Nu är det bara att brumma igen. En ny bensinpump är installerad i bilen av älsklingen. Så nu kan jag tuta och köra igen, underbart. Vi har en väldigt lugn valborg här hemma och äntligen fick jag tummen ur och har målat den första vändan på sakerna som skulle målas om. Nu ska jag avnjuta en öl på altanen i och känna saknaden av min älskade Dennon och min "gamla" familj. Vanligtvis så flyter dagarna på här hemma med jobb och vardag så då tänker man inte så mycket på avståndet till Kalmar. Men när man precis har varit där nere och hälsat på så blir tomrummet så oändligt svårt att fylla. Nä, det får gärna bli vardag igen så jag slipper tänka och sakna så mycket.

mms_img-89046188 (MMS)

Hatthyllan är uppe. Jag ångrar inte köpet av hatthylla men jag ångrar att jag inte köpte skohyllan i samma serie. Dock får det bli nästa gång vi besöker Ikea. Jag är nöjd med mitt inköp.

Nu kan jag pusta ut. Hemmet är i min standard igen, skönt. Medans golven torkar sitter jag på altan och njuter av en välförtjänt kopp kaffe. Bensinpumpen på bilen är paj så jag kommer ingenstans, tur i oturen att vi faktiskt kom hela vägen hem.

Hemkommen. Bilen startade och jag körde nonstop bara för att vara säker på att komma hem. Tack alex för hjälpen. Jag och Mike har olika syn på hur ett hem ska se ut, så det är bara att kavla upp ärmarna och börja städa. Karlslok!

mms_img200798537 (MMS)

Bilen vill inte. Den bara dog på parkeringen i Kalmar. Exet kollar om han kan fixa det. Snälla bilen var snäll och starta nu är du gullig. Vi vill hem nu.

mms_img-20721261 (MMS)

Snart åker vi hem. Frukosten ska ätas upp, det ska packas och fixas iordning för att sedan plocka upp Yade i Kalmar och sen åker vi hemåt igen. Det är vid sådana här små besök som gör att man faktiskt saknar närheten till sin egna familj. Vi har haft en toppen helg här nere i Kalmar.

mms_img602760547 (MMS)

En riktig karl diskar. Vi väntar på att middagen ska bli färdig och då passar pappa på att diska, han är en riktig karl. För övrigt är jag personligen helt slut efter dagens bravader och längtar till sängen. Imorgon blir det hemfärd och jag hoppas att jag har en riktig karl hemma också.

mms_img-63067723 (MMS)

Standard glassen intas. En hatthylla inhandlade jag och lite annat smått som värmeljus och servetter. Nu äts det glass och sen ska vi vidare till nästa anhalt.

mms_img-11150366 (MMS)

Ikea restaurangen. Nu fyller vi på med lite mer energi i form av mat på Ikea. Mysdag med mina barn.

mms_img-82580667 (MMS)

Massor av lek. Här leker vi och busar så svetten rinner. Det finns så mycket att göra så man vet inte riktigt vart man ska börja. Nu kör vi så det ryker på Leos lekland i Kalmar.

mms_img-91081995 (MMS)

Intar frukost. grabbarna sover men Lillstumpan är vaken och äter just nu frukost. Det som är planerat idag är, Leos lekland, hälsa på lillebror och en sväng förbi Ikea. Det kan inte bli annat än skoj.

mms_img118835381 (MMS)

Mys och bus med barnen. Lyckan är att få vara tillsammans med alla sina barn. En obeskrivlig känsla. Nu ska Joline nattas och sen åker den stora godispåsen fram.

mms_img147176573 (MMS)

Äntligen. Det är salig blandning av bilar, både gamla och nya. Regnet har försvunnit och solen lyser, så det kan inte bli så mycket bättre än så här.

mms_img201870032 (MMS)

Snart kommer de fina bilarna att rulla. En lång väntan på att cruisingen ska börja. Men men den som väntar på något heter det väl?

mms_img922359192 (MMS)

Snälla bröder. Dem tänker på Joline som har köpt glass åt henne. Hon är överlycklig nu.

mms_img-41788814 (MMS)

I Nybro. En galen gammal gubbe ropar ut lottnummer och hela byn hoppas på att vinna bilen. Riktigt roligt att höra dialekten och man kan inget annat än att känna sig som hemma. Hi hi

mms_img214971757 (MMS)

Kollar in kaniner. Vi tog svängen förbi lillebror för att kolla in deras utbyggnad. Det kommer bli riktigt snyggt. Joline blev mer imponerad av deras kaniner och katter.

mms_img-12315750 (MMS)

Matpaus i Värnamo. Nästan halvvägs och nu tar vi en paus. Alltså vissa kör ju som idioter och jag undrar om dem tror att dem är helt själva på vägen? Tydligen måste dem tro det med tanke på idiotomkörningar. Det är skrämmande. Ja ja jag håller iallafall avstånd.

mms_img-19225598 (MMS)

Mellanlandade hemma. Då har man jobbat färdigt för idag. Nu hämtar jag det sista hemifrån och sen ska bara barnen plockas upp och därefter börjar resan till Kalmar. Jag vill inte ha en massa stress, pussla ihop scheman, passa tider och ha krav på mig så den som vill träffa mig och barnen får snällt komma hem till pappa i så fall. Så den här gången är det upp till er att bestämma om vi träffas eller inte. Det ska bli så roligt att få komma hem till kaallma (som dem säger)

En sista tandinlägg. Sen får det vara färdigtjatat om tanden. Men tandläkaren Arvid sa att han förstod att jag var tandläkarrädd, för en normal människa hade inte klarat av att gå med detta i över två år som jag faktiskt har gjort och att jag måste ha varit noga med borstning, tandtråd, munskölj. Han var tom tvungen att bränna bort massa tandkött som hade vuxit in i tanden. Jag kommer fortsätta att vara storkonsument på nya tandborstar, tandkräm, tandtråd och munskölj för alla tänderna i min mun är helt utan anmärkning och så ska det förbli. Så nu blir det ingen mer tjat om tänder. Imorgon åker jag och barnen till Kalmar.

Skillnaden. Kanske någon där ute som undrar vad skillnaden är mellan provisorisk rotfyllning och vanlig rotfyllning. En vanlig rotfyllning så rensar man kanalerna, borrar, rengör, fyller ihop med limstav och sen täpper igen. En provisorisk rotfyllning gör man på likadant sätt men limmar inte ihop kanalen.

mms_img114911666 (MMS)

Fundilurar. Inte ens ösregnet kan få mig på dåligt humör. Kom och tänka på roliga saker som inträffade på tandläkarbesöket så som hur tandläkaren Arvid med sköterska lämnade mig ensam i rummet i tio minuter för att ta hand om en annan patient. Mitt besök tog tre gånger längre tid än vad som var beräknad. Där låg jag ensam med en blå plastfilm över ansiktet, en spänngrej över tanden, suggrejen i kinden, och massa konstiga rör som stack ut ur munnen. Jag hade inte en chans att rymma därifrån. En annan sak var att jag var lite nervös över att det skulle vara "snygg tandläkaren" och skrattade för mig själv när jag såg synen av Arvid, han liknade den smala killen i Albert och Herbert. Och den sista saken som fick mig att skratta (hejdlöst) var att tandläkaren Arvid och sköterskan diskuterade att "glidslem" är det bästa för att föra in grejer smidigt.

mms_img-17493461 (MMS)

Världens bästa Arvid. Dem "lurade" mig, när jag väl satt i tandläkarstolen så diskuterade vi fram och tillbaka på vad vi skulle göra. Jag la alla korten på bordet och berättade om min situation. Tandläkaren ville inte dra ut min tand iallafall. Men det blev en provisorisk rotfyllning som kan hålla upp till ett år. Men om jag gör del två av rotfyllningen inom ett år så får jag betala totalt 4000 kr. Notan idag gick på 1050 kr. Tandläkaren Arvid var helt klart den bästa tandläkaren jag någonsin har haft, inte ens det tre bedövningsprutorna kändes något nämnvärt. Men vad jag rädd jag var. Hela kroppen skakade och jag kallsvettades. Men nu är det över för den här gången.

mms_img612578445 (MMS)

Nu är jag här. Jag är så nervös så hela min kropp skakar. Det här är inte kul alls. Fy fan, måtte dem va nådiga mot mig.

mms_img145331594 (MMS)

Tid är bokad. Jag är så ledsen just nu. Det första jag gjorde idag var att ringa till tandläkaren (bara där är stort för tandläkar rädda mig), tyvärr blev det en stor besvikelse. För det första så ska jag dit idag, jag öppnar munnen, kommer få penicillin och summan av det kalaset blir runt 2000 kr. Sen måste en ny tid bokas och då kan man dra ut tanden och summan på det kalaset blir runt 2000 kr. Tack för den, någon som vill sponsra mig med lite pengar? Någon jefla rotfyllning kostar tre gånger så mycket mer, så det är helt uteslutet. Jefla idiot tand.

Imorgon ringer jag. tandvärken kom tillbaka nu ikväll. Jag lyckades somna men efter knappt 30 minuter med sömn så väcktes jag av värken som vägrar att släppa. Jag lipar värre än en bebis och vet inte alls vad jag ska ta mig till. Skona mig ifrån detta onda, imorgon ringer jag till tandläkaren och hoppas på att dem kan dra ut skiten direkt.

Nöjd med dagen. Över lag så har den här dagen varit väldigt bra. Jag har världens bästa sambo som tagit hand om barn och hem idag. Ja, jag vet att jag tjatar om det. Men jag kan inte sluta förundras hur duktig han har blivit. Är man två vuxna i ett hushåll så kan man faktiskt dela på sysslorna och det gör vi numera och fatta vilken lättnadskänsla jag har inombords. För nu behöver jag inte köra det tunga lasten själv. Min älskling är bäst, när han lägger manken till.

mms_img202515722 (MMS)

Ordning och reda, Pengar på fredag. Med att döma hur fint hon har radat upp sina apelsinklyftor så kan jag påstå att hon är väldigt ordningsam av sig. En gen som hon ärvt av mig.

mms_img541532268 (MMS)

Jag lever iallafall. Ingen rolig natt men nu är den förbi iallafall. Vi går tandvärkens tecken här hemma. Joline är på bättringsvägen, det är en ny tand på gång hos henne och jag har inte lika ont idag. Så nu kan det bara bli bättre.

Inte kaxig nu. Oh my lord vad jag känner mig ynklig nu och jag varnar känsliga lärare för gnäll inlägg. Den här tandvärken är inte att leka med och den kommer i helt fel tid. Tanken är att jag och barnen ska åka till Kalmar i helgen och det finns inget alternativ att inte åka ner. Dels för att jag saknar Dennon så fruktansvärt mycket, jag vill träffa mina nära och kära och Yade vill träffa sin pappa. Så ja, tandvärken kommer helt olägligt och ja jag tar hellre pengarna och åker ner till Kalmar istället för att gå till tandläkaren. Pengar, ett nödvändigt ont och som inte växer på träd hos mig. Jag har ingen möjlighet att vara hemma ifrån jobbet på grund av min egna värk eller Jolines vab, för det finns ingen ersättare och det finns inte i min värld att jag skulle lämna en hel grupp i sticket. Denna ständiga "dåliga samvetet" gör inte saken lättare. Så länge jag får sova någon timme inatt så får jag vara nöjd.

mms_img-16388544 (MMS)

Nu jeflar. Tack driften-mackan för tipset. Nu har jag kurerat mig tillfälligt med orallösning, Alvedon och ibumetin. Iskallt vatten att gurgla hjälper för stunden. Jag önskar jag hade pengar till en rotfyllning men dem pengarna finns inte, så jag får helt enkelt ha jefla ont. Det hårda livets väg.

Det räcker nu. Idag är det verkligen en tisdag. Tandvärk utan dess like. Joline är sjuk (Mike åkte och hämtade henne) och en annans tråkig sak har inträffat. Jag vill inte vara med längre.

Värsta ever. Att utbilda med en tandvärk from hell är inte att rekommendera. Men vad har jag för val? Snälla skjut mig. Happy face on.

Inför eurovision. Här laddas det inför eurovision genom att lyssna på alla olika länders låtar (på ettan) och när den stora finalen är så kommer Rysslands låt att komma etta (eller topp tre). Kom ihåg vart ni läste det först.

mms_img763653619 (MMS)

So sad. Jag är helt fast i teen mom (både ett och två). Dessa unga mammor kämpar i den ena motvinden efter den andra men har en sån stark vilja och det är att ge sina barn den bästa uppväxten. Kanske tar jag till mig dessa program för att jag känner igen mig själv i att vara just en ung mamma och med alla fördomar som följer med det. Men unga mammor kan dem med och om jag hade möjlighet så skulle jag vilja viska i deras öra "du är världens bästa mamma för just ditt barn och du är värdefull".

Krävande. Det sista passet för terminen var minst sagt krävande. Det bästa (läs tyngsta) bitarna av varje pass av motionsgympan, cirkelpasset och zumban. Jag säger bara wow, varför finns inte ett sånt här pass jämt?

Lugnets tecken. Idag har jag inte gjort något annat än att varit med barnen hela dagen lång. Vi lekt ute, busat, haft soffhäng, ätit god mat, badat och bara varit. Mike har hållt på utomhus hela dagen, så han har man knappt märkt av att han har varit hemma.

mms_img-11787057 (MMS)

Tillbaka i Borås. Och vi spelar elstöt spelet, normalt? Skulle inte tro det men det så vi funkar här i Borås. Riktigt roligt.

mms_img-11802546 (MMS)

Goa gubbar ifrån Göteborg. Hur skönt är det inte att få träffa på ett par Goa gubbar ifrån Göteborg som rullar med r:en som bara den. Hur sköna som helst och vinsten blev tyvärr plus minus noll, men förbaskat roligt har det varit.

mms_img288066350 (MMS)

Kolla vem jag har pratat med. Ingen mindre än Tomas Brolin, det är kärlek mina vänner och jag minns tillbaka till sommaren 1994.

mms_img456892926 (MMS)

Nu kör vi. Jag måste säga att det här är riktigt roligt. Stackars Marcus som är med två yra höner som inte kan något allt alls. Med fy fasiken vad skoj vi har.

mms_img841090156 (MMS)

Nu kör vi. Jag och Johanna har aldrig (då menar jag aldrig) spelat på hästar. Nu är första bongen inlämnad och vi har med oss the Master som hjälper oss i denna mansdominerade världen.

mms_img187317119 (MMS)

Framme. Nu är vi framme och första besöket här inne i Åby travet blir toan. Och den här synen till tjejernas toa är väl inget ovanligt.

mms_img158163879 (MMS)

Nu är vi framme. Vilket underbart väder det är här och så mycket folk. Nu nästa anhalt Åby travbanan. Håll tummarna på att jag kan få vinna en liten slant, den behövs i min tunna pengakassa.

mms_img-19211791 (MMS)

Äventyret har börjat. Barnen är lämnade hos Lars och Susanne. Dem blir hämtade därifrån av Mike när han har kommit hem ifrån hundutställningen i Värnamo. För jag ska nämligen med grannj*veln och Johanna till åby travet i Göteborg. Just nu sitter vi på bussen mot Göteborg. Det här ska bli skoj.

mms_img-10211227 (MMS)

Mysfrukost. Det här måste väl ändå vara bästa starten på morgonen, en långfrukost med familjen.

dsc_1191 (MMS)

Morgonpigga. Förutom jag då'rå. Jag hade gärnat sovit längre än till kl 6 så här på en lördag men det fick jag inte för en morgonpigg Joline. Mike är iväg på hundutställning i Värnamo och själv ska jag ut på äventyr idag. Återkommer senare.

mms_img-18414565 (MMS)

Fredagsmys med muslek. Grabbarna har en konstig lek för sig, stoppa kroppsdelar i en musfälla. Vad gör man inte. för att smälta den goda maten (potatisgratäng, pepparkött, pepparsås och Ceasarsallad). Grannj*veln och barnen är här. Nu har musfällan i kroppsdel övergått till jaga laserstrålen.

mms_img-11342079 (MMS)

Not to do. Bit inte i en järnring när du har dåliga tänder. Så himla dumt av mig.

Nu blir jag mörkrädd. Jag har kudden framför ansiktet men kan inte låta bli att tjuvtitta iallafall. Jag brukar inte vara den som tappar "fattningen" inom sex-området, men denna säsongen av "fråga olle dokumentären" är något utöver det vanliga. Vad folk gör i sin sänghalm är helt upp till dem (så länge alla är med på det som Olle själv säger) och jag är bara evigt tacksam över att det inte händer i min sänghalm. Sen dömer jag inte dem som är med men jag tappar hakan och tänker "finns det folk som gör sånt frivilligt?" . Chockad och fascinerad är nog det jag blir. Skulle Mike bli intresserad av fisting eller näst intill "våldföra sig på mig" genom nedvärderande ord och kroppsspråk så hade jag tagit mitt pick och pack och dragit härifrån fort som f*n. Nej tacka vet jag missionären, doggystile eller skeden.

mms_img124127151 (MMS)

Inte vår än. Det är snart i slutet av april och fortfarande för kallt ute för att ens behöva anstränga sig allt för mycket beträffande rakning av benen. Men snart skulle jag kunna göra små rasta flätor på benen så det är väl dags. Varför är det så jobbigt att raka benen på vintern? Det är ju knappast jobbigt att raka sig under armarna eller fixa till fiffi oavsett årstid?

Jag har en hingst. Eller så tänder Mike på att jag inte tänder på hans kallingar och skulle på sätt försöka konvertera över mig till gilla sidan. För igår kväll hettade det inte bara till en gång utan två gånger. Tur att det var innehållet som hade störst betydelse.

Det går bra nu. Jag bara älskar mitt liv, så enkelt är det. Jag omges av en härlig familj, nära och kära.

mms_img30851694 (MMS)

Dagens bästa. Min (och Jossan) utbildningsgrupp gick på världens bästa joke. Väl tillbaka på jobbet så skulle dem ta en kopp kaffe varpå Jossan sa "första koppen är gratis men sen kostar det 5 kr". Dem blev väldigt fundersamma och trodde inte helt hundra på oss, så jag tog med dem till kaffemaskinen och sa "kolla här, man tar passerkortet och drar här". Sen bröt jag och Jossan ihop av skratt. Lättlurade Sötnosar är dem.

mms_img187547052 (MMS)

På riktigt eller? Varför i hela fridens namn tar han på sig dem där fula kallingarna? Av alla boxershorts som fyller hans låda så letar han upp dem här? Jag ska på riktigt klippa sönder dem för i min värld finns det inge mer avtändande än just sådana kallingar. Det blir inget med "lillaPatteKlämmaDagen" nu.

Spagettiarmar. Herre min gud vad jag körde slut på mig själv på terminens sista cirkelträningen. Nu är det bara en gympapass på måndag kvar och är det slut. Då måste jag hitta på något annat att göra så tanten inte blir fet. Förslag?

mms_img-96975088 (MMS)

Utbildar. Så här kan det se ut när jag utbildar. Massa information för dem att ta in, men som den bäste utbildaren som jag är så lyckats det fastna en och annan (läs allt) hos dem. He he

mms_img-20982714 (MMS)

Det har vänt. Jag upptäckte nu att jag har stått på handikapp hela dagen utan att ha fått böter. Turen har vänt

mms_img192887712 (MMS)

Tisdagssyndrom del 2. Vaktmästaren för lokalerna som vi hyr kom fram till mig och sa "ni får inte koppla så många Microsar i ett och samma uttag och absolut inte koppla in kylen och en vattenkokare i den". Med överdrivna rörelser (som om jag vore efterbliven) visade han mig hur vi skulle göra. Gissa vad vi gjorde när det var dags för lunch, micra vår mat iallafall och proppen gick. Sen bytte vi plats på dem enligt hans förmaningar. Vaktmästaren kom tillbaka och sa "proppen gick va?" hm, jo men så att det va!

mms_img481571440 (MMS)

Jefla skit. Den här dagen kunde inte ha börjat bättre. Att vakna av en skadeglad jefla gubbe med en nytagen bild på snö och ord "vad var det jag sa?" ja men okej, bara för att han har special inloggning till SMHIs hemsida och jag inte ville ha böter så bad jag han byta till sommardäcken. Sen förvandlas han till ett skrikande monster och hittar inte mina bilnycklar, då var jag tvungen att kliva upp och visa honom. Och nu har jag sladdat in till stan och han ringer och säger "vad var det jag sa?" tack de räcker.

mms_img-25272786 (MMS)

Någon är skyldig mig en ursäkt. I ett halvår har min karl gnällt (haft som ursäkt) att jag "bor" i mobilen och därför inte "umgåtts" med mig frivilligt. Gissa vem som numera "bor" i sin mobil sedan han fick hem sin ajfån? Någon är skyldig mig en fet ursäkt, he he he!

Intressant dag. En ny utbildning började idag och jag håller den i nya lokaler. Det kommer bli bra och ännu bättre imorgon för då tar kaffekärringen Ramona med sig kaffe i en termos så hon får dricka riktigt kaffe. Sen en fråga, vem tog min lilla bebis och förvandla henne till en liten madame? Jag hänger liksom inte med i svängarna.

mms_img965024371 (MMS)

Fortfarande omålade. Ingenting blev målat idag och jag har ingen bra ursäkt på varför. Jag skulle kunna skylla på Joline som ville bada i över två timmar, vi var som små russin när vi klev upp. Eller så skulle jag kunna skylla på matkoma (inklusive den största skålen med popcorn) och att filmen Svensson Svensson som var så mycket roligare än att hålla i en pensel. Japp, många ursäkter och fortfarande omålade saker.

mms_img152867522 (MMS)

Trotsar vädret. Joline är alldeles för lik sin far på en punkt, hon vill ut oavsett väder. Så även om det regnar och att det är kallt så är vi ute och leker.

mms_img-21115271 (MMS)

Hitta lusten igen. Mitt projekt "återställ" har haft en break hela helgen och jag får liksom inte tummen ur till att börja. Igår var jag bara extremt lat och idag kan jag iallafall skylla på att jag är hemma själv med Joline och då blir det svårt att måla. Nä, jag ska plocka fram målarpenslarna och färgen sen när Mike har kommit hem igen. Hatar att ha halvfärdiga saker liggandes för länge, det gör liksom ont i själen.

Lugn lördag. Det var en lugn dag igår. Lämnade och hämtade Yade hos en kompis, var en sväng förbi Gärdhem, fixa lite här hemma, grillade och gick en långpromenad i mulleskogen. Kvällen avslutades med en film. Inga måsten, om och men.

mms_img-20967707 (MMS)

Kollar in grannj*velns badrum. Fy fasiken vad snyggt det blev (inte avis alls, oh nej). Snart bjuder han på grillat och lukten avslöjar att det kommer bli gudomligt gott. Väldigt trevlig början på helgen vill jag lova.

mms_img107204531 (MMS)

Då håller vi tummarna. Återigen en intensiv dag på jobbet med massor av förberedelser inför nästa vecka. 100 % koll är a och o för mig och då som först kan jag andas ut och det vill jag påstå att jag har nu. Mitt i allt virrvarr så blev det en intervju och då blev Ramona nervös (vilket inte hör till vanligheterna). Hur det gick återstår att se, dock nu i efterhand så kommer man alltid på massa mer man kunde ha sagt för att förtydliga mitt budskap ännu mer. Men nu kan jag bara hålla tummarna på att jag gjorde bra ifrån mig och att det är just mig dem vill ha.

Armhålesex. När blev det omodernt att ha vanlig hederlig sex? Kollar på fråga olle och tappar andan när jag ser hur dem har sex i armhålan, ballonger, kissar på sig och går igång när någon trampar på dem. Det värsta är att jag inte kan sluta titta utan blir helt fascinerande av alla dessa (i min värld) udda människor.

Not to do del 2. I fortsättningen får jag förpassa mig ner till källaren när jag ska måla mina saker. Kvällens målning med oljefärg sprider en stinkande och ihärdig doft i hela huset. Det resulterade även att Yade fick sprängande huvudvärk. Ops, aj aj Ramona.

mms_img-18237428 (MMS)

Once you go black. Är det inte så det heter? Jag försökte att älska den här shabby chic stilen jag fick för mig att ha i höstas. Men jag fick aldrig till den rätta känslan så hela tiden har det gnagt inom mig "varför gjorde jag det här?". Så nu är det projekt "återställ" som påbörjats här hemma och jag har en klar vision om hur slutresultatet ska bli. Den här gången vet jag att det kommer bli så bra. Första möblerna är ommålade och är på torkning. Hela huset stinker men det får vi leva med för nu är projekt "återställ" igång. Me so happy.

mms_img143080852 (MMS)

Sand i sandlådan. Då har vi fått sand i sandlådan och barnen är överlyckliga. Så pass lyckliga att maten knappt blev uppäten och att jag inte får in dem nu. Skönt väder ute så det är okej.

mms_img-19637587 (MMS)

Pannkakor. Torsdag idag och då vankas det pannkakor i detta hushåll (tack Lina för tipset). Även om jobbveckan bara är fyra dagar denna veckan så har den känts oändligt lång, det ska bli skönt med fredag imorgon.

mms_img362167959 (MMS)

Dagens not to do. Drick inte shake i bilen för då finns det risken att man spiller massor. De gjorde jag och känns fräscht att komma till jobbet och se ut så här.

"Bara så att du vet så ska jag sätta på dig ikväll" var det en viss Mike som sa. Äntligen kan vi klaffa in ett litet nupp också, blev min tanke. Här ligger jag nyduschad och fräsch, gissa vem som sover som en gris? Inte tänker jag väcka han heller för han har inte duschat, så han får ligga kvar orörd på sin sänghalva. Jag bitter? Inte alls.
Jag har ingen aning om vart Joline fick "jag blir galen" för det är inget uttryck som jag använder mig av, eller gör jag det? Hm, den tåls att tänka på. Jag skyller på Mike, det är helt klart hans uttryck. Ifrån min mun kommer det bara ut rosenskimrande vackra ord oavsett humör.

Skön dag. Den här dagen har verkligen gått i ett med en liten välbehövlig paus tillsammans med hela familjen efter middagen. Men det har också varit den enda. Inte för att gnälla utan tvärtom, det är sådana här dagar som jag älskar. Joline sa sin första tre ords mening idag och klart hon hade kunnat valt annat än "jag blir galen" fast hon är ju bara så söt så man vill äta upp henne.

mms_img175741374 (MMS)

Trötter. Sweet lord vad seg jag är idag. Det känns att man har varit ledig i fyra dagar (med sena kvällar, god mat och godis) och den här ledigheten får en att längta ännu mer efter semestern. Yade och jag (och Mike så klart) har pratat om huruvida han ska fortsätta att gå på fritids nu när han snart går ut trean eller inte. Han själv vill bli ett så kallat nyckelbarn och jag är värsta kycklingmamma ever och tvekar. Att han klarar sig hemma själv i en timme eller två tror jag absolut att han fixar utan problem, det är nog bara jag som inte vill att tiden ska gå så fort. Jag måste nog vara Sveriges mest blödiga mamma. Tänk att min mamma släppte iväg mig (i samma ålder) för att åka tunnelbana helt själv och när jag varit liten fanns varken mobil eller nåt sånt tjafs. Att hon bara vågade, själv blir jag alldeles kallsvettig av bara tanken. Men det var väl annat när jag var mindre eller så lider inte min mamma av samma livliga fantasi som jag.

mms_img175741374 (MMS)

Trötter. Sweet lord vad seg jag är idag. Det känns att man har varit ledig i fyra dagar (med sena kvällar, god mat och godis) och den här ledigheten får en att längta ännu mer efter semestern. Yade och jag (och Mike så klart) har pratat om huruvida han ska fortsätta att gå på fritids nu när han snart går ut trean eller inte. Han själv vill bli ett så kallat nyckelbarn och jag är värsta kycklingmamma ever och tvekar. Att han klarar sig hemma själv i en timme eller två tror jag absolut att han fixar utan problem, det är nog bara jag som inte vill att tiden ska gå så fort. Jag måste nog vara Sveriges mest blödiga mamma. Tänk att min mamma släppte iväg mig (i samma ålder) för att åka tunnelbana helt själv och när jag varit liten fanns varken mobil eller nåt sånt tjafs. Att hon bara vågade, själv blir jag alldeles kallsvettig av bara tanken. Men det var väl annat när jag var mindre eller så lider inte min mamma av samma livliga fantasi som jag.

_facebook_-81932 (MMS)

Lånad bild. Susanne tog en serie med kort på Joline igår som jag ville dela med mig även här. Susanne har även en egen blogg som är väldigt inspirerande http://susanneskreativasida.blogspot.se

mms_img-68201205 (MMS)

Joline är hemma. Det hade gått hur bra som helst för Joline att sova över hos Lars och Susanne. Men å andra sidan jag hade inte förväntat mig något annat heller. Med sig hem fick hon två ursöta hästar.

mms_img-88075994 (MMS)

För mycket mat. Herren min gud som jag har ätit ikväll, så visst kan jag påstå att jag har firat påsken helt enligt traditioner. Det har varit en trevlig, lugn och harmonisk kväll. Nu intar jag sängen och ska ha en het date med John blund.

mms_img-17355406 (MMS)

Molla. Nu har vi intagit Molla. Det är fullt med folk och snart ska vi äta mat och det är inte en dag försent enligt Yade. Han kan tjata värre än någon annan.

mms_img123702305 (MMS)

Klänning. Nu är vi iväg till Molla och klänningen jag har på mig är en aningens för tight så jag får nog stå upp hela kvällen.

mms_img-21243119 (MMS)

Nu är jag klar. Det tog sin lilla tid, beslutångest angående klädesval var den stora boven. Men nu får det va som det är för jag har inte tid att byta om igen.

mms_img77521285 (MMS)

Inte helt hundra klar. Jag är inte helt färdig men jag får lugna mig tillsvidare för jag har fått order ifrån Mike att fixa iordning mig. Om 1,5 timme åker vi till Molla och han känner mig så väl min karl. Joline ska sova över hos Lars och Susanne ikväll och det betyder sovmorgon.

mms_img186935595 (MMS)

Närbild. Det känns i benen att jag höll på hela gårdagen. En liten närbild på tapeten i hallen. Jag var lite tveksam igår angående tapetvalet men idag är jag nöjd med att jag valde den. Nu ska jag inta lite kaffe och sen är det dags att fixa det sista hallen.

dsc_1133-1 (MMS)

Luktar som en karl. Jag glömde att ta på mig deodorant imorse och believe me, det känns på doften. Jag luktar fasiken som en gubbe. Duschen nästa.

mms_img122605863 (MMS)

Sju timmar senare. Herregud vilken tid det tog. Jag fattade nog inte vad jag gick in när jag började tapetseringen. Med totalt åtta dörrar och sex hörn så tog det sin lilla tid. Men nu är det äntligen färdigt och det tänker jag fira med en öl och soffhäng.

mms_img903773679 (MMS)

Första våden uppe. Nu är det bara resten kvar. Ringde pappa innan bara för att få lite expert hjälp. Nu är jag igång, jippi.

mms_img-12847973 (MMS)

Långfredag. För att få lite lugn och ro så fick barnen sina påskägg (som innehöll lite godis, film och böcker) redan idag. Nu ska jag äntligen köra igång med tapetseringen.

mms_img-17487183 (MMS)

Nu så, nu kör vi igång. Hela huset var invaderat av slipdamm, de gick knappt att andas här inne. Fick ta en snabb sväng in till stan för att inhandla tapetlim som jag glömde att handla tidigare. För hur annars ska man få upp våderna? Smart tänkt där, Ramona. Golven är dammsugna, torkade och allt annat för den delen. Så lite kaffe nu och sen kör jag igång, önska mig lycka till.

mms_img125663858 (MMS)

Handhavande fel. Överhettnings skyddet slog till och därför slutade den fungera. Nu tar vi inte maskinen till hjälp utan nu kör vi förhand. Känns säkrast så. He he he. Man ska lyssna på sin pappa.

mms_img-53561118 (MMS)

Pappa fick rätt. Igår pratade jag med pappa och sa att jag skulle använda min vanliga dammsugare till slipmaskinen. "Dä ä inge bra idé" sa han med norrländska dialekt och fortsatte att förklara varför. Valde jag att lyssna på honom? Nej det gjorde jag inte och nu är dammsugaren trasig. Trippelfan också.

mms_img-12894773 (MMS)

Jag älskar min karl. Speciellt när han kommer hem med en blombukett. Han är mitt allt.

mms_img-13594592 (MMS)

Påskkärring. Joline är numera en liten påskkärring och är hur söt som helst. Vilken talang jag besitter, av en gammal för liten klänning så gjorde jag ett förkläde och en sjal. Nu åker hon till Blåkulla och har skoj med gin medhavda mjukiskatt.

Äntligen i sängen. Jeflar vad det har gått i ett ikväll. Först träning, sen hem. Spackla ännu mera vägg, duscha, hängt tvätt, sytt en handske till Yade (som han ska ha med sig till skolan) och förkläde och sjal till Joline (hon ska vara en påskkärring och givetvis är jag ute i sista sekunden). Packat kläder, lagt fram allt till imorgon och nu som först ligger jag i sängen. Nu blir de natti.

mms_img485319495 (MMS)

Matkoma. Magen står rakt ut efter all matintag. Det var så underbart skönt att få hämta barnen idag och känslan som infinner sig efter att man har genomfört en utbildning är mentalt utmattning, stolthet och inre ro är oslagbar. Det som jag skulle göra idag blev inställt och jag får vänta enda till nästa tisdag. Fast det går bra det med.

mms_img-89547979 (MMS)

Spackla lite. Med risk för att somna på soffan så valde jag istället att diska och börja spackla i hallen innan träningen. Mycket intressant tyckte Joline för oj vad hon inspekterade mig. Nu lite mys med Lillstumpan.

mms_img-19697368 (MMS)

Första påskpyntet. Jolines första påskpynt är tillverkad. Hon besitter en talang enligt mig. Mitt dåliga samvete över att jag inte har träffat/ umgåtts med Joline mer än på morgonen är stor. Jag får kompensera dagens missade tid imorgon. Hennes påskpynt fick mig att inse att jag måste ta fram lite påskpynt, vad jag nu har det liggandes här hemma. Påskäggen är iallafall klara och undangömda så jag ligger lite i fas. Imorgon runt 13.30 kan ni väl skänka mig en tanke och hålla en tumme. Vet inte om det går vägen, men jag måste iallafall testa.

mms_img101258238 (MMS)

Lite diplom, hamburgare och glass. Snart ska vi åka härifrån. Vi har precis ätit hamburgare, diplom har blivit tilldelad, autografer skrivit och glass har ätits. Nu åker vi hem och nanna kudden.

mms_img646448696 (MMS)

Det är stort för grabbarna. Domaren som dömer den sista matchen som spelas för säsongen är ingen mindre än en elitseriedomare. Vi alla är mäkta imponerade. Nu kan jag faktiskt med handen på hjärtat ångra att jag inte gav efter lite tidigare och lät Yade få börja spela spela några år tidigare. Men han kommer igen till nästa säsong och jag vet att han kommer att göra ännu större framsteg om han själv vill fortsätta. Det har varit uppbokade helger, tidiga mornar och mycket uppoffring av tid men nu i efterhand så är det helt klart värt det. Jag gör allt för mina barn, deras uppväxt är en grundpelare för hur det ska gå för dem i livet och jag det är min uppgift att se till att den blir den bästa tänkbara som jag har förmågan och möjligheten att ge dem. Därför sitter jag mer än gärna och fryser i en ishall, helg ut och helg in. Det är därför jag tjatar om ditt och datt, läxa hit, städa dit, prata ut om känslor, kamratskap, gemenskap och samtidigt så ska man ha kul och det gör jag av kärlek. Precis som min mamma och pappa gjorde med mig och se hur perfekt jag blev. Dem gav mig känslan att tro på mig själv och den är livsviktig att ha för att må bra.

mms_img23755362 (MMS)

Avslutning på ishockeyn. Egentligen vill dem att alla föräldrar ska vara med och spela match mot barnen. För min del kommer det aldrig att hända. Jag på ett par skridskor är som en strandad val. Men det finns en hel drös med pappor (med förlorade barndoms drömmar om att bli hockeyproffs) som gärna ställer upp. Jag ska titta på och heja som en galning på alla duktiga barn istället, för det är något som jag är riktigt bra på iallafall.

mms_img166745954 (MMS)

Utbildarlunch. Både jag och Jossan hade samma slags lunch med oss idag. Det var lite komiskt faktiskt. Hi hi hi

mms_img-13698999 (MMS)

Den nya tapeten. Bakgrunden är ljus ljus lila och motivet är grå i olika skalor. Imorgon ska nytt spackel inhandlas och steg nummer två kan påbörjas. Såg nu som först att tapeten är en sån där tapet som ska "svälla" i fem minuter och det har jag aldrig satt upp innan. Men det ska väl inte vara värre än de andra, eller? Det här ska bli mycket intressant och se hur jag lyckas med det här projektet.

mms_img612310525 (MMS)

Allt är borta. Äntligen är steg ett (av hundra) klart. All gammal tapet är borta, väggarna är slipade och det tog mig en evighet. Det var tur att spacklet hade möglat (av någon märklig anledning) för annars hade jag satt igång med steg nummer två. Åh, vad jag älskar att fixa här hemma.

mms_img-59099872 (MMS)

Joline goes wild. Kom precis på att det kanske inte vart det smartaste draget av mig att låta Joline va med och dra tapet. Tänk om hon får för sig att dra av tapeter i resten av huset. Det blir att hålla ett extra vakande öga på henne den närmsta tiden. Nu är snart all gammal tapet borta.

mms_img-12820709 (MMS)

Roligt när man får va med. Jag hoppade träningen idag för att få lite kvalitetstid med barnen. Dem fick snällt (och gladeligen) hjälpa mig att riva ner tapeterna ifrån hallen. Joline var väldigt skeptiskt till en början, men sen kom hon igång.

mms_img-16672015 (MMS)

Hallen tömd. Nya tapeter är inköpta och dem jeflarna lurade mig på 150 kr så jag ska dit imorgon och få tillbaka mina pengar. En liten före bild innan makeover processen startar.

mms_img159987699 (MMS)

Lite nytt. Så här ser det ut i vår tv-hörna just nu. Vi är väl inte hundra nöjda men det är så det får bli tillsvidare iallafall.

mms_img-37272239 (MMS)

Fy fan vad bra!!! Kan man bli stoltare? Oh, no. Vilken härligt underbar ishockey match som vi har fått uppleva. Tänk om man kunde fått varit där och upplevt detta live, det hade varit något utöver det vanliga.

mms_img323939677 (MMS)

Ishockey på tv. Joline ska nattas och jag passar på att kolla på ishockey match (Skellefteå - AIK). Från ingenstans fick jag tillbaka lite energi och började städa toan, plocka undan och dammsög. Kanske fick jag energin för att jag såg Mike stå och diska och Yade städade sitt rum. På tal om min stora karl (Mike), han slutar aldrig att förvåna mig. Jag har guds gåva till kvinnorna i mitt hem och snälla låt detta inte var en dröm eller en fas. Han kan om han vill, det vill säga han är en hejare på att tvätta, en gud på att laga mat, och så pass händig att även han agerar diskmaskin, handen fungerar även till att plocka undan saker och han tar så bra hand om barnen. Det handlar om att både ge, ta och hjälpa till och inte ta någon för given. Jag älskar min stora karl för allt han gör för mig, oss och här hemma.

Noll med energi. Väl hemma var det meningen att jag skulle städa, men hamnade direkt i soffan framför en film och somnade. Mike tog hand om barnen och fixade maten. För att kompensera min latmask idag så har jag iaf städat toan medans Joline badar.

mms_img-14491494 (MMS)

Barnkalas. Jag tog hand om Joline mellan kl 6-8 och tänkte "jaha, en morgon till utan sovmorgon". Så fel jag hade, Mike tog henne och jag fick sova till kl. 10.30. Den extra sömnen gjorde mig ännu mer tröttare, men så underbart skönt det var att få sova. Sen bar det av till Borås hallen, Yade skulle dit på barnkalas. Där kryllade det av barn så jag rymde till knalleland och träffade Jossan och Emil där. Nu står jag här och väntar på att Yade ska bli klar så vi kan åka hem (och städa). Japp så ser min dag ut.