Är Pepparkaksgubben rasist

0kommentarer

Vilket liv det har blivit bara över en liten pepparkaksgubbe. Jag gillar inte hysterin av orden "ta seden dit du kommer, bevara vår tradition eller värst av allt jag är inte rasist men... " Handen på hjärtat, varför sprider ni ännu mer fördomar och förakt mot våra fina medmänniskor?
Det är rädda människor som yttrar sig så fientligt. Hur många av er som yttrar, tänker och känner förakt har stannat upp och verkligen pratat med Abdulla, Mohammed eller Silvi? Jag tror att merparten är uppväxt i den svenska idyllen med svenska klasskompisar och enbart har svenska vänner, eller?
När det uppstår sånt här rabalder över en pepparkaksgubbe så kan jag inget annat än att vara evigt tacksam över att jag har växt upp i en Stockholms förort. Tack gode gud för min mångkulturella uppväxt.
Jag minns så väl luciatåget i fyran. Jag och min bästa vän (från Libanon om det nu är av någon vikt) fick äran att vara lucior. På varsin sida av gången stod våra stolta tuppar till pappor och filmade. Våra mammor satt bredvid varandra och grät över hur fina vi var.
Jag minns så väl när mamma lärde min bästa vän att äta sill och dansa små grodorna. Lika väl så minns jag att min bästa väns mamma lärde mig att äta avokado och dansa på syrianskt bröllop.
Tack vare min uppväxt lärde jag mig att vi människor är olika och det är helt okej att vara det. Ingen uteslöt den andra och vi alla visade, lärde och framförallt stillade varandras nyfikenhet med att stå där med öppna armar och låta alla få delta.

Det enda jag egentligen vill med detta inlägg är en sak, alla är vi människor bakom vårat utseende och namn, så låt inte rädslan för de okända vara ett hinder till det viktigaste du kan få, förståelse och kunskap. Ta reda på fakta först innan du dömer

Kommentera

Publiceras ej