Dags att reda ut en sak. Jo angående varför jag benämner Marcus som grannj*veln har en mycket enkel förklaring. Vi har taskig och kanske lite rå humor. Han och hans barn är ingen grannj*vel i den benämningen som ordet egentligen innebär utan det är enbart kärvänligt menat. Han kallar oss också för grannj*veln så det är på lika villkor.

Arg utan dess like. Vår älskade lilla skitunge förvandlades från alldeles underbar till barnzilla på en sekund. Allt började med att hon hällde ut all lego ifrån lådan och vi bad henne att plocka upp. Med att bestämt NEJ! visade hon att hon inte ville göra som vi ville. Det hela slutade i en 30 minuter lång gråt och skrikfest. Det positiva i de hela var att jag och Mike var på samma lugna våglängd och agerade likadant när hon gång på gång testade gränserna. Det var så otroligt skönt att vi var två, den ena tog över när den andres humör och ork började tryta. Vi kommer numera introducera en "time out hörna" till vår bestämda madame för det är klart även hon måste få bli lite arg, testa och streta emot men bara tills en viss gräns. Rutiner, regler, massor av kärlek, uppmärksamhet , tiden och vägledning är a och o i barnuppfostran enligt mamma Ramona.

mms_img-97080032 (MMS)

Skitiga barn har roligast. Iallafall om man ska tro Jolines utseende när jag skulle hämta henne ifrån dagis. Vilket underbart väder vi har idag, både varmt och soligt. Det gör mig så lycklig.

Misslyckande. Ikväll upphörande mitt rökuppehåll och jag ser det som ett stort misslyckande ifrån min sida. Det blev en cig i lördags och sen har begäret gnagt inom mig. Efter jobbet skulle jag handla och begäret tog överhand. Åh, varför misslyckas jag jämt? Tre veckor utan och jag föll som en fura idag. Dumma dumma dumma idiot Mona, du är väl bättre än det här? Tydligen inte.

mms_img101551035 (MMS)

Ut med magsjukan! Det märks så tydligt på hemmet att vi har legat däck i två dagar. Allt var upp och ner så det blev till att börja städa. Passade på att byta rent i sängarna, vädra ut och storstäda toan, städa bort kaoset i resten av huset. Det tog mig ett antal timmar och den enda som egentligen är tacksam och bryr sig om vårt hem är nog bara jag. Imorgon blir det jobb, skola, dagis igen (om inget annat dumt inträffar).

mms_img119137820 (MMS)

Något bättre idag men inte bäst. Det blev som jag befarade att vi skulle bli hemma idag. Magarna håller på att bli återställda och vi kämpar oss igenom magsjukan. För övrigt var det tre stycken innan mig som ringt till dagis och meddelat att dem stannar hemma (och då va klockan bara sju).

Jag lever, men det är knappt. Jolines bajsblöjor har avlöst varandra och jag har varit bästa kompis med toastolen. Imorgon blir det inget jobb, även om jag inte skiter var femte minut så mår inte Joline toppen i sin mage heller. Jag får dock lite dåligt samvete gentemot jobbet men dem får snällt acceptera det. För inte vill dem att jag kommer dit med magsjuka och smittar ner hela bygget. Nä toan nästa igen!

mms_img293749517 (MMS)

Magsjuk. Joline vaknade inatt och hade så där lagom ont i magen, hon spydde. Jag fick byta ena bajsblöjan a la diarré efter den andra. Imorse var det dags för mig att inta toastolen. Jag har sprutlackerat hela toastolen flera gånger om idag. Det finns väl inge äckligare än att ha diarré (from hell) och spy samtidigt. Ut skulle det från alla hål. Tusen tack min älskade Yade för all hjälp idag, du är guld värd. För Mike var ju i skogen som vanligt. Nä nu får det fan va slut med dumheterna, nog för att det är en av hans största hobbys så finns det gränser till vad som är okey eller inte. Familjen borde alltid gå i första hand.

Oh, tufft startfält. Jag ångrar mig och nu vill jag ha med Lisa och Danny till final. Jag brukar inte gilla ballader men Lisas var speciell och väldigt originellt uppträdande. Danny är Danny så han måste gå vidare.

mms_img193850134 (MMS)

Mello dags. Vi alla har gått ner till grannj*veln för att kolla på mello. Jag tror Danny och Charlotte går vidare till finalen.

mms_img706930882 (MMS)

Dem vann med 15-1. Nu kommer jag att få med mig en lycklig kille hem. Som dem har kämpat, bra gjort!

mms_img-14750341 (MMS)

Nu är det igång. Matchen har börjat och det är fullt med hejande föräldrar, syskon, mor och farföräldrar här. Jag försöker underhålla en uttråkad Joline samtidigt som jag kollar på matchen. Lyckligtvis så sitter hon för stunden lugnt i vagnen så jag hinner blogga lite. Allt handlar om inställning och tålamod och det har jag massor av.

mms_img-15235743 (MMS)

Ishockey match på gång. Nu har vi tre härliga timmar framför oss här i ishallen. Yade har fått sin matchtröja och är snart redo att börja tävla. Heja heja heja!!!

mms_img-15283898 (MMS)

Kinamat med grannj*veln. Fredagsmys med familjen och grannj*veln med bihang. Massor av olika maträtter ifrån landet i fjärran och vi är i himmelen. Snart vankas det popcorn och barnfilm som vi har hyrt. Det kan inte bli så mycket bättre än så här.

mms_img-12651214 (MMS)

Filmkväll. Vi alla är helt inne i filmen och den som verkligen är inne i filmen är Lillkillen, han är inte ens kontaktbar. Savannens hjältar is the shit.

dsc_0878-1 (MMS)

Så här ser det ut. Antingen har jag det så som det är nu eller så går jag all in och blir mörkröd i huvudet. Just nu känns färgen tantig men det kan ju vara för att jag har snöat in mig på tantområdet.

mms_img-14058031 (MMS)

Så fick det bli. Jag blev glatt överraskad över resultatet. Det är lite mörkare än vad bilden visar men jag kan tänka mig att det är så det kommer att se ut i dagsljus. Nu är det lite liv i håret och jag är nöjd.

mms_img109286593 (MMS)

Rödbruna slingor på gång. Jag fick inte de resultatet som önskade när jag satte i de blonda slingorna. Så nu sitter jag återigen i slinghättan fast nu med rödbrun färg. Det här ska bli väldigt intressant. Väntar med spänning.

mms_img-64062431 (MMS)

Inte mycket skillnad här. Vilken besvikelse, här var jag orolig över att mina slingor skulle bli gula, men det syns ju inte att jag har några slingor alls ju. Ja ja, jag tror jag väntar till imorgon och känner efter om jag ska slänga i de rödbruna istället. Eller ska jag köra på ikväll? Hm, beslutångest.

mms_img710809824 (MMS)

Blont vs rödbrunt. Eftersom det flesta tycker så olika angående vilken hårfärg jag ska ha så var beslutångesten stor i affären. Så jag köpte båda två. Ikväll kör jag först blont, blir resultatet gul ful så kör jag i den rödbruna efteråt. Det är inte lätt att heta Ramona beslutångest Gunnarsson.

En kunglig prinsessa. Åh, vad roligt att vi har fått en prinsessa. Jag tycker det är så roligt att prins Daniel höll presskonferens så att vi alla får dela deras glädje. Ett stort grattis!

Ljummet fortfarande på BB. Jag tycker faktiskt att årets big Brothers fortfarande är ljummen. Kanske för att det är för lite intriger, för lite, för lite galenskap och att deltagarna fortfarande är alldeles för medvetna om alla kameror som är runt omkring dem. Nä, nu måste det börja hända lite action om jag ska fortsätta att titta!

dsc_0503-1 (MMS)

I need help!!! Jag är jätte sugen på att ändra hårfärg. Just nu är det så där tråkigt råttfärgat. Ska jag ha rödbrunt, mörkrött eller blonda slingor? Ni kan kolla under kategorien "mina bilder" för där finns gamla bilder på mig då jag har haft rödbrunt, mörkrött, blonda slingor och även blont. Vad tycker ni?

mms_img232816447 (MMS)

Träna sig lite cirkelpass. Tummen upp för mig för jag är precis hemkommen ifrån träningen. Ser ni att gäddhänget på armen börjar stramas åt, nice. Tröjan jag har på mig tillhör en söt liten tjej som jag saknar så mycket. Hon tränar stenhårt och jag är grymt imponerad av hennes järnvilja. Tyvärr har jag inte adressen till hennes nya sjukt braiga träningsblogg, återkommer med den senare.

mms_img-21474553 (MMS)

Linas laxpasta. Så fantastiskt gott och så enkelt att laga. Stek laxbitar, tillsätt salt, peppar, fryst spenat och en burk creme fraiche. Koka bandpasta. Häll av vattnet ifrån pastan när den är färdigkokt och rör ner den i laxsåsen. Pressa i citron och strö över permasan ost. Klart!

mms_img192982834 (MMS)

Mm gott med semla. Fettisdag är det bara en gång om året. Så nu ska det svullas och det ska bli så underbart gott. Sen kan jag passa på att fira en vecka som rökfri. Det går bra med mitt rökuppehåll.

dsc_0855-1 (MMS)

Summering av tant blusen. Nu vet jag inte om folk har varit snälla och förfinat sanningen men de flesta som har kommenterat min blus har sagt "det är ingen tant blus, den är jättefin i verkligheten". Kommer jag att ha på mig den fler gånger? Inte en aning, kanske när jag vill piffa till min tantvardag.

mms_img-79161963 (MMS)

Tant blusen får massage. Idag har vi gratis massage på jobbet och ingen är lyckligare än jag. Det här är en underbar tisdag som jag har tillsammans med min tant blus.

mms_img-13632617 (MMS)

Tummen upp! Alla tänder är i superbra skick, förutom en liten tandjefel. Denna tand vill dem så klart att jag lagar och kostnaden i runda slängar 6000 kr. Jefla skit oxå!

mms_img123801132 (MMS)

Tant blusen på vift. Det är dags för mig och tant blusen att gå till tandläkaren. Inte alls skoj men så är det.

mms_img103616682 (MMS)

Nu drar jag. Men den som kommer att få all uppmärksamhet idag blir min fina tant blus. Jag vill, jag vågar och jag kan bära tant blusen!

Nja, jag vet inte men den här starten på årets Big Brothers är väldigt ljummen. Men vi får väl se hur detta kommer att sluta?

mms_img-71823152 (MMS)

Dem här ska undersökas imorgon. Det är så himla typiskt att dem ifrån tandläkaren ringer på dolt nummer och att man svarar bara för att man är så nyfiken på vem det är. Eftersom jag är så trögtänkt och har svårt för att ljuga så kunde jag inget annat än att tacka ja till tandläkartiden imorgon. Åh, jag vill inte.

mms_img575397830 (MMS)

Är det tantvarning på den här? Jag var så glad över min nyinköpta blus (som inte visar sitt rätta jag på denna bilden, den är liksom genomskinlig och glittrig). Jag visar den för Mike och hans sa "åh, vad fin" men hans blick sa något helt annat. När jag frågade om sanningen så sa han "är det inte lite tantvarning på den?". Hjälp har jag gått och blivit tant nu också, när hände det?

Måndag = träning. Med nya arbetsuppgifter på jobbet gjorde att jag kände mig som en nybörjare, lite rädd för att göra fel. Fast jag gillar utmaningar så det har varit riktigt roligt. I eftermiddag blev det dags för ett föräldrarmöte på skolan. Vi skulle planera inför en gemensam aktivitet nu i vår. Det är väl den mindre roliga delen med att vara förälder, tur att det inte sker så ofta. Till sist blev det träning som sig bör på måndagar.

mms_img203213968 (MMS)

Äntligen har BB börjat. Då kommer jag att vara fast vid tv i si så där 106 dagar. Ja, inte 24 timmar utan mer en och annan timme. Årets Big Brothers har börjat och jag är lite nyfiken på hur dessa människor ska te sig i rutan.

mms_img199197943 (MMS)

Därför är söndagar bäst. För på söndagar får man ha skitigt hår, vara osminkad, man får slöa hela dagen och äta onyttigt. Idag är det en underbar söndag, synd bara att gubben inte är hemma. Men det är så det är varje helg så vi är vana. Peace

mms_img-14165284 (MMS)

Sköna söndag. Vi har en alldeles underbar skön slappar söndag. Inga speciella måsten, om och men. Utan vi tar det lite som det kommer. Lugn och skön dag med massor av läsa sagor, måla, busa och bara umgås. Sådana här dagar är guld värt.

Första biobesöket. Mitt allra första biobesök ever var tillsammans med min pappa. Vi gick på bodyguard, jag var inte 15 år men tillsammans med målsman fick jag komma in. 13 år gammal, 1992 det var tider det. Minns det som igår.

Men shit är det ett skämt eller? Hur enda in i helvete tänkte svenska folket när ni valde Ranelid vidare till finalen? Nog för att det var bara en massa skit låtar ikväll, så fanns det väl bättre än den iallafall? Hur fan tänkte ni? Jag skäms, så nu åkte den rosa boan av och jag hoppas att det blir bättre nästa vecka. Jag måste säga att jag är riktigt besviken på detta årets mello! Fy fasiken alltså!

mms_img-16260837 (MMS)

Nu tar vi fram den rosa Boan. Älsklingen hade gjort världens godaste älggryta som vi åt till middag tillsammans med Jennie och Daniel. Min älskling kan verkligen laga mat han och det är jag tacksam för. Nu håller jag på att natta busungen och smygkollar på Mellon. När hon har somnat så plockar jag fram den rosa boan och lever mig in i min underbara mello-värld.

mms_img-10797350 (MMS)

Jag är populär. En liten tjej på ca tre år har bestämt sig för att kolla in mig och det är väldigt närgånget. Hon sitter nästintill i mitt knä. Mamman i fråga ser inte detta då hon är fullt upptagen med att snacka skit med en annan ishockeymorsa. Jag kan knappt hålla mig för skratt, den här lilla tjejen är inte det minsta blyg.

mms_img185484719 (MMS)

Ishallen med sötisen. Åh herre min gud vad vatten det var på vägarna. Det var som att åka på en sjö. Men nu sitter jag (återigen) i ishallen och kollar på när min älskade sötis Yade tränar ishockey. Ikväll kommer Jennie och Daniel, vi ska äta middag och kolla på Melodifestivalen. En perfekt lördag med andra ord.

mms_img512054835 (MMS)

Fyra timmar senare och fem kassar. Man kommer till ett stadie då man själv inser att man börjar bli stor och därmed inte vill ha "småbarns-leksaker" i sitt rum. Det insåg Yade idag. Vi har gjort en storresning av Yade alla leksaker. Det blev totalt fem stora pappkassar som ska upp på vinden, tre kassar med trasiga leksaker som ska slängas och två blåa Ikeakassar med smutstvätt. Det tog sin lilla tid och äntligen är vi färdiga. Man skulle ju kunna tro att det inte finns några leksaker kvar, men det kan jag meddela er att det gör det (massor).

mms_img113803726 (MMS)

En Microsekund. Det är inte lätt att ta kort på Joline. Så fort det är dags för att ta kort så förvandlas Joline till "strike a pose" och det blir samma min varje gång. Det är klart att hon är söt men det inte den naturliga busungen på bilden. Men ibland lyckas jag få den där härligt naturliga bilden på henne och då ska ju självklart kameran krångla. Typiskt!

mms_img683570546 (MMS)

Det hände redan för 50 år sen. Den som har sagt att folkomröstning vid Mello bara har funnits den senaste tiden, måste nog känna sig lurad (läs Ramona) när man kan läsa i dagens bt om att för 50 år sedan var det just folkets val som gjorde att sol och vår vann.

Osociala familjen. Efter att vi kom hem ifrån grannen så har vi haft "fredagsmys" i varsitt rum. Jag (och en sovande Joline) ligger i sovrummet och kollar på TLC (för övrigt min nya favvokanal), Mike ligger på soffan och kollar på en Westerfilm och Yade ligger i sin säng (totalt överlycklig för att Mike har fixat en boxer till han) och kollar på ishockey. Japp, så ser våran fredag ut.

Underbart med middag. Idag blev vi bjudna på middag ner till grannj*veln. Det var potatisgratäng, revbensspjäll ifrån sexdrega och sallad. Till efterrätt blev det marängsviss, löjligt gott. Magen putar ut värre än hos en gravid kvinna och jag är proppmätt. Just nu skulle jag kunna döda för en cig, jag tackar gud och hans skapare att jag inte har några cig hemma för då hade mitt uppehåll upphört. Joline älskar nog sin granne över allt annat, för så mycket socker som hon har fått i sig idag har hon inte fått i sig i hela sitt liv. Glädjen var totalt för henne när hon fick dricka Coca-Cola ur en vanlig mugg. Vår lilla pluttunge är stor tjej nu. Tusen tack Marcus för den goda middagen och den trevliga kvällen.

dsc_0815-1 (MMS)

Flera saker på en gång. Varför göra en sak när man kan göra flera saker samtidigt? Det började med att jag var tvungen att borsta tänderna (för helt plötsligt känner jag alla möjliga dofter och smaker och fick därmed lite lätt panik av min egna andedräkt). Samtidigt som jag borstar tänderna passar jag på att läsa Aftonbladet via mobilen. Mitt i mitt tandborstning så blev jag kissnödig. Jag kom nyss på mig själv hur fånigt det måste se ut så jag tog ett kort på min bedrift och delar den med er.

dsc_0812-1 (MMS)

Härliga jag. Den bästa komplimangen som jag fick idag var ifrån min chef, han sa att det syns på mig att jag har ett rökuppehåll. Han menade på att mitt ansikte har fått mer fräschör och liv. Tidigare har jag tydligen lite så där grådaskig i hyn. Då blev jag faktiskt lite glad i själen. Det är sånt som får mig att vilja fortsätta med mitt uppehåll.

mms_img196446928 (MMS)

Inte det snyggaste direkt. Man ska inte storstäda och ha långa fina lösnaglar. Dem blir förstörda och det vet jag ju om. Skit samma, jag tror det kan va bra om dem får vila lite i några gånger. Snart ska jag hoppa in i duschen för jag har cyklat som en dåre i 30 min på motionscykeln. Jag ska jefla visa att jag kan ha ett uppehåll med cig (kallar de uppehåll för det känns mentalt mycket bättre än att säga att man slutar helt) och inte bli en heffaklump. För även om det säkert inte var något illa menat ifrån gubben så tog jag faktiskt väldigt illa vid mig. Liksom de flesta brudar så är vikten en väldigt känsligt ämne.

Men vad kul, eller inte. Gubben kommer hem och var på mindre bra humör (milt uttryckt). Slänger ur sig kommentarer som "du vet att du blir fet nu när du har slutat röka". Eller de första han säger till Yade "när ska du städa ditt rum egentligen?". Sen blir han arg för att jag lackar ur. Tur för den jefla surk*ken att han drog hemifrån som en avlöning tillsammans med Bullen direkt efter middagen.

mms_img402331331 (MMS)

Unna mig själv nåt gott. Jag och Joline har storstädat hela långa förmiddagen. Nu efter lunch sover Joline middag och jag unnar mig en glass. Hon har för övrigt inte spytt något mer så imorgon blir det dagis om hon inte får för sig att spy någon mer gång idag.

mms_img135008426 (MMS)

Vad snäll jag är. Om si så där 5-15 minuter kommer jag få svar på min fråga om Joline har magsjuka eller inte. Jag har nämligen gett mitt älskade flickebarn frukost i form av smörgås, yoghurt och lite banan. Än så länge äter hon med god aptit.

mms_img133867208 (MMS)

Min första vab-dag. Allt var fixat och klart. Vi alla åkte ner till dagis/ fritids och väl framme på parkeringen så spyr Joline en riktig kaskadspya. Va! Det blev att åka raka vägen hem igen och slänga in allt i tvättmaskinen. Ringa hit och dit för att meddela att jag är tvungen ta min första vab-dag. De konstiga är att hon verkar vara hur pigg som helst, så frågan är om det är magsjuka eller om hon bara satte i halsen. Finns bara ett sätt att göra, ge henne något att äta. Min lilla pluttunge

Jag var ny tränad och ny duschad och var reda att inta sängkammaren "and make some loooove". Jag smög in i sovrummet alldeles nyss och upptäcker till min stora besvikelse en Mike som gnisslar tänder värre än en stenkross, vilket innebär att han stensover. Är i valet och kvalet om jag ska väcka honom, men å andra sidan så vet jag att han är förbaskat svår väckt. Åh, jag som var så sugen.

mms_img191278381 (MMS)

Lite tjockare än alla andra. Följetången "tå a la Ramona" fortsätter och jag ville bara ge er en liten uppdatering. Ser ni att den fortfarande är svullen och "lite" tjockare än det andra tårna. Ja ja, jag hör er nu säga "varför gick du inte till doktorn" svaret är enkelt och det är "vad gör doktorn med en bruten/ sprucken/ eller något annat tå?". Lite självömkan får jag ha iallafall och en stilla undran far igenom huvudet och det är "hur länge ska detta fortgå, 3,5 vecka till?". Jag kan även meddela är att jag har bojkottat tv programmet som jag hade så bråttom till och orsakade att jag sprang in i sängkanten.

mms_img104299669 (MMS)

Lite nya naglar. Jag har haft en hektiskt tisdag som började med presentöppningar och slutade i lite nagellacksterapi. Allt där emellan har kantats med full fokus att iordningställa utbildningar, fixa mat, diska, plocka, förbereda inför morgondagen, läsa Maxbok tusen gånger, badat Joline, natta Joline, umgås med Yade, cykla i 30 minuter (1 mil på 25 min), duschat och jag har slutat att röka. Sen om och när jag börjar igen är en helt annat fråga. En dag som har gått i i hundratjugo!

mms_img-48822508 (MMS)

Allt klart för morgondagen. Träningen gick bra, dock bråkar min tå med mig fortfarande. Jag tycker att efter tre veckor så borde tån vara läkt, men jag är ingen doktor så vad vet jag. Frukostmackorna till mig och gubben (som för övrigt fyller år idag, grattis älskling) är fixade. Det som också är fixat är kläderna, badkläderna (till Yade) och sist men inte minst så är mina alla hjärtansdag presenter till de andra inslagna och uppradade på bänken. Jag kan inte sluta förundras hur ordningsam jag egentligen är. Men det är sån jag är, allt för att slippa onödig stress.

mms_img-13061647 (MMS)

Någon älskar Max. Joline har fått en alla hjärtansdag present i förtid. Minns att pojkarna älskade just Max-böckerna som små och det gör lillstumpan också. Hon gillar den så mycket så hon vill höra den om och om igen i timtal. Själv minns jag att jag älskade "de tre små grisarna och stora stygga vargen". Jag ville höra den så ofta så mamma till slut spelade in sig själv på kassettband. För det var bara mamma som fick läsa den åt mig, för hon kan det där att läsa med inlevelse.

mms_img-87525811 (MMS)

Lite nytt. Fixade lite nya naglar så här på kvällningen. Valde att den här gången dra på lite utöver mitt vanliga "franska manikyr". Det är väldigt ovanligt och ögat har inte riktigt vant sig ännu. Får se vad jag tycker om naglarna imorgon.

mms_img96718219 (MMS)

Ett paket on the road. Vi har postat iväg ett litet alla hjärtansdag paket till Dennon. Bara för att han inte är här betyder det inte att han är bortglömd. Min älskade pojk, jag saknar han så det gör ont i hjärtat. Det är inte samma sak att prata med han två gånger om dagen som att ha han här hos mig. Min älskade pojk.

mms_img521489300 (MMS)

Första Maxburgaren. En tripp till knalleland och en sväng förbi Max. Joline intar just nu sin allra första maxburgare och gör precis som Yade "doppar pommes i ketchup". Det ser förbaskat gulligt ut. Vi har det alldeles underbart.

mms_img-61469303 (MMS)

Underbart väder ute. Det fick bli lilla pulkabacken med barnen. Grannj*veln och hans äldsta tös hakade på. Joline bara älskar att åka pulka och jag likaså. Det enda som är tråkigt är att gå uppför backen, men det får man se som nyttig motion. Yade körde ena våghalsiga trixet efter det andra, vad annars liksom. Nu ska Joline nanna kudde och sen ska vi ut på ännu fler äventyr. Lovely <3

dsc_0772-2 (MMS)

Ute på egna äventyr. Jag låg i sängen länge och funderade på hur bra Joline är som faktiskt ligger kvar i sängen. Efter två timmars vakenhet så tyckte hon att det var dags att dra iväg på äventyr, hela vägen ut till hallen. Sötnos

Men oj vad ledsen jag blev. Eller inte. Yade sa till mig nu ikväll (flera gånger om) att han ville ta ut en sovmorgon imorgon. Så oj vad ledsen jag blir nu som inte får kliva upp kl 5.40 en söndagsmorgon. Men jag försökte flera gånger fråga han "men klart du vill träna imorgon", han var dock bestämd och sa "nej vi behöver sovmorgon imorgon och vad gör det om jag missar en liten träning". Så okej jag tjatar inte överdrivet mycket på han för han hade förbaskat bra argument. Dock väntar det andra roliga äventyr istället för oss (utom Mike som ska springa runt i Skövdes urskogar).

mms_img-17910056 (MMS)

Sitter här igen. Helg betyder numera ishall för mig (och Yade). Innan vi kom hit så tog vi svängen förbi jobbet. Det blir lätt så när ishallen och jobbet är vägg i vägg. Ikväll blir det Melodifestivalen, jefla synd att jag förlorade på tradera. Men några 2500 kr för två biljetter lägger jag inte ut då det är gratis att titta ifrån tv-soffan. Nästa år ska jag satsa på att få biljetter till finalen istället.

mms_img-94556783 (MMS)

Åh den blommar. Jag som är så långt ifrån gröna fingrar man kan komma, har lyckas att få båda mina orkidéer att blomma igen. Min hemlighet är enkel, glöm bort att vattna dem. Orkidéer är en växt som jag tydligen lyckas hålla vid liv och det gör mig så lycklig. Tänk vad en liten blommande orkidé kan få mitt humör på topp.

Jag har haft den här bloggen i en smärre evighet och har inga planer på att sluta blogga heller. Dem som känner mig väl vet att jag bloggar om massor av olika händelser i mitt liv. Men vissa saker bloggar jag inte om och så ska det förbli. Det finns vissa saker som är alldeles för privat, det finns händelser som inte ska offentliggöras här, det finns människor som gjort mig arg, ledsen eller besviken men det skulle jag inte hänga ut här. Det behåller jag för mig själv. Varför kan man tänka, svaret är enkelt: jag delar med mig om mycket men inte allt och detta gör jag inte för att jag vill hemlighålla vissa detaljer. Jag är en förbannat ödmjuk, snäll och omtänksam person och det finns inte i min värld att jag skulle smutskasta något eller någon offentligt. Så säga vad man vill, men det är mitt beslut och jag hade tänkt att det ska förbli så också.
Jag kan inte skylla på Yade, det är ju liksom inte han som stoppar i godiset i munnen på mig. Så nu har jag bestämt mig. Från och med måndag så har jag godisförbud. Det funkar inte att käka godis tills man storknar och ändå fortsätter. Jag har liksom ingen stopp knapp. Så tyvärr det blir allt eller inget och för mig så blir det inget.
Jag skyller på Yade, för det kan absolut inte vara mitt fel att jag sitter med handen i godisskålen var och varannan minut. Hans inte äta godis 2011 var alldeles perfekt för mig. Åt inte han, åt inte jag. Nu får han äta godis igen (bara på helger) och vad gör jag? Jo, äter som om det inte fanns någon morgondag fast att jag inte behöver. Det har gått så långt så jag till och med äter dem äckliga i godispåsen bara för att att jag kan. Då är det illa, riktigt illa!!!

mms_img-12941364 (MMS)

QX gaygalan och jag. Hade inte jag varit just jag så hade jag absolut varit gay. Vilken underbar värld att leva i, tillsammans med Christer Björkman, Melodifestivalen och alla underbara människor. Japp, hade jag inte varit den Ramona som jag är idag så hade jag säkert varit Ramona gay <3. All heder till er som lever i den underbara världen!

Vad tycker ni om att ha sex fast att tjejen har sjukt mycket mens? I min värld så finns det inte, dels för att det redan är pluggat och att jag personligen känner mig inte så överdrivet ofräsch. Vad tycker ni? För eller emot att ha sex när man har sex?

mms_img165323156 (MMS)

Älgstek, potatisgratäng och rödvin. Nu är det fredag och det firar vi med lyxmiddag som älsklingen har gjort tillsammans med vår älskade grannj*vel med busungarna. Det kan inte bli bättre än så här. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag skulle inte vilja byta bort mitt liv mot all guld i världen, då kanske förstår vilket underbart liv jag faktiskt lever. Det blir vad man gör det till och jag har lyckas med dunder och brak. Love to u all.

mms_img-60938738 (MMS)

I förebyggande syfte. Att vända bort blicken en sekund medför bus för Joline. Nu fick hon tag i mina tamponger och hon tycker nog att det är jätteskoj att plocka i och ur dem ifrån förpackningen. Små barn roar sig lätt.

mms_img387783608 (MMS)

Jag lever. Jag ber om ursäkt för min bloggfrånvaro. Men igår hade jag ingen inspiration att blogg för jag hade ett hem och barn att ta hand om. Det var riktigt härligt att få vara hemma. Jag har varit alldeles dagvild och trott att har varit onsdag hela dagen. Vi körde tacos till middag och sen slocknade både jag och Joline på soffan. Dem timmarna med sömn var något som min kropp tydligen skrek efter för nu känner jag mig som en ny människa. En tur på motionscykeln blir det också innan natti natt. Vilket totalt meningslöst inlägg, men en liten hej jag lever iallafall.

Honey, I'm Home! Hemfärden från Karlskoga kändes som en kvart, kanske för att vi hade så mycket att prata om. Det blev väldigt mycket utvärdering om själva utbildningen, egna reflektioner av tidigare händelser och det som komma skall. Jag kan nog med handen på hjärtat säga att det här var en av det absolut bästa utbildningar som jag har gått på. Den var långt över mina förväntningar och har gett mig så otroligt mycket som jag kan ha nytta av i både privatliv och arbete. Sån häftig wow-känsla som etsat fast inom mig och jag ser världen med helt nya ögon. Nu är jag hemma igen och jag är så lycklig.

mms_img-17244969 (MMS)

Wow vad häftigt. idag har det verkligen blivit den ena aha-upplevelsen efter den andra och det har varit över min förväntan. Bara en eftermiddag kvar och sen blir det hemfärd. Jippi

mms_img-35244849 (MMS)

Bye bye Zlafen. En natt med orolig sömn och en hotellfrukost så säger vi hej då till Zlafen för denna gången. Nu är vi på väg till utbildningen och hoppas på en bra lärorik dag.

mms_img-23762909 (MMS)

Ligger i sängen. Filmen var helt klart sevärd, riktig bra underhållning. Jag har precis tagit en lång skållhet dusch, bara för att jag kan. Nu ligger jag i sängen, dricker varm O'boy och slökollar på tv, bara för att jag kan. Men det jag inte kan är att sova i min säng med min karl, usch jag längtar hem. Sen är jag så där löjligt mörkrädd också. Totalt inbillningssjuk för jag hör en massa ljud som jag inte är van att höra, så som knäppningar i väggarna, en gammal karl som snarkar i väggen bredvid och folk som går i korridoren. Hur ska jag kunna sova inatt? Jag låter som världens mest otacksamma kärring, jag vet. Jag är tacksam över att få ha den här stora möjligheten att få gå den här utbildningen, men jag kan väl få längta hem utan att förde anses som otacksam eller?

mms_img-43567185 (MMS)

Bio med jobbarkompisarna. Istället för att sitta i varsitt iskallt hotellrum hela kvällen så valde vi att gå på bio. Det är jag, en tjej ifrån E-Tuna och det två boysen ifrån Borås. Tyvärr verkar jag ha inhemsk Karlskoga Bo som tjatar hål i huvudet på allt och alla. En dag i Phuket står på menyn för övrigt.

0_1 (MMS)

När mamma inte är hemma. Det var nog extremt roligt att leka med pudret, speciellt när mamma (jag) inte är hemma för då passar hon på och gör det man inte får göra. Min älskade busunge. Åh vad jag längtar hem till alla mina älsklingar, jag är inte skapt för att vara borta hemifrån.

mms_img-13407490 (MMS)

Zlafen. Jag är lagom mör i huvudet vid detta skede efter en hel dags utbildning. Imorgon väntar en heldags utbildning till innan det är dags för hemfärd. Dagen har varit väldigt lärorik och full av ny information och tankesätt. Dagen har varit så intensiv och det är nu som först i min ensamhet jag verkligen saknar alla mina älsklingar. Jag är inte alls van att vara borta ifrån dem och det känns i hjärteroten.

mms_img103051664 (MMS)

Uppe med tuppen. Det är nog första gången som jag tagit kaffe på jobbet kl 5.15. Nu är vi iväg till Karlskoga och där vi ska bli utbildade i något intressant (förhoppningsvis). Vägarna hade kunnat varit bättre, men vi får köra lugnt helt enkelt.

mms_img-45498956 (MMS)

Matchpremiären är över. Då är alla matcherna spelade och jag är mäkta imponerad över Yades bedrifter med tanke på att han är nybörjare. Det kanske finns en liten ishockey talang inom honom. Efter den långa dagen i ishallen åkte vi till svärföräldrarna och åt massor av våfflor. Nu ska Joline nattas, min väska ska packas, jag ska hoppa in i duschen, umgås med mina älsklingar och sen ska klockan ställas på kl 4 för imorgon bär det av till Karlskoga.

mms_img253785756 (MMS)

Snart är det dags. Det enda som är en nackdel med ishockey är att man måste vara i ishallen en mindre evighet innan det kör igång. Vi har redan avverkat en timme här och har tjugo minuter kvar innan det är dags för första matchen. Det är närmare kaosartat här, massor av barn och föräldrar i en liten minimal yta. Men ändå har Mike lyckas att smygfisa utan (förutom jag) att någon har märkt hans odör. Kanske beror det på för att det sedan innan luktar gammal instängd grabbsvett, det sitter liksom fast i väggarna här i omklädningsrummet.

mms_img144582598 (MMS)

Poolspel är snart igång. Yade har varit ivrig hela förmiddagen och sa själv att det kändes som om han hade myror i magen. Nu är vi alla i ishallen och snart börjar poolspelen. Det kommer bli en intensiv och tuff eftermiddag för han. Nu håller vi tummarna på att det går bra för honom.

mms_img-40456984 (MMS)

Snart dags att dra iväg. Idag är det dags för oss alla att åka in till ishallen. Yade ska vara med på ett poolspel, vad det innebär men jag tror det är en cup. Först måste jag måste jag se till att bli bortskämd. Så jag tvingar Yade att göra en macka till mig, Joline får gå med den tomma kaffemuggen till Mike så han kan fylla på den och ge den till mig. Allt detta medans jag ligger kvar i sängen.

Jag tycker att startfältet var lite ljummet, faktiskt. Meo två favoriter har jag och det är dead by april och loreen. Yade som tillhör den yngre generationen bara älskar Sean banan. Men vem är hon den unga som tror att hon är så extremt rolig när det egentligen känns bara så pinsamt jobbigt? Tacka vet jag när Björn Gustavsson höll i mellan underhållningen. Kom igen nu, ge mig den underhållningen jag vill ha!

mms_img101566362 (MMS)

Nu äntligen börjar det. Boan, godis och allt annat är framme för nu smäller det högt i mitt hus! Melodifestivalen har börjat och det mina vänner är årets största höjdpunkt. Nu kööööör vi!

mms_img-68247129 (MMS)

Frukost nr två. Jag väldigt imponerad över Yades färdigheter på isen idag, det är precis som om han fattat galoppen nu. Klart vägen är lång till att bli lika bra som de andra men han har kommit en bra bit på vägen. Jag tror han känner själv att det har släppt. Väl hemma igen möttes vi av Joline som hade busat till det rejält i badrummet. Toapapper är hennes nya leksak. Kan väl även poängtera att den skulle ta hand om vår dotter hade somnat om på soffan. Hur länge han har sovit vet bara gudarna. Minuspoäng där. Jag gjorde iordning frukost nr två som jag och barnen åt och äntligen fick jag mitt efterlängtade kaffe.

mms_img-46965559 (MMS)

Hockeyträning. Jag kan villigt erkänna att jag inte direkt var överlycklig när väckarklockan ringde imorse. Men plikten som hockeymorsa kallade på mig så jag hade inge val. Så nu sitter jag här (sedan kl 8) och försöker se jätte intresserad ut. Vet inte vilket som är värst, att jag glömde kaffet eller att det är tok för tidigt att sitta i en ishall? Vad gör man inte för sina barn?

mms_img751208804 (MMS)

Bildbevis; gräsklipparemannen. Kanske inte den skarpaste bilden, men det är bildbevis. En av mina personligare hemligheter avslöjades på middagen, min gräsklippareman jag har tatuerat på ett intimt ställe på min kropp. Det är ju inte direkt som så att jag visar den offentligt på en restaurang. Nej så pass pryd är jag faktiskt, min i min blogg finns det inga hämningar.

mms_img-30280942 (MMS)

Nära döden upplevelse. Jag fick snålskjuts av Jossan hem och det var extremt roligt. Först gick vi igenom halva Borås i Ryssland värmen. Väl i bilen så funderade hon på om rutorna behövdes skrapas och hon kom fram till att hon såg igenom en liten glugg längst ner på rutan. När vi väl skulle köra,kom hon på att backen är bra att ha i om vi inte skulle hamna i viskan, endast en smal ung liten björk hade eventuellt varit våran räddning. När vi väl var iväg insåg Jossan att hon kanske skulle ha skrapat rutorna iallafall för det var inte mycket hon såg. Jag skratta så jag fick ont i magen. Shit vad skoj en bilfärd kan vara.

mms_img141161799 (MMS)

Middag med jobbet. En fredagskväll utöver det vanliga. Jag har tillbringat min kväll tillsammans med härliga grupp två på Peking. Vi har ätit (för mycket), skrattat (för mycket) och berättat hemligheter (inte för många). En alldeles underbar kväll, även om den blev väldigt lugn (med alkoholen) för min del då jag inte bara jobbar utan är en hockeymorsa också och det innebär ishallen kl 7.45 imorgon.

mms_img-60121012 (MMS)

Stora sjuklingen. Jag har jättesvårt att vänta med presenter till "rätt dag" om jag har inhandlat dem i förtid. Nu var det ett sånt tillfälle. Det är inte förrän den 13:e feb som min älskling fyller år, men han fick sin present redan idag. Han blev jätteglad över sin gevärkoffert a la special, precis en sån han har önskat. Lyckan för mig är att ge något till någon jag älskar och när jag ser att den är uppskattad. Min älskade sjukling.

mms_img179405159 (MMS)

Nostalgi på jobbet. Någon på jobbet har en väldigt gammal, dock kärvänlig telefon. Åh, vilka minnen en telefonmodell kan ge en.

mms_img197691981 (MMS)

Sjukling. Det är inte alls ofta min älskling är sjuk. Han ligger här i sängen och snorar. Dock är han för mycket man för att kunna ta lite nässpray som i sin tur skulle underlätta för honom. Nu ska jag krama om han, pyssla om han lite så han blir så där bortskämd som man vill bli när man är sjuk.

mms_img142777586 (MMS)

Hur klantig får jag bli? Nu kan jag inget annat än att bli pissesur på mig själv och min enorma dos av klantighet. För er information så kan jag meddela att jag fortfarande haltar fram för tån bredvid Lilltån och tån bredvid stortån ömmar fortfarande något så fruktansvärt. Det känns som att gå på ett blåmärke hela tiden. Vad tror ni jag gjorde nyss? Slog i fotjäveln igen! Inte lika hårt denna gången, men det behövs inte mycket för att jag ska börja gråta för fotjäveln är ju inte läkt ännu. Vad trött jag blir på mig själv.

mms_img-82582941 (MMS)

Ärtsoppa och pannkakor. Yades första kommentar när han såg pannkakorna var "åh mamma den här gången så lyckades du! Dem är ju inte brända". Jag kan inget annat än att hålla med honom. Ibland överraskar jag mig själv. Jag har en liten jobbgrej på gång så på måndag och tisdag ska jag vara i Karlskoga, vart det nu ligger.

mms_img109661408 (MMS)

Lite pimp. Jag har fixat lite roligare naglar, synd att det inte syns så väl på bilden. Men det det är glitter prickar och lila prickar. Så nu är jag prickig. Idag är det lilla Patte klämma dagen, vet ni vad det innebär. :-)

mms_img145647421 (MMS)

Dem har krympt. Jag behöver en ny bh, för jag tror att mina gamla har blivit för stora. Jag skyller på tvättmaskinen och inte att tre vackra små skitungar har sugit musten ur dem (och gått ner lite i vikt). Jag har alltid varit big boobs Ramona enda sen jag fick bröst. Hur kul är det med två taxöron? Nu går det bara utför....

Dag två. Efter 27 minuter och 1 mil senare var benen som spagetti. Körde lite mage och armövningar också. Jag måste ju kompensera upp för att jag inte kunde träna cirkelpass idag då foten fortfarande inte är hundra läkt ännu. Jag undrar verkligen hur länge jag ska få sota på grund av min klantighet? Skit samma, jag håller iallafall min del av vadet och känner mig så otroligt stolt.