Tusen tack kära du som skrev kommentaren under inlägget "sicken skitstart på denna dag ". Jag vill bara påpeka att efter jag läst kommentaren så blev det faktiskt så mycket bättre. Kommenterar betyder väldigt mycket för mig, både bra och dåliga. Puss på er alla där ute som orkar, vill och kan läsa min lilla offentliga dagbok.

mms_img105698434 (MMS)

Vitaminbomb. Jag kan ärligt erkänna att jag lider av någon form av störning, typ jag-städar-här-nu-så-slipper-jag-störa-mig-på-skiten. Efter den härliga duschen så såg jag att handfatet var fylld av tandkrämsrester och lite snus. Medans jag torkade mig så tänkte jag ena stunden "jag fixar det imorgon" och andra stunden "klarar du av att vänta tills imorgon". Svaret blev, jag rengjorde handfatet. Varför hakar jag upp mig på smådetaljer? Jefla handfat. Mitt hem är inte super välstädat, men lite ordning vill jag ha eller ganska mycket om jag ska vara helt ärlig. Ja ja nu kom jag ifrån ämnet. Jag skulle ju berätta hur gott det är med en saftig apelsin.

mms_img147822257 (MMS)

Sista steget. Joline var svårnattad idag och jag blev superseg. När hon väl hade somnat tog jag tag i disken och det vanliga plockande av saker som låg överallt. Sen fanns det ingen återvändo. Jag hoppade på motionscykeln och körde järnet. Yade tog en smygbild och den kanske inte är en av dem fagraste på mig men dock sanningsenlig. En mil på trettio minuter är väl inte illa pinkat, eller? Känns i kroppen. Nu blir det duschen.

mms_img420788173 (MMS)

Vad man kan hitta saker. Ha ha ha, tänk att jag hade helt glömt bort att vi hade en spegel upphängd i klädkammaren. Jag är äntligen klar, det tog sin lilla tid med tanke på att klädkammaren var fullproppad med saker. Vi snackar fullproppat som från golv till tak och till bristningsgränsen att man lätt blev attackerad av överfallna saker så fort man öppnade dörren. Nu känner jag mig så förbaskat duktig. Klappar mig på axeln.

mms_img-20329633 (MMS)

Steg ett. Har man inget att göra så kan man skaffa sig saker att göra. Jag har en sak att göra som jag egentligen inte vill göra. Men det är något jag har skjutit upp alldeles för länge och det är att städa klädkammaren. Jag har liksom inget val för längst in i klädkammaren så står motionscykel och den ska plockas fram. Jag har ett vad som jag måste hålla och powerwalka med min onda fot funkar inte. Jag ska bara ta mig en kopp kaffe och samla på mig lite ork. Åh, vad tråkigt.

Sicken skitstart på denna dag. Roligare tisdagsmorgon har jag haft. Det började med att Joline valde att bajsa en gigantiskt bajsblöja precis innan vi skulle åka. Sen hittade jag inte någon av mina halsdukar så jag fick ta en ! extremt tunn och ful guldig scarfs. Yade klev upp i sista sekund och var på urdåligt morgonhumör. Mitt i allt virrvarr, klädde jag på Joline alla ytterkläder, packade ner henne och allt annat i bilen. Foten kändes tusen gånger så större idag, varje steg känns som tusen nålar. Väl framme pussade vi Yade "hej då" och gick till dagis med massor av extra kläder. När jag skulle ta Joline stövlarna så fanns det bara en sko att ta av. Tillbaka och leta efter Joline sko, den fanns i bilen. Mitt i allt detta ringer Mike typ hundratjugo gånger. Japp, god morgon på er med

Det gick dåligt idag. Att träna med en fot som man inte kan gå på helt hundra kanske inte var det bästa valet jag har gjort i mina dagar. Med två blå tår som antingen har sprickor eller stukning så var det plågsamt att träna. Men jag gjorde det. Anledningen till varför är väldigt enkel, ger jag mig vika för ett par tår nu så kommer ursäkterna hagla framöver. Jag känner mig alltför väl och jag har ett vad att sköta. Och för den delen så tog jag inte ut mig fullt ut, då hade jag fått åka ambulans därifrån. Varför ursäktar jag min dumhet? Skit samma, jag tränade och känner mig förbannat stolt över mig själv.

mms_img-19943061 (MMS)

Ett och halv år idag. Idag blev Lillstumpan 18 månader. Det är ju helt otroligt vad tiden går fort, samtidigt som om det känns som hon alltid varit här och berikat oss med sin härliga personlighet. Vi firade det med att äta vindruvor, det här med att hetsäta måste ha gått i arv för oj vad hon proppade i sig och det värsta är att det går inte att lura henne heller. Tillslut så fick jag säga stopp och därmed tampas med lite bråk som inte gick över i första taget. Allas vår älskade Lillfis.

mms_img248130694 (MMS)

Här ska det tränas. Även om jag är haltalotta fortfarande så är det inte så farligt längre. Klart att det gör ont när jag går men jag tänker dra iväg och träna iallafall. Jag kommer göra så gott jag kan. Jag har förebyggt med att tejpat tårna två och två och lindat foten. När jag skriver detta så inser jag hur sjukt det låter men det tänker jag blunda för. Dumt eller inte lär ju märkas senare ikväll.

mms_img115879955 (MMS)

Boven i dramat. Här har jag ojjat mig över att tvättmaskinen krånglat och inte kört programmen som den borde. Med den växande tvätthögen så har paniken kommit krypandes. Idag fick det bära eller brista, jag slängde in en maskin tvätt och mycket riktigt så började tvättmaskinen krångla igen. Jag har turen att ha Mike som är min tekniker, han hittade boven dramat och det var en strumpa som satt fast. Och vips så fick jag en bekräftelse på min teori s!att tvättmaskinen käkar strumpor.

mms_img-54562133 (MMS)

Fina presenter. Jennie och Daniel kom förbi igår och hade med sig presenter till barnen. Dem är ju för söta. Idag har jag noll med energi eller lust till att göra något vettigt. Så det får bli en slappar söndag, iallafall tills vi ska iväg på Yades träning.

mms_img-84988438 (MMS)

Frukost på sängen. Yade sa bestämt ifrån och bad mig att stanna kvar i sängen. Han och Joline höll på med frukost till mig. Sen kom dem in med denna tallriken, hur gulliga är dem inte. Mina älskade barn.

mms_img-69479081 (MMS)

Skålen är tom. Jag sa ju det att skålen med äckel godiset skulle vara tom innan kvällen var slut. Tadaah, skålen är tom. Med en intensiv diskussion med Mike så blev det en vadslagning, jag ska enda fram till juni månad ut och gå med mina stavar i en timme varje dag. Om (vilket inte kommer att hända) att min mage blir slank och fin så vinner Mike. Är magen fortfarande som nu, en Icakasse med Bulldeg så vinner jag. Vinner jag så blir priset operationsbordet. Självklart ska jag ge detta vadet en ärlig chans och tänka på vad jag stoppar i mig. Vi får se vem som vinner, vadet startar på måndag. Jag hade tänkt att för skojs skull mäta med måttband för att se den eventuella förvandlingen på magen. Vem vinner, jag eller Mike?

mms_img976463626 (MMS)

Lycklig pojk. Numera ser inte Yade ut som Stig Helmer när han spelade golf i 1800-tals kläder. Med ny utrustning och klubba är han redo att inta isen. För min egna del blev det ett stort hål i plånboken. Men vad gör man inte för sina barn, allt så klart.

Det här med bajs. Jag funderar mycket om både det ena och det andra. Det som kanske skiljer mig ifrån andra är att jag är väldigt frispråkig av mig. Ta mig för den jag är. Ni som läser här och ni som är i min närhet vet att jag har krångel med att göra nr två. Igår funderade jag "högt" på jobbet angående hur det kommer sig att man ibland kan äta hur mycket som helst och ut kommer bara små kaninpluttar till bajskorvar. Då fick jag veta att ju mer näringsrik mat man äter ju mer tar kroppen upp det och efterlämnar bara slaggprodukterna, det vill säga mindre bajskorvar. Detta kan nog stämma väldigt bra för idag har jag bajsat så mycket så toan blev typ överfull och igår var jag monsterätaren av godis.

mms_img-94279583 (MMS)

Svärmor på besök. Jag tog en paus i städandet när svärmor kom på besök. Hon hade med sig en present till Joline. En jättefin overall (i min favoritfärg) och tillhörande vantar. Den är aningens för stor men lillstumpan växer som ogräs så det lär inte ta lång tid innan den sitter som en smäck. Grabbarna fick pengar av henne och den lilla gesten gjorde mig alldeles varm inombords. För även om grabbarna är hennes bonusbarnbarn så gör hon ingen skillnad och det är något som betyder något så fruktansvärt mycket för mig. Min svärmor är värd allt guld som glimmar och jag är så tacksam att just hon är min svärmor.

mms_img100112500 (MMS)

Bara äckliga kvar. Nu innehåller godisskålen bara mindre goda godisar, men sanna mina ord för innan dagen är slut så kommer skålen vara tom. Min själ är såld till godisdjävulen och jag kan inte slita mig fri. Jag har sån dålig karaktär när det gäller sötsaker.

Här snackar vi dubbelmoral på hög nivå. Men hur kan en fin tjej få "spotlight" för sin blogg på blogg.se och så skriver dem : vill du vara trendig? Då ska du gå in på x blogg.... Missade dem att tjejen röker på bilden? De är väl inte trendigt? (det är här dubbelmoralen kommer in. Jag röker men skulle bli så fruktansvärt ledsen om någon annan började på grund av mig. Nej det blir en stor funderare på att sluta röka

mms_img-16734186 (MMS)

Men åh bajs-Mike. Här sitter vi på jobbet och diskuterar våra sambos stundande födelsedagar, varpå jag får en lysande idé att köpa en jaktryggsäck. Den perfekta presenten och jag googlade fram en bra sådan. Höjden av otur (för mig ) så har Mike varit och köpt en jaktryggsäck till sig själv idag. Vad ska jag nu hitta på?

mms_img-11551192 (MMS)

Stig Helmer frilla. Jag har tagit ett smygkort så här på lunchen. Det är nog inne med Stig Helmer frilla på jobbet för många killar har det här.

Fis-kamp. Joline och Mike har en fisfest i sovrummet. Båda sover men fiser något så kopiöst mycket. Jag tror att jag måste rymma ut till soffan och sova, det går knappast att andas här inne. Sådan far sådan dotter.

Det fanns en tid då jag var helt såld på handväskor, kläder och smink. Numera är det ett nödvändigt ont. Jag vet inte om det handlar om att jag har blivit bekväm av mig. Men nya handväskor lockar inte länge, det skulle kännas mer som ett onödigt köp. Kanske beror det på att jag inhandlade en ny i höstas. Vid sminkfronten är jag så där ap-tråkig, kör gamla vanliga och kan ibland piffa till med någon ny ögonskugga. Och till sist det här med kläder, jag har noll koll på vad som är "inne", där kör jag safe med svart, lila och grått. Bekvämt och gömma magen är ett måste. Fy f*n vad tråkig jag har blivit.

Rekrytering a la mig. Jag har haft två helt otroligt givande, lärorik och spännande veckor på jobbet. Jag har fått den stora äran att få vara med i hela rekryteringsprocessen på jobbet och jag är så galet lycklig att jag har fått vara delaktig.

mms_img558209164 (MMS)

Är de här rätt? Hur vet jag om jag har tejpat rätt och hur mycket tejp ska det vara? Mitt i mitt tejpande sa Yade "jag tror det räcker. Fast ta lite till om det ska vara inbrottsäkert". Jag tror jag tar med mig tejpen till jobbet imorgon och frågar specialisten.

mms_img-21466204 (MMS)

Lite svullen kanske? Nu blir det till att hoppa in i duschen och sen ska jag försöka ge mig på att tejpa lite tår. Kvällen för övrigt har gått åt att hjälpa Yade med matte och jag kan bara säga en sak: jag suger hårt på matte och gör allt för inte visa det för Yade.

mms_img558526938 (MMS)

Vardagslyx. Det här är vardagslyx, en lyx kaffe med härligt mjölkskum. Sånt lyx har jag för jag tycker så ofantligt synd om mig själv. Det blir ingen träning idag på grund av min klantighet i måndagskväll. Det är en tå som fortfarande är helt blå och jag haltar fram likt kapten krok. Men jag ska tejpa tån enligt instruktioner ifrån Jossan, då kanske jag slipper halta iallafall.

mms_img257204561 (MMS)

Ok-stämpel i rumpan. Lillstumpan fick en stor ok-stämpel hos bvc. Numera väger hon 13,8 kg och är 88,7 cm lång. Hon har stannat upp i både vikt och längd och ligger precis på översta kurvan. Sprutan var väl ingen större favorit och det såg hon till att alla hörde. Min älskade pluttunge.

Det känns bättre ikväll. Jag måste nog medge att det känns bättre ikväll med foten. Klart den är blå fortfarande men den gör inte lika ont hela tiden. Kanske beror det på att jag har suttit på mitt feta arsel hela kvällen och inte belastat foten i onödan. Tänk om jag kan ha sån tur att all smärta är borta tills imorgon för då kanske jag kan träna. Självklart handlar det om att gripa efter ett halmstrå men hoppet är det sista som överger en. *hoppas*

mms_img409760729 (MMS)

Synden straffar sig själv. Hela dagen har jag varit halta.lotta och fått förklara min otroliga klantighet. Numera vet jag att inget tv -program i världen är så viktigt att man måste rusa från badrummet in till sovrummet bara för att reklampausen är slut. Det har jag lärt mig den hårda vägen. Dessvärre visar bilden en betydligt snällare variant av hur det egentligen ser ut. Från fyra ont-aj-aj tår så blev det ont-enda-in-i-själen på två tår och fotryggen (heter det så?). Det är nog inget brutet utan det är nog en rejäl stukning, fast vad vet jag? Det jag däremot vet är att dem kan inte laga mig iallafall. Höjden av klantighet, det är jag.

Nu har jag så ont så jag tar till lipen och tycker förbaskat synd om mig själv. Varför ska jag vara ett sånt klantarsel? Fullt onödigt av fotändan att attackera mina stackars små tår. Inte en tå utan fyra tår bultar värre än en bultande överkåt penis. Hoppas det har gått över till imorgon men en stark känsla säger mig att det inte kommer göra det. Dumma dumma fotända och framför allt dumma dumma Ramona, lär dig se dig för så slipper du ha ont! Aj!

mms_img-75380136 (MMS)

Aj aj aj. Se för vart du går, annars gör du som jag och det är att gå rakt in i fotändan av sängen hundratjugo -blåst. Det absolut värsta är att jag kunde inte skrika rakt ut trots den fruktansvärda smärtan ever för både Joline och Mike sov. Nu bultar fyra av fem tår och jag kan riktigt känna hur dem växer till dubbel storlek. Åh, shit vad ont det gör!!!

mms_img-14421474 (MMS)

Synden straffar sig själv. Mitt kvällsnöje är räddad, jag ska vika den gigantiska tvätthögen. Jag är så satans duktig på att tvätta tvätt, hänga fint, sortera i ordning enligt modellen "mitt - Mikes -Yades - Jolines - övrigt" på tvättlinan för att sen vika fint till fina högar nere i torkrummet. Men att få in det till garderoberna är tydligen jättesvårt för mig. Nu har jag vikt och ovikt tvätt som jag måste sortera och vika om och sen lägga in i garderoberna. Vi borde ha garderoberna i torkrummet då skulle jag slippa detta och då hade jag kunnat lagt in det direkt.

mms_img178867938 (MMS)

Pulkabacken med hela familjen. Jag måste medge att det blev en perfekt avslutning på den här dagen. Vi alla knatade iväg till pulkabacken och introducerade Joline för den nyinköpta pulkan (som älsklingen köpte idag). Hon gillar inte att sitta i den när man drar den efter sig, men att åka ner för backen i rasslande fart var en stor favorit. Det betydde väldigt mycket för mig att Mike hakade på, vi gjorde det tillsammans som en familj och inte bara jag och barnen som det brukar vara annars. Sen har vi hunnit äta middag och badat.

mms_img-13663154 (MMS)

Någon har köpt denna. Det var tydligen dags för oss att införskaffa ett nyckelskåp. Någon som aldrig kommer att erkänna att det faktiskt var hans fel att han råkade få med sig mina bilnycklar imorse. Joline är hemskt just nu,vägrar sova så då skiter jag i det så vi drar ut för att åka pulka istället.

Den absolut bästa medicinen för mig när jag är irriterad är att städa. Och fy f*n vad jag har städat. Jag hittade både det ena och det andra vilket gjorde mig överraskad. Undrar hur mycket skitsaker det finns i mitt hem? Jag har alldeles för mycket "den sparar jag för jag kan ju behöva ha den nån dag", men i själva verket kommer dem aldrig att användas igen. Nu ska Joline sova middag och sen tänkte jag dra ut och åka lite pulka med dem. Det är ju trots allt fullt med snö ute och solen skiner.

mms_img981018928 (MMS)

Det ska vara jag till det. Så här var bilen när vi kom tillbaka ifrån träningen. Herre min gud, snacka om att jag fick en lättare hjärtattack. Jag hade mitt i all stress tryckt på "öppna bagageluckan " istället för "lås och larma bilen-knappen" och inte sätt detta för jag vände mig inte om för jag hade ju så bråttom. Tänk vad folket ska ha undrat när dem gått förbi bilen och tack gode gud för ingen hade snott bilen eller något i bilen. Sen har Mike mage att säga att det var mitt fel för att han hade tagit med sig mina bilnycklar bara för att jag hade parkerat min bil längs ut igår och han inte kom ut med sin bil. Det var tur att han sa det över telefon för annars hade jag nog gjort något man inte får göra, nämligen slagit han!

mms_img-14797194 (MMS)

Det var på håret. Jag vaknar i godan ro, laddar min ny kaffemaskin och känner doften av hundskit. Går ut med hunden, väcker barnen. Efter att har fått på oss alla miljarder med kläder så går vi ut till bilen. I fortsatt godan ro börjar jag borsta av all snö, älsklingen har varit så snäll och satt igång kupévärmaren. När bilen är nästan ren från snö börjar jag fundera på var Mike lagt mina bilnycklar. När jag inte hittar dem så väljer jag att ringa Mike (varför leta i onödan). Då får jag höra J*VLAR! han hade bilnycklarna på sig och var inne i stan för att skotta snö. Tack för den. Som tur var kunde grannen låna ut sin bil. Det blev till att borsta av bil nr två ifrån snö. Hela vägen in till stan skrek Joline i baksätet, hon gillade väl inte Js bilbarnstol eller så ville hon reta mig till maxgränsen. Tio minuter försent kom Yade till sin träning. Bra start på en söndagsmorgon.

mms_img-39131402 (MMS)

Dagens bästa. Det är ord och inga visor. Budskapet är tydligt och kan inte misstolkas. Tror bestämt att Yade har tröttnat att Mike dricker upp hans läsk.

mms_img145585912 (MMS)

Plötsligt händer det. Det händer så mycket med Jolines utveckling och det känns som om varje dag har något nytt att erbjuda. Talet kommer mer och mer och det är riktigt roligt att höra dem små orden formas till härligt bebisprat. Vi försöker att inte ta efter hennes ord men det är svårt för det är så gulligt när hon säger papp istället för napp.

mms_img244153318 (MMS)

Dagens middag. Mike stod för matlagningen idag, älgfärsbiffar, potatis, gräddsås och sallad. Det smakade inte illa precis. För övrigt så är det lugna gatan här, det händer inte mycket alls. Yade pratar med flickvännen, Mike kollar på film och jag underhåller Joline med att rapa vitlök. Vilken snökaos vi har fått här.

mms_img100790670 (MMS)

Kanske lite dumt. Okej, jag ska vara ärlig. Jag började röka igen efter att Joline kom till världen. Ett mycket dumt val, jag vet! Men nu är det så här att jag har kommit till insikt att röka inför barnen är det dummaste man kan göra. Jag skulle helt ärligt, gråta blod om någon av mina barn skulle börja röka. Barn gör inte som man säger utan som man gör. Jag mår dåligt att röka (ute på altan) inför mina barn för jag vill ju inte att dem ska sjunka så lågt som jag. Eftersom jag inte har viljan att sluta röka helt så tänkte jag göra en fuling: börja snusa. Jag vet, det är så mycket dubbelmoral så det skriker om det men det känns bättre för mig. Och nu för tiden finns det ju tjejsnus så bättre kan det ju inte bli. Är ni för eller emot mitt val? Varför?

Vi kollar på vädret varpå Yade säger "vi får inga grader på lördag". Nollgradigt med andra ord. Kvällen för övrigt går i slowmotionen och det känns riktigt skönt att slappa efter matlagning (pannkakor), diskning och det eviga plockande av saker och nattningen av lillastumpan. Borde gå och natta mig själv också för jag är så trött. Men Mikejobbar över och Yade är vaken så jag får snällt tvinga mina blå att vara uppe en stund till.
Okej, efter att skrivit "i love träning inlägget" så hängde jag lite tvätt, plocka undan och fixade frukost-mackorna till imorgon (till Mike också och inte ett tack jag har fått av honom på hela veckan. Otacksamma karlslok) så hoppade jag in i duschen. Jag tar tillbaka det där att jag "älskar" min mage. Även när jag formade den som ett rumphål med händerna så gillade jag den inte ens. Jag har så mycket daller-fet-hud på magen så jag skulle kunna tillverka elefantöron utan problem. Okej, jag kanske överdriver en smula men jag ville bara ge en tydlig beskrivning på utseendet av min "vackra" mage. Jag accepterar den bara om den är gömd under tröjan och ja det är jätte fint att tre vackra små älskade barn har legat i den. Men dem behövde väl inte överdriva sitt tillfälliga boende till den yttersta maxgränsen? När man lånar något så lämnar man väl tillbaka den hel igen? Olydiga barn jag har ;-)Någon som vill bistå med ett bidrag till en bukplastik så står jag här med öppna armar.
Ett år har gått sen Saras tvingades ge upp sin kamp mot cancern. Är det lättare idag än vad det var för ett år sedan? Nej inte ett dugg. Hon lämnade ett stort tomrum efter sig och det går inte en dag utan att jag tänker på henne. Jag kommer vårda det fina och roliga minnen vi delade väldigt ömt. För i minnet lever du kvar för alltid. <3
Jag är fortfarande förvånad över mig själv, att jag Ramona faktiskt älskar att träna. Jag som aldrig har tränat regelbundet (förutom nu i 1,5 år tillbaka). Det krävdes tydligen att jag skulle passera 30 sträcket innan jag fattade vikten av träning. Tidigare i livet har jag intensiv tränat stöt vis (någon månad här eller där), men då har jag gjort det av helt fel anledning. Då tränade jag för att bli smal och när resultatet uteblev så gav jag upp. Nu tränar jag för att orka, för att få energi i kroppen och för att det är min egen tid. Fy fasiken vad glad jag är att jag fick upp ögonen för träningen. Jag har fortfarande min daller mage och den går inte att träna bort, bara doktors kniv, nål och tråd kan fixa den. Just här och nu så kan jag faktiskt känna en liten stolthet över min daller mage, den har ju trots allt blivit formats till bulldeg för det har ju legat tre små älskade bullar och jäst i den. Sen är det bara att face fakta magen är en del av mig. Självförtroende är på topp idag.
Jag har många tankar och funderingar, ibland undrar jag hur min hjärna fungerar egentligen. Men här ligger jag i sängen och är så där tråkig som bara jag kan vara. Jag har hakat upp mig på en sak som sas på tv alldeles nyss. "Man måste älska sig själv först innan man kan älska andra ". Men min följdfråga blir "hur mycket får man visa att man älskar sig själv"? I landet lagom så anses det ofint att älska sig själv för mycket. Man säger det inte rakt ut, nej nej man går bakom ryggen viskar "vem tror hon att hon är?". Men f*ck it, jag är halv finne så jag älskar mig själv massor och tänker numera visa det också. Vi i landet lagom ska lära oss att det är okej att älska sig själv och visa det! Nä nu lägger jag ner tankeverksamheten för idag för den har spårat ut rejält nu. Natti natt

_facebook_-19393 (MMS)

Vår älskade Sara. Jag tänker tillbaka på när jag för ett år sedan åkte med Marcus till sjukhuset för att träffa Sara. Det är ett sånt starkt minne som jag alltid kommer att värda ömt. Känslorna bubblar upp på ytan nu ikväll och tårarna strömmar hejdlöst. Vår finaste Sara, du är så saknad och inga ord kan beskriva tomheten du har efterlämnat. Minnet av dig lever vidare inom oss som fick lyckan att få ha dig i våra liv den stunden du var här på jorden. Fy fan vad jobbigt tungt det känns just nu och frågan "varför" som aldrig kommer kunna besvaras.

mms_img-53291617 (MMS)

Lyckan är som gjord. Man uppskattar mer att man jobbar 80% när man har hållt i en utbildning som varit på heltid. Helt plötsligt så är det fortfarande ljust ute när man hämtar barnen och det är så fruktansvärt uppskattande. Nu ska jag umgås med mina kära barn.

mms_img-82286755 (MMS)

Vi kan va mysiga också. Det handlar om att ge och ta i ett förhållande. Det kan väl knappast ha undgått någon. Igår så bestämde jag mig för att "offra" mitt tv-program för att lägga mig bredvid Mike och kolla på hans (urtråkiga) program. Så kärleksfull som jag är så fixade jag även hans frukostmackor. Vilken underbar sambo jag är.

Japp, då har jag invigt mina svettiga gamla gympaskor detta året. Oj, vad skönt de kändes även om jag fick en och annan hostattack. Men skit samma nu är jag på g. Jag tog även kvällspromenaden med bullen. Nog för att han är en liten valp så är han ett muskelpaket som drar något så fruktansvärt mycket i kopplet. Med andra ord han behöver träna fot. Utöver det har det inte hänt något spännande denna måndagen. Ja, förutom vårt samtalsämne på lunchen. Utan att någon tar illa upp nu men hur får riktigt tjocka (vi pratar usa-tjocka, ursäkta uttrycket men jag vill bara förtydliga att jag menar gigantiskt stora människor) till det i sängen? Detta är av ren spontan nyfikenhet och ingen som helst nedvärdering. Bara en stilla undran liksom. Någon som vet?

mms_img-13791039 (MMS)

Träna sig lite. Åh äntligen är det återigen dags att träna. Jag är inte helt hundra frisk men nu kör jag på iallafall. För jag vill inte bli fläskberg a la no kondition. Träning har blivit som en drog för mig (iallafall två gånger i veckan drog, he he)

mms_img147070232 (MMS)

Lite naglar. Det blev lite naglar iallafall. Alla i hushållet ligger och sover. Jag borde göra detsamma, det är bara lite förberedelser inför morgondagen som behövs fixas. Jag vet hur jag fungerar på morgonen så därför är det något som jag inte kan strunta i. Vilket ordbajseri jag håller på med så det är lika bra jag lägger ner verksamheten för idag.

mms_img-81352791 (MMS)

Inte bara jag. Det är inte bara jag som tar smygbilder. Hans tjej har filmat nästan hela matchen och tagit massor av bilder på Yade. Hon är söt som socker och kan inget annat säga än att han har en väldigt bra smak. Sen verkar hon ha en otroligt fin personlighet.

mms_img172670916 (MMS)

Bristfällig kommunikation. Jag och min kära sambo har något som jag kan kalla för bristfällig kommunikation. Ta bara det här praktexemplet, jag kan bli fundersam på Mikes bristande umgänge då han kan spendera kvällarna i sin ensamhet i källaren vid datorn eller att han lägger sig sjukt tidigt. Anledningen till att han gör det (sa han igår) är för att jag sitter fastklistrad framför tv och tittar på (enligt han) tråkiga program och/eller tillsammans med mobilen. Det måste nog ske en liten ändring där om vi ska hålla kärleken vid liv. Men måste man vara fastklistrade vid varandra hela tiden? Det är väl sånt som bara nykära sysslar med? Fast det är klart, vi båda måste bättra oss litegrann i den här punkten. Bara en tanke som flög förbi så här i ishallen.

mms_img-18548113 (MMS)

Smygbild. Okej, jag vet att jag inte fick ta kort, men en liten smygis-kort är väl inte så farligt. Eller gick jag över gränsen? Den är ju bakifrån. Nå ja, snart ska Yade börja träna. Bredvid mig sitter Yades klasskompis och hans tjej. Tjejerna är så härligt fnittriga och Yade är så som kära pojkar är i den åldern, lite lagom fjantig, busig och pojkaktig. Riktigt roligt att se.

dsc_0613-1 (MMS)

Ok, nu är jag pinsam. Nu är jag inte bara morsa åt Yade utan även hans privata chaufför. På vägen till träningen ska vi plocka upp hans flickvän som ska kolla på när Yade tränar, sen ska jag köra dem till ett fik för då ska dem ha en liten date. Jag får hitta på något annat under tiden för jag får under inga som helst omständigheter vara i närheten eller ta kort. Där var Yade väldigt bestämt i sin åsikt och jag förstår han. Min älskade pojk.

mms_img-39594356 (MMS)

Nu är dem borta. Nio dagar höll lösnaglarna innan den första lossnade. Så nu är alla borttagna. Kalla mig ytlig men i min värld finns det inge finare än att ha just långa, fina naglar. Även om jag själv är en periodare när det gäller lösnaglar så tycker jag det är väldigt fint. I mån om tid och lust kanske jag slänger på mig nya ikväll, det återstår att se.

mms_img-53267370 (MMS)

Yade har en ny flickvän. Här går det fort i svängarna och det gäller att hänga med. Han var ihop med en tjej i klassen, hon gjorde slut och på eftermiddag/kvällen blev han ihop med en annan. "varför gråta över spilld mjölk liksom". Den nya tjejen har han pratat med i telefon hela kvällen. Tur dem har samma mobiloperatör, det blir inte så dyrt då. Min lille pojk är en riktig don juan, han charmar allt och alla så det är inte så konstigt att tjejerna faller som furor. Sen besitter han flera fruktansvärt bra egenskaper så som ödmjukhet, givmildhet, omtanke, kärleksfull och snällhet vilket jag tror är stor bidrag till populariteten bland tjejerna. Lite roligt är det när tjejerna ringer och frågar efter Yade. Minns ju själv hur det var i trean-fyran, första förälskelsen.

dsc_0605-1 (MMS)

Skitnaglar. Det här med att bygga naglar med gelé är smidigt men skit. För dem spricker så lätt efter ett tag. Jag gav ju bort hela kitet med acryl till min lillasyster och jag kan villigt erkänna att jag ångrar det nu. Men när nästa gång jag får ett infall och unnar mig själv något (typ nästa år eller nåt) så ska jag inhandla nytt acrylkit. Drömma kan man väl få göra iallafall. Nu måste jag koncentrera mig på Yades träning, jag kanske borde vråla som de andra gör här uppe på läktaren. Fast då skulle jag nog skämma ut Yade och en pinsam morsa är det sista jag vill vara.

mms_img282265199 (MMS)

Träning i all ära. Japp då sitter jag här i ishallen och kollar på Yades framsteg på isen. Det blir bättre och bättre för varje gång. En sak som jag ska ta med mig imorgon (träning då också) är en sån där sittdyna man har när man är ute i skogen. Skogsmullen borde ju ha en sån i gömmorna. En sån behövs för det är riktigt kallt om rumpan nu.

mms_img187857418 (MMS)

Nästa anhalt, ishallen. Storstädningen är avklarad och nästa anhalt är ishallen för Yades ishockeyträning. Den här gången är jag väl förberedd med mössa, vantar, halsduk, varm fleecetröja under vinterjackan. Jag har även kaffe i en stor termosmugg, den här gången slopar jag termosen så jag slipper alla andra hockeyföräldrarna konstiga blickar på mig. Vad gör man inte för sina barn? Allt och lite därtill.

mms_img685015816 (MMS)

Nöden har ingen lag. Storstädning är i full gång här hemma. Även om förkylningen håller sitt fasta järngrepp om mig så kallar plikten som städerska på mig. Konstigt att det aldrig någon annan i detta hushåll som vill anta sig städarrollen. Men skit samma, det blir ju bäst om jag får göra det själv. Tillbaka till ämnet nu då, jag upptäckte att dammsugarepåsen var full och jag hade inga nya hemma. Nu är jag en sådan människa som inte kan vänta och ta det sen efter att inhandlat nya påsar till dammsugaren. Nej, snilleblixten Ramona fick den perfekta idén att tömma den gamla påsen. Detta gjorde att jag faktiskt kunde fortsätta storstädningen. Ibland blir jag så förvånad över min egna intelligens, he he.

Snart (endast måndagen kvar) är ytterligare en grupp nyanställda färdigutbildade av mig och redo att fortsätta på egen hand inom kundservice yrket. Jag vet att det kommer gå hur bra som helst för dem och jag förväntar mig inget annat än det bästa av dem alla. Det som har varit absolut roligaste med denna grupp är att jag har varit med enda från början. Det vill säga från rekrytering, till intervjuerna, till beslutet om vilka som gick vidare, till utbildningen och nu då till färdiga kommunikatörer. Jag är så otroligt stolt över dem, vi har haft roligt ihop och jag kan inget annat än att säga att jag känner mig förbannat stolt! Inge fel på mitt självförtroende idag. Så jag öppnar mig en öl och säger "skål ta mig f*n". Synd jag att jag har lingonveckan för annars hade jag våldtagit Mike och inte. kan jag heller vara en sån där underbart snäll sambo och s*ga av han för då skulle jag dö av syrebrist för näsan är full med snor och görs sig totalt omöjlig att andas igenom. Vi tar det en annan gång istället.

mms_img121959027 (MMS)

Leker med mig själv. En av dem som jag utbildar sa till mig "jag gillar när du leker med dig själv, jag lär mig mycket av det". Jag med min taskiga humor dog av skratt. Det hon menade att hon gillade och lär sig mycket när jag utför demos (improviserar ett kundsamtal i både tal och hantering i systemen).

Hehe rumpan gör sig blyg och fisförnämt märkvärdig. För den vill inte göra sina behov som den borde. Idag kom det äntligen en halleluja moment för mig, det var en glädjestund när jag faktiskt kände mig bajsnödig ikväll. Jag tror att jag numera väger 1kilo mindre. En vecka utan att ha kunnat gjort nr 2 kanske säger en hel del. Äta mer fibrer sägs väl fungera bra för trög mage?

mms_img645217252 (MMS)

Sötnos. Min karl ligger på plussidan så det står härliga till. Nästan som att det känns för bra för att vara sant. Idag blev det lyxmiddag "baconlindad kyckling med bulgur". Frukostmackorna inför morgondagen har han också fixat. Bilen fixar han varje morgon så att den är behagligt varm, ja ni ser ju vilka fina egenskaper han besitter. Jag är så lycklig att det är just vi två. Klart det inte alltid är guld och gröna skogar mellan oss. Vi kan minsann bråka, oj vilka tjafs vi kan ha! Envisa som synden är vi båda och ingen av oss ger med sig och det är väl något som vi behöver jobba med. Men just nu är vi inne i ett härligt lyckorus och kärlekskarusell och här vill jag stanna för evigt. Jag älskar dig Mike, som en böld i röven, härifrån till månen och tillbaka <3

mms_img145215335 (MMS)

Leta fram i gömmorna. Då kom mensen som ett brev på posten. Numera har jag ingen stenkoll utan bara på ett ungefär när den ska komma. Jag rotar efter mina tamponger och inser snabbt att allt som finns i tampong väg här hemma är en tom tampongförpackning. Hur tänkte jag där? Långt in i gömmorna hittar jag äckelbindor och nöden har ingen lag. Imorgon måste jag svänga förbi macken innan jobbet.

Nu ligger jag i sängen. Jag känner mig fruktansvärt lat för egentligen borde jag tvätta håret. Imorgon på morgonen finns det ingen som helst chans i världen att jag ska hinna med det. Hur kommer det sig att jag tar mig tiden att diska, tvätta, städa badrummet, umgås med barnen, tvätta av mig sminket och borsta tänderna men tvätta håret "orkar jag inte"? Det blir gubbkeps imorgon. Vad trött jag blir på mig själv.
Jag känner en sån där olustig känsla som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Helst av allt vill jag bara skaka av mig den, men den liksom har etsat sig fast. Hm, jag känner bara känner feberyra eller något.

mms_img144446928 (MMS)

Kaffemaskin deluxe. Förkylning håller mig i ett järngrepp och vill inte släppa taget. Jag står på benen tack vare Alvedon, nässpray och massor av vilja. Helst av allt skulle jag vilja krypa ner under täcket och stanna där tills jag blir frisk. Men jag har alldeles för mycket att stå i, för mycket plikter och krav som kräver min fulla närvaro vare sig jag vill eller inte. På vägen hem ifrån jobbet ringde grannj*veln mig och sa att han hade en present till mig, det var en kaffe maskin (Tassimo). Förstår ni hur förbaskat glad jag blev över denna maskin. Jag tackar ödmjukast för denna fina present. Väl hemma stod middagen klar, jag åt den godaste köttfärssåsen på väldigt länge och tillbringade resten av tiden med barnen. När Joline hade somnat så var det dags att kavla upp ärmarna. Disken är diskad, toan är städad, sakerna är undanröjt och strax ska tvätten hängas upp och sen får jag slappa. Tror min kropp skriker efter vila.

Är det bara jag eller är det inte en så kallad babyboom nu. Massor av nära och kära väntar barn. Massor av små pyttesmå efterlängtade barn är på gång att erövra världen. Massor av lyckönskningar till er som precis har fått barn och ni som ska få barn. <3

mms_img671576380 (MMS)

Dumma förkylning. En helg ishallen = dunder förkylning. Det blev inte många timmars sömn för min del inatt. Med ett "aj aj i hjärtat" lämnade jag en förtvivlad Joline till ett annat dagis imorse för hennes var stängt. Dumma planeringsdag! Humöret var på topp hela dagen trots snuva och feber, det finns liksom inga andra alternativ när man utbildar ett gäng med nyanställda. Väl hemma får jag snällt inse att jag missar årets första träningspass och det suger hårt. Jag har liksom inte tid eller lust att vara sjuk.

Nu ikväll fick jag mig en liten tankeställare, herregud jag har varit mamma i tolv år. Jag lever för mina barn brukar jag ofta säga och jag menar verkligen det. Jag tror helt klart att mitt liv var menat till att vara just en mamma med allt vad det innebär. Jag älskar att vara tillsammans med dem. Jag var inte gammal när min förstfödde kom, han var planerad, efterlängtad och önskad. Som ung mamma får man kämpa ännu hårdare för att göra allt rätt enligt regelboken *läs andra äldre mammors nitiska ögon*. "du missar din ungdomsdagar" fick jag ofta höra. Okej, jag har inte varit på utlandsresa med tjejkompisar, åkt roadtripp, festat hejdlöst och levt loppan utan några som helst förpliktelser. So?? Hade jag velat gjort det så hade jag väl inte skaffat barn. Svårt att förstå? Nä, ganska enkel matte. Det är väldigt sällan som jag lämnar bort mina barn och det har inte att göra med att jag.är bättre än någon annan. Utan jag känner inte behovet till att göra det, ganska enkel matte det med. Jag är inte världs bäst och eftersträvar ingen form av gloria-stämpel. Men jag tror att jag är världens bästa mamma till just mina barn. Mitt största mål i livet är att se till att mina tre små älskade barn får all den kärlek, närhet, stöttning, peppning och närvaron ifrån mig som gör att dom känner sig starka som människor och blir lyckliga i sina liv. Klyschigt, så må vara. Men det är mitt liv med mina ord.

mms_img326306500 (MMS)

Nu börjas det. Om det finns någon vänlig själ där ute som vill vara med sponsra Yades ishockey utrustning så tar jag mer än väl emot det. För fasiken det är inte billigt. Nu har han nya fina ishockey handskar, benskydd, axel-mage-ryggskydd, halsskydd, ishockey-hjälm och skridskor. Nu behöver han bara ha snoppskydd, strumpor, höfthållare, damasker, shorts med inbyggd skydd och ny klubba. Hua, hur gör man när man inga pengar har? Jag får fynda helt enkelt, men det får bli när löningen kommer. Hoppas Yade skänker mig en tanke när han blir ett hockeyproffs. Så länge han tycker det är kul så ska jag göra allt i min makt att se till att vi ordnar allt runt omkring.

mms_img-13113576 (MMS)

Det går bättre idag. Dag två för Yade och hans ishockey träning. Det går betydligt bättre idag och det är riktigt roligt att se framstegen komma så fort. Ta bara det här exemplet, igår kunde han inte åka baklänges idag gick det kanon! Några träningar till och han är på banan. Det kanske blir en liten hockeyspelare av han iallafall. Jag själv sitter här och fryser då jag glömde både mössa och halsduk hemma. Känner även att en förkylning är på gång också, men den blundar jag för.

mms_img143559715 (MMS)

En av dem. Nu kan även jag kalla mig för hockeymorsa för det heter väl "gör om gör rätt". Nu har jag också en kaffe to go, fast smålänningen i mig tog en termomugg med kaffe hemifrån. Vi får se hur det går idag för min älskade pojk, huvudsaken är att han har roligt och det har han om man ska tro hans kroppsspråk och hans eviga babbel om ishockey.

mms_img-12102677 (MMS)

Så söt han är. Det går lite vingligt, lite som Bambi på hal is, men han kämpar på och jag kan inget annat än att vara stolt över hans kämparglöd. Tids nog lär han sig och då köper vi nya ishockey utrustning så han slipper skämmas. För nu har en utrustning som kan liknas med Stig Helmer i sällskapsresan, när han skulle spela spela golf i 1800-tals kläder och klubbor. Medans de andra föräldrarna huttrar här inne så sippar jag här i godan ro på mitt kaffe. Heja heja Yade, kom igen nu viskar jag för mig själv.

mms_img179556087 (MMS)

Det är skillnad. Okej, man kan inte begära så mycket av mig för det här är första gången för mig med. Jag gjorde som man gör när man är fotbollsmorsa, jag tog med mig en termos kaffe. Big mistake! Här ska man ha med sig en kaffe latte to go och en bok. He he

mms_img131083537 (MMS)

I väntan. Jag och Yade är i ishallen och väntar på att träningen ska köra igång. Det ska bli intressant det här för det är första ishockey träningen ever för Yade. Jag känner mig både orolig och lite lost men jag ler mot de andra ishockeyföräldrarna och låtsas som om jag inte gjort något annat så här på en lördag kväll. Bjuder även på en bild som jag tog tidigare idag på jobbet.

mms_img-60295562 (MMS)

Snabbis in på Leos. Med knappt en timme kvar tills att kalaset skulle sluta så gick jag och Joline in på Leos. Yade hade inte tid med oss och det är fullt förståeligt. Den oblyga Joline gick runt där som om hon ägde stället. Båda barnen har haft en kanon rolig förmiddag. Snart väntas middag och sen är det dags för oss att åka in till stan igen. Yade ska börja träna ishockey.

mms_img150044232 (MMS)

På besök. medans Yade är på barnkalas på Leos lekland så passar jag och Joline att hälsa på jobbet.

mms_img431618695 (MMS)

Är så glad. Mike är iväg till skogen och innan han stack så fixade han frukosten till oss andra. Det här är lyx som jag uppskattar väldigt mycket. Han är för go ibland

mms_img-14746289 (MMS)

Tidsfördriv. Vad gör man en fredagskväll? Tittar på tv, snackar hockey med Yade och gör nagelförlängning. Bra skit, nu blir det sängen för vi ska upp tidigt.

mms_img948696919 (MMS)

Tut tut. Se upp för här kommer Mike dragandes på Joline och Yade. Det är riktigt kallt ute idag men solen lyser klart på himlen.

mms_img-92876767 (MMS)

En del av fynden. Två blusar, en tröja, ett par guldleggings (till mig) och en långärmad tröja (till Yade) för totalt 200 kr. Det skulle egentligen ha kostat 1185 kr. Om det inte är fynd så vet jag inte vad fynd är. Me so happy

mms_img149587399 (MMS)

Matpaus. McDonald is the shit när man är hungrig. Födelsedagspresenten är inhandlad och lite andra småfynd som jag lyckades hitta för en billig peng. Jag måste vara den okrönta fynd-drottningen, för jag om någon kan fynda. Nu vidare till maxi för att handla lite mat.

Från en mysmorgon till en mycket effektiv morgon i form av dammsugning och det allra tråkigaste som finns "sortera strumpor". Nu slängde jag alla omaka par och dem som var trasiga. Snart är det dags för mig och barnen och åka in till stan, en födelsedagspresent ska inhandlas. Utöver det så vet jag inte vad dagen har att erbjuda.
MAJ
APRILMARS
FEBRUARI
JANUA
RI
mms_img-91281185 (MMS)

Morgonmys. Vilken alldeles underbar morgon jag och barnen har haft (Mike snarkar i soffan). Det började med att Yade faktiskt fixade morgonkaffet och jag gjorde smörgåsarna. På tv rullar barnprogrammet och det är just dessa stunder som ligger mig varmt om hjärtat.

mms_img716775550 (MMS)

Joline fattade nog inte att det var en "vanlig" säng som hon skulle sova i. För inte en enda gång som hon klev upp. Nog för att jag är en sån där kyckling-mamma som är inne i samma rum och är där tills hon somnar så gick det bättre än vanligt. (till mitt försvar över att jag är en sån där kyckling-mamma, så brukar jag inte direkt prata med henne eller gulla med henne utan jag är bara i samma rum för att skapa trygghet. Urlöjligt jag vet, men det är sån jag är *face it*).

mms_img158068193 (MMS)

Liten blir stor. Nu har vi bytt ut Jolines spjälsäng till hennes nya juniorsäng. Det är vid sådana här tillfällen man verkligen får en aha-upplevelse och inser hur stora ens barn faktiskt är. Men jag blir inte en dag äldre, bara mina barn.

mms_img112517330 (MMS)

Världens bästa Dennon! Idag blir älskade pojk hela 12 år. Fråga mig inte vad tiden har tagit vägen, det känns som igår han föddes. Stort grattis min älskade bajskorv. Du är så underbar, härlig och go på alla sätt och jag kan inget annat än att vara så lycklig för att du är just min son. Älskar dig!

Kan inte hjälpa känslan jag har inom mig. Även om jag vet att den är så totalt obefogad, eller är den det? Jag känner mig lite så där bortglömd faktiskt. Jag tänker inte gå in närmare in på ämnet för jag har inte till avsikt att "kasta skit på x för att rättfärdiga min känsla. Det ligger inte i min natur.

mms_img436391944 (MMS)

120 % uppmärksamhet. När boysen inte är hemma så får Lillstumpan 120 % uppmärksamhet av oss. Jag tror att hon trivs som fisken i vattnet. Om vi ska snacka lite jobb också, så kan jag utbildar jag en ny grupp. Det är riktigt skoj. Det absolut bästa måste väl vara att middagen står klar när jag kommer hem. Min älskade sambo ligger på plussidan just nu och vi får hoppas att han stannar där också. Min älskade Mike. <3

mms_img177943866 (MMS)

Yades nyårslöfte. Mike och Yade hade ett nyårslöfte eller rättare sagt en utbyggnad på första löftet. Det var att om Yade klarade av att inte äta godis på ett år så skulle Yade betala 1000 kr och Mike skulle lägga ut resterande belopp på ett luftgevär. Mike fick lägga 2000 kr i mellanskillnad. Snacka om bra deal för Yade som numera kommer med störta sannolikhet vilja börja på luftgevärsskytte igen. Jag tror att Yade lyckligaste killen som går i ett par skor numera och att han faktiskt förstår innebörden av ett nyårslöfte och att man får lön för mödan om man kämpar mot sitt mål.

mms_img-46516796 (MMS)

Vad hände? På årets första dag så plockade jag ihop julen. Den här gången var jag mer noggrann, julgranskulor på sin plats, julgranljus perfekt placerad i sina förpackningar, likaså allt annat som julstjärnor och tomtar. I år fick julgranen plats i sin förpackning och kanske för att jag var mer lugn och metodisk. Nästa jul kommer jag tacka mig själv för då slipper jag trassel, strul och irritation. Fasiken vad duktig jag är.

dsc_0465-1 (MMS)

Välkommen 2012. Först hade jag tänkt att jag skulle skriva en resumé av 2011, men jag sammanfattar det väldigt kort genom att säga: känslomässig berg och dalbana med ett brett register av glädje, sorg, hopplöshet, tro, maktlöshet, vilja, gott självförtroende och massor av kärlek. Jag har ingen aning om vad 2012 har i sin koffert för just mig, det är sånt som återstår att se. Men jag står här redo och kommer att anta alla utmaningar med gott självförtroende.

mms_img-68776334 (MMS)

Kämpa in i de sista. Wow jag är mäkta imponerad över Joline ikväll. Hon höll sig vaken utan gnäll enda till 00.50 och det är något som aldrig har hänt i hennes liv. Nu är vi på g hem iallafall. Längtar till min säng något så fruktansvärt, man börjar bli gammal och gaggig och orkar inte hålla igång längre! Gott nytt åR!

20120101_001601 (MMS)

Äntligen har det gått ett år och i ett helt år har den här älskade fisen inte ätit godis och därmed inkasserat 1000 kr. Shit vad stolt jag är över hanS bedrift. Min älskade pojk.