Bärpaj med frasigt täcke

0kommentarer

Hur gott är det inte att få äta en bärpaj med en sån där härligt knäckigt täcke. Det här receptet är superlätt att göra och jag lovar att den uppskattas högt av dem som gillar bärpajer.

Du behöver:
Valfria bär
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smält smör
1 tsk potatismjöl

Gör så här:
1. Häll i bären i en form, strö över potatismjölet och lite socker.
2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver i en bunke.
3. Knäck i ägget och rör om tills det blir smuligt.
4.Strö över pajsmulet över bären i formen
5. Strila det smälta smöret över pajsmulet
6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca. 30 min
Klart!

Kommentera

Publiceras ej