fast det känns som en evighet att vänta. Fint väder har vi också, vädergudarna har lyssnat på mig. Tack för det!

mms_img100381319 (MMS)

Nu tar jag semester. Det har varit minst sagt en hektiskt dag på jobbet. Massor att göra inför semestern och jag tackar ödmjukast för alla inblandade för all stöd, råd och tips. Precis hemkommen och känner nu som först att jag har landat. Firar semestern med att ha hällt upp ett glas vitt, läser Yades brev och blir tårögd. Underbara efterlängtade semestern är äntligen här.

Ja, den är tillfångatagen. Mike är iväg och kör den till hans chef som mer än gärna ville ha en igelkott som hyresgäst. Tur att chefen bor mitt ute i skogen, precis där den hör hemma. Kanske kan man få en ordentlig sömn inatt då.

mms_img-20289736 (MMS)

Objuden hyresgäst. Jag trodde att igelkotten hade lärt sig ifrån förra året att bo under hundgården är ingen bra plats. För den delen har den ingen hyreskontrakt så den bor där olagligt. Inte nog med att den bor där olagligt så är den en jefla jobbig typ som går runt i trädgården som om den ägde stället och toppar det med att reta gallfeber på hundarna. Den förbjudna hyresgästen lever rövare på natten och hundarna säger ifrån på sitt sätt genom att skälla. Så den olagliga hyresgästen håller oss alla vakna. Och den är en svår jefla typ att få tag på också,tja om man nu inte vill vaka hela natten. Men nu ska den jefla igelkotten avhysas ifrån platsen, om vi nu får tag på den jefla igelkotten.

mms_img126847840 (MMS)

Somliga går med trasiga skor. Men jag går med trasiga strumpor. Det är inte det att jag inte har några hela par. Utan det handlar om att jag inte orkade gå ner till torkrummet för att hämta ett nytt par imorse. Är inte det här är höjden av lathet så säg.

mms_img-16458454 (MMS)

Sliten men glad ändå. Förmiddagen började med stress, huvudvärk, många bollar i luften samtidigt och vilken ska man fånga först? Sen efter lunch så blev jag lycklig enda in i själen, för det gick så otroligt bra för några i gruppen. Utan att gå in närmre på ämnet så kan jag påpeka att det har gett bra resultat och sånt gillar jag skarpt. Det är många prövningar på jobbet och det tycker jag om för det är ju som utvecklas enligt mig. Nu ska middagen fixas, lax, potatis, sallad och kallsås.

Dietmammor. Jag vet att man inte ska lägga sig i hur andra föräldrar uppfostrar sin barn. Believe me, i know och jag är inte guds bästa mamma (även om jag vill tro att jag är det). Det flesta föräldrarna (som jag) gör allt vad dem (jag) kan som dem (jag) tror är rätt för just våra (mina) barn. Sen finns det extrema föräldrar i alla kategorier och jag kan bara hoppas att barnen i fråga känner sig älskade, får massor av kärlek, uppmärksamhet och rätt sorts uppmuntran. Vem är jag att döma någon annan?

Lyckan är när, Joline föredrar att pappa ska natta henne. Hon har blivit lite av en pappa gris och inte mig emot. Nu kan jag lyxa till det med att sitta i soffan och bara vara. För övrigt så har jag beställt strålande sol av vädergudarna tills på torsdag och tre veckor framöver. Bara så att ni vet.

picsart_13405733 (MMS)

Mina fina boys. Jag kom precis på två saker som gör mig lycklig i själen. Den första är att jag jobbar bara tre arbetsdagar till och sen har jag semester. Den andra är att boysen kommer hem på torsdag. Genast så kändes den här söndagen inte lika tråkig.

mms_img178472462 (MMS)

Katten förföljer oss. Vår lilla skitunge är helt såld på hello Kitty. Skulle hon få viljan igenom så skulle hon ha den där katten överallt och ingenstans. Men jag känner igen mig själv i henne, när jag var liten så bara älskade jag "my Little pony", "sandy bell" och Candy Candy". Hon fick en förtidigt födelsedagspresent i form av hello Kitty påslakan och lyckan är som gjord för henne nu.

mms_img616259183 (MMS)

Vart är vi på väg? Första gången som Joline kör bil, hon blev helt lyrisk. Tänk vad man kan roa små barn lätt. Nu drar vi hem för nu har pappa Mike kommit hem ifrån skogen.

mms_img138045787 (MMS)

Sysselsatt. En storstädning och en tripp till maxi har det blivit idag. Lugn (lite för lugn) dag. Vad gör ni en dag som denna?

mms_img981758521 (MMS)

Regn hos mig. Nu kryper rastlösheten i mig. Hela gårdagen gjorde jag just ingenting och det känner jag inte för att göra igen. Så vad ska man göra? Storstäda eller rymma fältet med Joline? För övrigt så älskar myggorna mitt blod för jag är totalt uppäten av massor av kliande myggbett.

Saknar min boys. Nu är saknaden av mina älskade boys större än någonsin. Tycker faktiskt det räcker med kollo om jag själv hade fått välja.

mms_img-54645604 (MMS)

Myskläder. Vädret är ju inte direkt inbjudande till att man skulle vilja vara utomhus. Myskläderna är på, soffläge hela långa härliga midsommardagen och inga måsten.

mms_img150841995 (MMS)

Fånga ögonblicket. Joline leker med sin katt. Joline leker mamma och Katten är hennes bebis som måste sova middag. Tydligen är katten lite busig för den vill inte sova om Joline inte ligger bredvid. Otroligt fascinerande att se henne agera, leka och busa. Min lilla trollunge.

mms_img143717905 (MMS)

Måste jag! Joline vill inte ha på sig någon töntig midsommarkrans. Inte ens för en liten bild åt mamma. Detta var den bästa bilden jag fick och jag är ganska nöjd med den för den visar ärlighet egen vilja och att barn inte alltid gör som man vill

mms_img145525753 (MMS)

Sill och potatis. Det är väl typiskt att det ska regna, allt blir så mycket mer bökigare då. Men nu har vi ätit sill och potatis, dansat kring eken (det regnade alldeles för mycket för att dansa kring midsommarstången) och vi har fikat.

mms_img159157794 (MMS)

Förpassad till rummet. Det regnar och det går inte att vara utomhus. Tur det finns mobiler som kan underhålla oss.

mms_img-54753503 (MMS)

Dagens agenda. Vi är här och detta är dagens agenda. Nu kommer mina boys.

20101231_021_(1) (MMS)

Fem år. Idag är det inte bara midsommar utan min och Mikes årsdag. I fem långa år har vi varit ett par och jag hoppas på desto fler år. Igenom åren har vi älskat, hatat, visat ömhet, tjafsat, uppmuntrat, bråkat, busat, näst intill gått isär, stöttat, förlåtit och kämpat. Hela registret har vi gått igenom och vi lär nog igenom hela registret igen, igen och igen. Det är ju det som gör ett förhållande levande. Älskar dig Mike som en böld i arslet, enda härifrån till månen och tillbaka.

mms_img100894013 (MMS)

På väg till espevik. midsommarmaten och allt annat gottit är nerpackat för nu sitter vi i bilen och är på väg till Dennon och Yade. Det är familjedag där idag och som jag har längtat efter dem. Det ska bli så underbart att få krama och pussa på dem, mina älskade boys.

mms_img253393612 (MMS)

Färgar utväxten. Jag har hittat min "it" färg som färgar utväxten helt perfekt utan att håret blir orange eller ultrablont. Det kostade mig totalt 62,50 kr. Jag trivs väldigt bra i den här färgen, den känns som jag. Nu ska jag mysa med min älskade karl.

mms_img-19516631 (MMS)

Ännu mera fint. Svärföräldrarna kom förbi med presenter och jag blev glad enda in i hjärteroten. Min svärmor vet precis vilken favoritfärg jag har. Jag fick mörklila tabletter, ljus och servetter samt trisslotter. Hur söta är dem inte på en skala. Min förste svärmor A ringde igår och grattade mig i förskott med orden "du är och kommer förbli min älskade dotter", kan man bli annat än lycklig. Jag känner mig euforisk och har ett underbart lyckorus som jag kommer att leva länge på. Tusen tack alla som har grattat och uppvaktat mig idag, ni är guld värda.

mms_img-21234625 (MMS)

Två godie bags. Första presenten var en bag in box. Vinets bag är ju så fin så jag vill ju inte ens öppna den. Den andra innehöll dkny parfym och lotion, Mike lyckades med en fullträff utöver dess like. Luktar gudomligt gott och jag är helt lyrisk.

mms_img220109200 (MMS)

Vad är det för dag idag? Det min efödelsedagen idag hurra hurra hurra. Egentligen så hade jag velat att den skulle gå obemärkt förbi på jobbet. Men så fel jag hade, precis när morgonmötet avslutades så påpekade min chef det för alla att det är min födelsedag idag. Väl hemma väntade två jättefina paket på mig. En ifrån barnen (Mike betala) och en ifrån Mike. Det gjorde verkligen min dag. Hur man än vrider och vänder på det så är det faktiskt roligt att fylla år och få bli lite uppmärksammad på sin dag.

mms_img-19431254 (MMS)

Kör så det ryker. När man tror att man har läget under kontroll så kommer det en massa nytt att lära sig på jobbet. Fast jag älskar det så otroligt mycket. Fick reda på att min grupp kommer numera heta grupp 6 och det är ju klockrent med tanke på min dåliga humor. Undra om jag ska ordna en gruppaktivitet för grupp 6, ha ha ha. Ja ni kanske märker hur mina tankebanor kan flyga iväg. För övrigt så har jag förutom att jobba hunnit med att gå ner till affären, gå mördarbacken upp med både Joline, barnvagn och matkassar. Väl hemma var det dags för bakning i a la duracell kanin. Varför göra en sak när man kan göra tusen saker. På 1,5 timme hann jag göra kärleksmums, Daimchoklad-kladdkakor i små muffinsformar och till sist en tårta gjord av choklad Browniebotten med hallon,jordgubbs och blåbärsmousse. Det var ett recept som jag hittade i Ica buffé tidningen. Nu badar Joline och jag sitter äntligen ner (på toastolen ) och kollar på henne. Man fyller ju liksom år imorgon och jag har lovat min grupp att jag skulle komma dit med fika.

Inte ok att somna när man nattar Joline för att sen vakna upp 1,5 timme senare. Nu kan jag inte somna, trots att jag plockat undan, torkat golv, duschat, fixat lite naglar och förberett inför morgondagen. Jag får ta och antasta gubben och köra ett rejält race så kanske man somnar sen.

Sicken bra dag. Det känns som om jag växer in i rollen mer och mer för var dag som går på jobbet. Allt handlar om att vara ordningsam, hålla fokus, ha många bollar i luften, lyssna, lära, känna av och skriva miljontals med kom ihåg lappar till sig själv. Klart det blir en och annan mindre olycka så som att jag skrev ut scheman inte bara till min grupp utan till 100 andra anställda också. Så länge misstagen håller sig på den nivån så är jag mer än nöjd. Sen har jag många som stöttar mig, som jag kan be om råd och få tips ifrån och dem är guld värda för mig.

Sex education är tillbaka. Det här programmet är lika bra som "fråga olle". Ikväll handlar det om att låta barn vara barn och jag kan inget annat än att hålla med. Men samtidigt så är jag i den tron att man inte ska tysta ner och inte tala öppet om sex och samlevnad. Det handlar bara att om att prata om det på deras nivå beroende på åldern. Svårt att förklara men dem som känner mig privat vet hur jag menar.

mms_img473110687 (MMS)

Brev till boysen. Äntligen hade jag både tid och ro att skriva ett varsitt (långt) brev till boysen. Jag hoppas att dem kommer bli glada över att få lite brev hemifrån. För övrigt har dem så skoj att dem inte ens har varken tid eller större lust att prata med mig när jag ringer. Jag här faktiskt stålsatt mig och ringer inte ofta alls. Det är iallafall varannan dag och jag är oerhört tacksam över att jag jobbar för då blir tomheten inte lika stor.

mms_img212813301 (MMS)

Lånar ut min tjurskalle. Det märks tydligt att detta kommer bli en bestämd madame med vilja av stål. Tur att jag är Queen av viljan av stål. Det är den lilla tvååringen och dess trotsålder som gör sig mer tydlig inverkan här hemma. Hon kräver både min och Mikes fulla uppmärksamhet hela tiden. Just nu tampas vi med den här härliga "kan själv" perioden eller som hon säger "mää shälv". Att sitta i barnstolar, äta med barngaffel, dricka ur pipmugg, ha haklapp, få hjälp med påklädningen, borsta tänderna, fixa håret eller hålla handen när vi är ute och går är i hennes värld "för småbarn" och enligt henne själv så är hon stor. Precis allt ska hon "mää shäälva" och vi låter henne testa själv för hur annars ska hon lära sig. Hon vet inte om hon ska skratta, gråta, vara glad, arg eller ledsen så hon kör hela registret på en och samma gång. Samtidigt som just den här perioden är förbaskat påfrestande så är den också väldigt fascinerande. Liten försöker bli stor på riktigt.

mms_img-15287473 (MMS)

Ditt lilla äckel. Det är första gången i mitt liv som en fästing har satt sig fast på mig. Jag upptäckte det i badet och det blev panik i badrummet. Fästingen är numera död och begravd. Fy fasiken för dessa äckel.

mms_img-14030165 (MMS)

Årets första silltallrik. Färskpotatis, sill och gräddfilsås. Vilken perfekt söndagsmat. För övrigt så har jag avverkat några timmar på jobbet, jag tvungen att fixa till skeppet inför morgondagen. Utöver det har vi bara relaxat och glott på dumburken för vädret är ju skit.

mms_img181295710 (MMS)

Joline är hemma. Som vanligt hade det gått hur bra som helst hos Lars och Susanne. Hon kicka ut farfar ur sovrummet, tog hans sida av sängen och förpassade han till gästsängen. Nu är vi hemkomna. Hon har snott Mike ajfån och kollar på hallo Kitty. Vår lilla tjej börjar bli stor, vart tar tiden vägen?

mms_img-69066925 (MMS)

Tanten ska ut ikväll. Vi är barnlediga, boysen på kollo och Joline hos farmor o farfar. Ikväll ska jag, Mike, grannj*veln och Engelsmannen äta gott och kolla på fotbollsmatchen mellan Sverige och England (vädret tillåter hoppas hoppas hoppas). Det ska bli så otroligt skoj, äntligen är vi bara Ramona och Mike. Det är så underbart härligt. Love love love

mms_img-51124777 (MMS)

Ibland är jag snäll. Min käre lärare inför min nya arbetsuppgift förtjänas att tackas av med bravur. Att han ens har stått ut med mina tusen miljoner med frågor är ett under.

Moohahahaa tjejer kan. Hämnden är så underbart ljuv. Hela bilresan hem så blev både en, två, tre, hundra gånger som Joline sa "pappa pruttar". Jo men visst, lukta värre än värsta utedasset. Nu har jag laddat upp kanonen med en äggmacka och förhoppningsvis så kommer jag att prutta hela natten lång. He he he!!!!

mms_img186304762 (MMS)

Babyface a la Ramona. Ska jag skratta, bli arg eller gråta att jag vid (om en vecka blir) 33 år och blir tvingad att visa leg när jag skulle köpa en triss. Att jag är tvungen att visa leg när jag ska köpa cig (förutom i lokal affären) eller alkohol är något jag alltid har varit tvungen att göra. Men idag var det första gången jag fick visa leg för en jefla triss. Ser jag så barnsligt töntig ut? Hålla året jag blev 18 år var 1997.

En kvällstripp. Till Jan-o och Marie på en liten fika blev det. Alltid lika trevligt att komma dit, dom är så underbart trevliga.

mms_img-14958824 (MMS)

Perfekta snackiesen. Just nu buzzar jag om mini snackies ifrån Tuc. Jag har redan hittat min favorit och det är sour Cream & onion. Dessa små spröda läckerheterna är svåra att motstå och det farligaste man kan inte bara ta en. Jolines favorit är med ostsmak.

mms_img-21105528 (MMS)

På väg till jobbet. Idag slapp inte Mike undan Jolines stora frustration pga utebliven välling. Han erbjöd henne äppelbitar och allt blev frid och fröjd. På jobbet kommer det hända en massa skoj idag och jag är redo.

Fullt upp. Jag sa på jobbet "att när jag kommer hem, ska jag bara njuta för nu finns det inga måsten, om och men". Jag glömde en liten detalj, ett hus som ska städas, en gräsmatta som ska klippas och tvätt som ska tvättas. Nu som först sitter jag på arslet och då har jag golven kvar att torka och jag ska orka mig in i duschen också. Det är inte så fräscht att lukta apa.

Inte lätt att bli stor. Mike drog som en avlöning imorse, allt för att slippa bråk med Joline. Hur ska det då inte gå när hon är tonåring? Då behöver hon väl bara lägga huvudet på sned, ta fram valpögonen och säga "men snääälla pappa" så är han körd. Jag tog smällen imorse och det var en förtvivlad Joline som skrek efter "lälling". Jag körde en undanmanöver och erbjöd äppelklyftor. Hon blev nöjd. Nu ikväll blev det ramaskri efter välling, men stenhårda jag (för en gång skull) sa "den är slut". Hon nöjde sig med svaret och jag är impad.

mms_img-13762496 (MMS)

Stor tjej nu. Redan nu håller jag på att "mantra" in på Joline att det är tomten ska få hennes nappar, det gäller att vara väl förberedd inför det. Så fort hon ser en tomte nu så säger hon "tomten, Jolines napp". Vällingen är det numera slut med (från och med nu ikväll) vilket inte är så populärt. Fast hon börjar bli en stor tjej nu och stora tjejer dricker inte välling. Det är inte bara jag som saknar boysen utan Joline går till det tomma rummet och säger frågande "dennon, Yade?". Försök att förklara till en tvååring att dem är på kollo och kommer hem sen. Mycket som händer i lillstumpans liv just nu. Fast det är livets gång som vi alla en gång har fått gå igenom.

mms_img806434125 (MMS)

Kommer ut ur alla hål. Precis när jag och Mike tyckte att det var ok att smita så gjorde vi det. Dock fanns det ett litet ytte pytte problem, någon annan förälder tyckte att den perfekta parkeringen var framför min bil. Inga problem sa Mike och backade ut bilen igenom hålet mellan de två bilarna. Han hade ungefär en cm tillgodo på vardera sida, snacka om att jag blev mäkta imponerad.

mms_img-19326909 (MMS)

Dagisavslutning på 4H gården. Detta är den sista aktiviteten som är ett sånt där sista påtvingad sak som man som förälder måste gå på. Efter denna aktivitet så har vi somnaruppehåll ifrån skolans/ dagis/ fritidsaktiviteters alla måste om och men.

mms_img-66701034 (MMS)

Fotbollsmatch på tv. Jag tillsammans med säkert hälften av Sveriges befolkning kollar på matchen mellan Sverige och Ukraina. En sak som störde mig direkt var att (den överskattade) Zlatan inte sjöng nationalsången. Why, är han för tuff för det? En annan sak som jag kom på mig själv att tänka på var "men dem är för många på plan", tror minsann att jag är lite skadad av Yades alla fotbollsmatcher där dem bara spelar fem alt sjumanna lag beroende på match.

mms_img160338513 (MMS)

Tomt. Det ekar tomt ifrån rummet och inga busiga pojkröster hörs. Inte förrän nu när jag kom hem efter jobbet har jag förstått att dem faktiskt är på kollo. Mina älskade boys, usch vad jag saknar dem. Även om dem har super skoj och en hel bunt med kompisar och aktiviteter på kollot så kan jag inte låta bli att känna egot i mig som vill ha dem hemma. Får stålsätta mig och tillåta dem att få andrum ifrån mig, låta dem växa och inse att dem faktiskt klarar sig utan mig ett tag även om det är svårt.

mms_img-18921524 (MMS)

Snart dags. Nu väntar vi på bussen och snart bär det iväg för mina älskade boys. Med vetskapen att dem kommer ha hur roligt som helst så är jag lugn även om jag kommer längta ihjäl med efter dem.

mms_img790355235 (MMS)

Frukost på gång. Barnen äter frukost och snart är det dags för oss att starta igång den här dagen. Joline ska på dagis, boysen ska iväg på kollo och jag ska jobba. Men först ska vi ha en mysig frukost stund.

mms_img174294275 (MMS)

På väg till fotbollsplan. Yades sista fotbollsmatch innan sommaruppehållet är på gång just nu. Jag har precis kommit på hur jag ska göra för att kunna gå upprätt och inte se ut som ringaren i notredam. Klart att dem andra säkert undrar varför jag går med paraplyet som jag gör. Kom igen nu, Dalsjöfors. Heja heja heja.

mms_img-40524401 (MMS)

Skor i sköna färger. Boysen har fått nya skor inför kollovistelsen. Nu ska bara (tant) Ramona vila ryggen som gör sjukt ont och sen är det dags att packa allt som boysen behöver ha med.

mms_img-16203992 (MMS)

De nya porslinet. Nu har vi invigt de nya porslinet, besticken och glasen. Det blev så där underbart perfekt. Självklart så skulle första maträtten vara grillat, det är liksom våran nisch. Totalt 12 stycken personer med likadan porslin kan vi bjuda på mat samtidigt. Det här är en halleluja moment.

mms_img-16150383 (MMS)

Skohyllan på plats. Den som jag ångrade att jag inte köpte på Ikea i Kalmar, köpte jag idag på Ikea i Jönköping. Nu är det en helhet i hallen som jag är mäkta nöjd med. De gamla porslinet, bestick och ojämna glas är nerpackade och nu håller på att diska rent de nya. Fy fasiken vad bra det kommer att bli och solen skiner också.

mms_img-21319391 (MMS)

Hemfärd. Denna Ikea vistelsen måste ha varit min snabbaste någonsin. Dock var det absolut inte stressigt utan för att jag visste vad vi skulle ha självklart så åt vi både korv och glass. Sen tog vi svängen förbi city gross också och nu är vi på väg hem.

mms_img214078009 (MMS)

Familjedag på Ikea. Nu har vi handlat nytt porslin, bestick, glas och lite annat smått och gott. Äntligen kommer vi få en helhet i porslinet hemma. Det spöregnar men vad gör det?

Våga ens yppa att jag börjar bli gammal, då åker ni på stryk. Min rygg bokstavligen dödar mig, jag går runt här hemma som en gammal tant med med rullator. Det är nästan så att jag tror att jag åkt på rygg,skott och den där utmaningen om att springa milen på kretsloppet blir ännu mer påtaglig. När ryggen är igång igen, då jeflar kör jag i 180 för jag ska få f*n inte bli förslappad. Åldersnoja allan jag vet. Det går inte en dag då jag kollar efter nya rynkor och sånt skit, fast att jag har babyface som måste visa legitimation när jag ska köpa cig. Men å andra sidan så har jag en son (min först födde älskade Dennon) som har storlek 41 i skor, kommit i målbrottet, fått hår på snoppen och smygrunkar på toa.

mms_img-18856389 (MMS)

Boysen ska grilla marshmallows på vår vanliga grill ute på altanen. Lyckan är total. Båda boysen har lite resfeber inför deras kollovistelse som börjar på måndag. Men innan dess är dem mina och vi ska umgås o ha kul så mycket det bara går. Min rygg bråkar med mig något så fruktansvärt. Jag går runt här som en gammal gumma med krökad rygg men den ska inte få förstöra min helg. No way.

img_4378 (MMS)

Bästa gungan. I Borås djurpark så hade dem en bebisgunga size jättestor. Jag är inte av den blyga sorten så självklart hoppade jag i gungan tillsammans med Joline. De andra föräldrarna tittade lite konstigt, men innerst inne så vet jag att dem bara var avundsjuka för att dem själva inte vågade tämja på sina gränser.

mms_img-73113895 (MMS)

Perfekt dag. Massor av djur, lite med folk och perfekt väder på djurparken. Inge gnäll eller tjat på varken barn, mig eller gubben. Det kan inte bli så mycket bättre än så här.

mms_img743211510 (MMS)

Vi kom på nåt att göra. Mike, jag och barnen är på Borås djurpark och här ska vi tillbringa våran dag. En underbar dag med min underbara familj.

mms_img133795070 (MMS)

Prickig på ryggen. Spikmattan har gjort sitt tillsvidare. Nu ska jag bara komma på vad vi ska hitta att göra idag. Nåt roligt måste det ju finnas att göra.

mms_img-98546253 (MMS)

Spikmattan is the shit. Jag har förpassat mig själv till spikmattan, för fy f*n vad ont jag har i ryggen. Just nu sticker, bränner och "pluppar" det i ryggen så jag hoppas det hjälper mot de onda. Medans jag ligger här så funderar jag vad man kan hitta på en dag som denna. Meningen var att vi skulle till Ikea, men vi är en av dem som inte har fått in skattepengarna ännu.

mms_img-16638930 (MMS)

Fikadags. Mike åkte ner till affären för att köpa fika för att fira in sommaren och lovet. Underbart gott.

mms_img-12465388 (MMS)

Avslutning i kyrkan. Vår kära rektor älskar sin egna röst och vet inte riktigt när det är dags att sluta prata. Joline var som en duracell kanin och jag fick mig ett arbetspass som heter duga när jag försökte hålla henne i styr. Min rygg dödar mig idag, tror bestämt att det är en skitnerv som är i kläm.

mms_img-37972155 (MMS)

Skolavslutning på gång. Det här året är speciell i många bemärkelser, Yade slutar trean, Dennon slutar femman, sista året det är avslutning i kyrkan och framför allt hela familjen är samlad.

Tror jag antar utmaningen. Lunchdaten med gänget på jobbet inträffar alltid på samma tid och samma plats, kl 11.30 i matsalen. Igår pratade vi om motion. Jag är villig att medge att min tidigare goda motionsvana har förvandlats till soffpotatis varianten. Det märks så tydligt på min kropp att jag inte motionerar som jag brukar, daller mage size jätte big, det tunga flåset helt utan ansträngning, tröttheten i kroppen, det ständiga suget efter godis och en rygg som värker. Jag berättade att det som sporrar mig är om jag har ett mål att sträva efter, ett mål som tvingar mig att resa på arslet. Då kom mina kära arbetskollegor på att jag borde springa kretsloppet (en mil) i september. Jag har aldrig gillat att springa och det känns som om min kropp inte är skapt till det. En liknelse till när jag försöker springa/ jogga är en flodhäst som yrar runt i storstan. Jag har funderat på detta med kretsloppet och ju mer jag tänker på det ju mer peppad blir jag. Klarar jag det? Inte en aning, men jag måste testa.

mms_img-49369619 (MMS)

Mat. Dennon har kommit (tack grannj*veln för hjälpen), det blir tacos och fruktsallad till efterrätt. Självklart så ska grannj*veln och hans barn äta här också. Nu ska jag njuta att vi är hela familjen här hemma.

Så här firar vi. Dagen har fullproppad med storstädning, shopping i knalleland, gräsklippning och snart vankas det finmat i form av (trumvirvel) grillat. Som efterrätt blir det fruktsallad gjort av färska jordgubbar, annans, frysta hallon, blåbär och toppat med kesella med hallon. En alldeles perfekt nationaldag och det bästa av allt är att Dennon kommer imorgon.

mms_img336756900 (MMS)

Grattis Sverige på din dag. Vad ska man hitta på en dag som denne? Pilla navelludd, städa, kolla in mina blommor som fortfarande lever, dricka kaffe och kolla tv? Så kul kommer vi ha det på Sveriges nationaldag. Nä vi ska fasiken måla svenska flaggor och sjunga vår nationalsång så hela Dalsjöfors hör oss.

mms_img766279736 (MMS)

Den sista ever. Det känns konstigt att veta att detta är absolut sista avsnittet av dem här härliga desperata hemmafruarna. Ännu ett välgjort och bra program som går i graven, fast det kommer säkert både en och två filmer inom en snar framtid. Jag har gråtit, skrattat, nickat instämmande, varit förbannat arg och (alldeles för) besatt av detta program. Man kan väl säga att detta program har berört mig i alla olika dess former och jag kan inte ens i min vildaste fantasi kunna räkna alla turknötter som jag har ätit medans jag kollat på programmet. Desperata hemmafruarna och turknötter går liksom hand i hand.

mms_img520350213 (MMS)

När jag var liten som typ i stenåldern enligt vissa ifrån jobbet så gjorde vi så här med glassen. Fast då hette glassen rally. Nu låter jag Yade få göra samma sak för vissa traditioner får man inte bryta.

mms_img-19223909 (MMS)

Sötast. Mina barn kommer tröttna på mig bara för jag är en sån hemsk paparazzi morsa som tar miljontals med kort på dem och dem finaste korten är när jag lyckas fånga "ögonblicket". Ta bara det här kortet ifrån igår, Joline står under paraplyet och Yade är helt inne i sin fotbollsmatch. Magiskt i mina ögon. Av 10 bilder så kanske det är bara ett som blir ett sånt "ögonblick" kort. Det finns dock en äldre älskling (nämner inga namn men han är min sambo) som har tröttnat rejält på min paparazzi gen, så från och med nu så kommer han inte att vara med på bilder här i bloggen (eller fb) och jag respekterar hans önskemål.

mms_img174304580 (MMS)

Årets första myggbett. Det fick jag på fotbollsmatchen igår. Kanske inte det optimala stället att få ett myggbett på (mitt på halsen).

Då var det klart. Jag säger då det, bilen gick igenom. Skönt som fasiken. Att besikta bilar är ena Karlagöra och min karl kan fixa grejer. Vad skulle jag göra utan han? Han är mitt allt.

Håll en tumme. Nu ska bilen in på besiktning, håll en liten tumme på att den går igenom.

Fullt upp. Även om det är mycket just nu så är det hanterbart. Det gäller bara att ha fokus på det man gör här och nu. Dennon kommer redan på torsdag, gissa om jag är lyckligare än lyckligast. Min underbara pojk.

mms_img142049876 (MMS)

Måndag. Först lite Jobb och nu fotbollsmatch i målsryd. Yade skulle inte ha spelat idag, men hans tränare ringde och frågade mig då dem var en man kort. Ingen är lyckligare än Yade.

mms_img177214931 (MMS)

Två program samtidigt. Både big Brothers och jersey shore avslutning på samma dag och tid är inte det optimala. Men tur att jag har tv dosan själv och tven för mig själv.

mms_img183361943 (MMS)

Dags för skörd. I år har vi fått rabarber till förbannelse och inte en enda paj, kräm eller saft har vi gjort. Men nu idag så rensade, skalade och hakade jag rabarber som jag nu har frusit in. Det finns hur mycket kvar som helst och jag ska väl få tummen ur arslet och fixa lite paj, kräm och saft av det som är kvar. Det är bara orken och lusten som ska infinna sig också och den liksom lyser med sin frånvaro litegrann.

mms_img116379552 (MMS)

Gissa vart jag är. Japp, ytterligare en fotbollsmatch i iskallt väder. Det blåser värre än en kylig höstdag. Men man måste stötta sina barns intresse och då får man stå ut med lite skitväder.

Spräckt rumphålet. Minns ni min halleluja moment igår när jag var så otroligt äckligt bajsnödig och himmelriket öppnade sig när jag kom hem. Jag tror fasiken jag spräckte rumphålet för fy f*n vad ont det gjorde när jag skulle göra nr två nu ikväll. Borde skaffa någon slags rumpsalva av något slag som gör min rumpa snäll igen. Jefla rumpa och alla dess besvär, varför kan jag få bajsa en krämig en typ en gång om dagen precis som alla andra?. Det är fusk!

Jag fortsätter. Bloggen är en del av mig och den har varit en del av mig i sju långa år. Det här blivit som en kär liten vän som jag inte vill klippa banden med. Så ni får stå ut med mina tråkiga inlägg lite då och då. Jag har mina trogna läsare och en svikare är jag då inte.

mms_img-20036738 (MMS)

En dag är avverkad. Något fattigare men fy fasiken vad skoj vi har haft. Grannen sa att han inte varit i Ullared i så här många timmar sen Saras tid. Det är så med oss kvinnor, vi tar tid på oss när vi shoppar. Nu ska vi hem och ikväll blir det grill (vad annars liksom).

mms_img116689457 (MMS)

På väg till Ullared. Grannj*veln, jag, Yade och Tindra är på väg till Ullared.

Det handlar inte om hur många kommentar jag får utan bara känslan om det är "värt" att fortsätta att blogga. Jag har kommit till en punkt då jag undrar om det ens är värt att fortsätta att logga (fast att jag har blogga i sju år snart). Knepig tankesätt jag vet, lite svår att förklara. Jag känner mig lite uttömd och brist på nya innehållsrika och roligare inlägg. Jag känner "är det ens lönt att fortsätta?". Vill ni ens att jag fortsätter blogga? Lite så går mina tankebanor.

mms_img-52327108 (MMS)

Pinsam morsa. Mike säger att jag är en "sån där pinsam morsa" som går och möter upp Yade fast att det bara är 200 meter hemifrån diskot är. Men han missade något viktigt, jag är en nyfiken morsa som ville se om han dansade tryckare. Och för den delen så gick jag inte in utan jag tjuvkikade igenom fönstret. He he, sån jag.

mms_img114281917 (MMS)

Himmelriket. Jag har igen som helst aning om det är nyttigt eller inte. Men en sak vet jag och det är att dessa är gudomligt gott. 530 kcal på 100 gram (ganska mycket) men det är torkade nötter utan tillsats olja och det bästa av allt "den kan innehålla spår av nötter" står det som varningstext. Påsen innehåller jordnötter, cashewnötter, mandlar, hasselnötter, majs och. pistachnötter.

Jag har en sån bloggtorka och känner att bloggen bara handlar om samma sak hela tiden. Jag ser ju hur många läsare som kommer och går, dock så vet jag inte vad ni tycker. Har min blogg blivit så där tråkig och vardagsaktig som jag anar? Borde jag ta en paus eller bara sluta helt? Över 4000 inlägg har skrivits av mig och bara mig på den här bloggen, det har liksom blivit en del av mig och min identitet. Nu har jag kommit till en punkt då jag känner "är det ens värt det, gillar ni ens att läsa min blogg". Responsen ifrån er är föga vilket gör att jag känner att jag skriver i "tomma intet", kanske borde jag övergå till en vanlig hederlig dagbok igen. Ja, vi får se hur det blir och om den här bloggen går i graven efter sju år. Samtidigt så älskar jag att blogga, det har blivit en del av mig. Vad ska jag göra?

Bajsnödig. Oh, paniken som kommer när man står i mataffären och känner att man blir så där akut bajsnödig, är ingen kul känsla. Speciellt inte när man vet att man är tvungen att stå i bilköer i rusningstrafik och innan man kommer fram tills sin toa är minst 30-40 minuter. Detta inträffade mig idag och ni som har läst min blogg ett tag vet att nr 2 bara inträffar 1-2 gånger per vecka så det blev en halleluja moment för mig när jag kom hem.

mms_img203521288 (MMS)

Äntligen fredag. Gubben har haft spenderarbyxorna på sig idag. Han köpte vin till mig och det bästa av allt är att han köpte massa lunchlådor till sig själv. Han är nämligen en mästare på att glömma sina lunchlådor. Äntligen fredag, Yade har dragit iväg på disko, vi ska äta *trumvirvel* grillat och bara ta det lugnt.