klantr*v är jag

1kommentarer

Hur dum får jag bli egentligen? Jag och Joline var på långpromenad tidigare ikväll. En mörkhyad man går förbi, varpå Joline fråga " de där?" (översättningen blir vem är det där och detta lärde jag med i efterhand). Jag kollar upp och svarar "en matkasse". Alltså jag såg matkassen han bar på och trodde hon menade den. Sen var det inge mer med det. Dock lite längre ner för backen kommer hans sällskap, den här gången en mörkhyad mycket vacker kvinna. "åh, mamma en till matkasse" ropar Joline. Grejen var att hon hade ingen matkasse. Då fattade jag mitt stora misstag. Jag försökte rädda situationen och sa "nej, en tjej". Joline tittar förbryllat på mig och säger "matkasse?!?". Nej, en tjej svarar jag. Joline lyssnar inte på det örat och säger "hej matkasse" till kvinnan. Kan väl påpeka att kvinnan undrade nog om min unge var helt bakom flötet. Herregud nu tror mitt stackars barn att alla mörkhyade heter matkasse och det var ju verkligen inte min tanke. I min värld är alla lika mycket värda och ska behandlas lika. Jag är för mångkulturen. Hålla, jag är liksom född och uppväxten i en förort med mångkultur som flödade. Vad har jag gjort? Ingen bra dag för mamma Ramona.

1 kommentarer

mamma mu

10 Aug 2012 02:22

förlåt stumpan men kan inte låta bli o le lite halvt skadeglatt ;) Du ska bara veta, fast de vet du, vilka fadäser just du utsatte mig o din pappa Uffe för.. ler Som den gången när vi satt på bussen, på väg till sjukhuset, o en vänlig afroamerikan skulle hjälpa till o lyfta upp sig från sulkyn till mitt knä, (till saken hör att du va otydlig i ditt prat, bara vi i familjen förstod va du sa) o du tiita förskräckt först på honom o sen på oss, pappa o mig, o utbrister i ren förtvivlan med tårar i ögonen o panik i rösten "Jag ska VA snäll, Inte sälja mig Svattakalle# Jag lovar, både pappa o jag ville bara sjunka ner nånstans, o du som alltid har sett upp o respekterat din "mummi"-mormor ska bara veta att de va just HON som va orsaken till allt ;)

Hon försökte nämligen "skrämma" dig till tystnad inför alla som sa ifrån genom att säga så fort de inte va nån från släkten(vi har en massa som e mörka)att "Jalla jalla pikipää, v-tu!" o du frågade "va säger dom? o Mumi, "svartskalle?" För du kunde förstod inte allt på finska. _Kul o rolig liten episod men jag lovar kände nog likadant som du idag med söta Joline (förlåt men jag skrattar) "

Kommentera

Publiceras ej