dsc04306 (MMS)

Soligt på första lediga dagen. Dagen har verkligen inte varit lugn för min del. Den började med att jag lämnade Yade på skolan, därefter storstädade och tvättade jag här hemma. Sen hämtade jag Yade från skolan och gick en långpromenad. När Mike kom hem åkte vi till hans föräldrar för att fika lite. När vi kom hem igen så fortsatte jag med att göra middag. Nu sitter jag helt slut på altanen och njuter av vädret.

dsc04304 (MMS)

Nu är han lycklig. Det första han frågade mig imorse när jag väckte honom var: Mamma, är du mammaledig nu? Jag svarade honom att jag var det och hans reaktion på det var följande: JA! Då får jag cykla till skolan. Nu ska jag gå hem och börja storstäda, jippie eller inte.

dsc04302 (MMS)

En nybörjare på bingo. Jag och Yade är på bilbingo. Det är första gången för lillplutten och vi får hoppas att han har nybörjartur. Det ska bli intressant och se hur detta kommer att sluta.

Nu är det bara 55 dagar kvar till den beräknade förlossningen. Ingenting säger att den inte kan komma tidigare (vilket jag faktiskt tror att den gör).

Jag låg kvar
extra länge i sängen idag i hopp om att få lite kaffe vid sängen på morsdag, men icke. Jag begär inte blommor, presenter eller något annat utan bara lite kaffe på sängen. Idag av alla dagar är Mike en sjusovare, why? Jag orkade inte ligga kvar vid 10-tiden så jag fick snällt gå upp hämta morgontidiningen och brygga mitt egna kaffe. Grattis på morsdag alla vackra mammor där ute.

dsc04297 (MMS)

Det var otippat, eller? Medans jag smörjde in magen med body butter (i love it) så kollade jag självklart på utdelningen av poängen. Jag säger grattis till söta Lena och Tyskland även om jag själv inte är överraskad över resultatet. Nu kan jag äntligen nanna kudden.

dsc04292 (MMS)

Jag höll först tummen för att Tyskland skulle vinna Eurovision, men nu är jag inte helt hundra. De är bara refrängen som är bra. Frankrikes skakande rumpor lockade mig till dans och Azerbajdzan lät kanon idag likaså Rumänien och Turkiet. De är svårt när det inte finns en självklar favorit, så det liksom kvittar vem som vinner.

dsc04291 (MMS)

Hur gammal är tröjan? Ni kommer aldrig att tro det men den är faktiskt 31 år gammal. Min mamma köpte den och hade på sig den när jag låg i hennes mage. Lite häftigt att den är kvar och har hållt sig lika fräsch som jag under alla dessa år.

dsc04285 (MMS)

Hemkommen ifrån Ullared. Från tidig morgon till sen eftermiddag har jag, lillplutten och Jennie varit på Gekås. Det gick åt en hel del pengar där och det ger mig lite dåligt samvete nu i efterhand. Men jag kom hem med massor av fina saker så jag är nöjd.

dsc04274 (MMS)

De luktar avgaser för dem kör så de ryker. De är kärlek mina vänner, renodlad kärlek. Min favorit är freestyling, dem är så duktiga.

dsc04266 (MMS)

Freestyle & supercross i Borås. Jag och Mike hade en "liten" överraskning åt lillplutten. Han blev så super-duper glad när han fick veta att vi skulle hit. Han är i himmelriket nu och det värmer mitt moderhjärta att se det. Jag måste nog erkänna att jag själv är i himmelriket, likaså Mike.

dsc04264 (MMS)

Lillplutten på tennis. Min arbetsdag är slut och jag ska inte arbeta på 1,5 år. Just nu står jag ute och kollar när lillplutten spelar tennis, han är grym.

dsc04262 (MMS)

Sista måltiden som jag äter här på jobbet. Det kommer att dröja 1,5 år innan jag äter nästa lunch här igen. De känns konstigt.

dsc04261 (MMS)

Sista arbetsdagen idag. Tårtorna är med till jobbet som jag ska bjuda de andra på. Av någon konstig anledning så är jag på ett jättebra humör idag. Angående Eurovision, vad säger man? Inget!

dsc04260 (MMS)

Heja Sverige! Heja, heja, heja. Nu håller vi tummarna på att vi går vidare till finalen. Vilken show hon gjorde, klockrent.

dsc04255 (MMS)

Överraskning på gång. Nu kan jag äntligen sätta mig ner och inhämta andan igen. Eftersom våra skåp hemma ekade tomma så åkte jag och lillplutten in för att storhandla. Sen har jag lagat mat, ätit och gjort två olika tårtor som jag ska ha med mig till jobbet imorgon då det är min sista arbetsdag. Därefter har jag städat bort allt stök i köket och nu är jag helt slut.

dsc04254 (MMS)

Magbild i vecka 32,5. Magen har tagit över min kropp. Att göra enkla saker så som att sätta på sig strumporna, raka sig eller vända sig om i sängen är numera ett evighetsprojekt. Men jag klagar inte för där inne ligger en liten efterlängtad och älskad miniplutt som bara lånar min mage en liten kort stund.

dsc04231 (MMS)

www.mellbladh.se Snacka om bra och snabb leverans. Beställde igår och fick hem det idag. Det är ett killarmband i läder med två namntags, på den ena står det student och på den andra står det 2010. En perfekt studentpresent. Jag rekommenderar verkligen den sidan om man vill ha fina och billiga smycken.

dsc04230 (MMS)

Uttråkad till max. Låtarna suger fett. De som kan gå vidare enligt mig är följande: Moldavien, Solvakien, Finland, Belgien, Grekland och Island.

dsc04229 (MMS)

Schlager-EM, semi-final nr 1. Självklart så tittar jag på euro vision (och jag har hört alla låter innan i inför programmen). Jag började asgarva när jag såg killarnas juckande, det var Moldaviens bidrag. Än så länge har jag ingen favorit.

dsc04212 (MMS)

Mikes nya projekt. Åldern tar ut sin rätt, det gäller även vår utetrappa. Ena räcket har lossnat vilket gjorde att älsklingen har plockat bort "stenarna" och sen ska han gjuta om hela trappan. Det kommer säkert bli jättebra när det blir färdigt.

Vilken natt, dem kom in en gång i timmen för att utföra en massa tester på lillplutten. Så en gång i timmen vaknade både jag och lillplutten. Snacka om att man är helt slut. Sängen jag låg i var inte den bästa, men vetskapen om att vi var på sjukhuset och att dem tog väl hand om lillplutten övervägde allt.

En läkare undersökte lillplutten idag och gav oss klartecken att få åka hem. Så idag blir det en lugn dag här hemma. Tänk att olyckan är framme så himla lätt. Jag är evigt tacksam över att allt har gått bra och att han mår bra min älskade lilla vilding.

dsc04210 (MMS)

Natten spenderas på sjukhuset. Lillplutten är lite groggy. Stundvis mår han bra som till nästa sekund förvandlas till total utmatthet. Dem kommer och tittar till han en gång i timmen och utför en massa tester på han. Jag hatar egentligen sjukhus fast det får jag inte visa för lillplutten och jag får ha mobilen på här i rummet så jag känner mig inte så avskärmad ifrån omvärlden.

dsc04208 (MMS)

Vi är på sjukhuset. En sparkcykel, en lillplutt och trottoarkant resulterade i massor av skrapsår på armen, magen och en hjärnskakning. Vi blir tvunga att ligga kvar på sjukhuset över natten för reservation. Min älskade lillplutt.

dsc04207 (MMS)

Barnarbete på gång. Lillplutten tror att det är roligt att klippa gräset, så vi satte han i arbete. Mycket snart kommer han att upptäcka att det inte är så roligt. Han är så himla söt för han klipper lite som han själv vill.

dsc04205 (MMS)

Första solningen i år. Lillplutten solar för första gången i år på Jennie och Daniels altan. Snart är det dags för grillning i detta underbara väder, vilket härligt väder vi har idag.

dsc04204 (MMS)

Hoppborg för barn. Ekohallen fyller 15 år och bjuder alla barn på gratis hoppborg, lillplutten är en av dem hoppande barnen. Gratis är gott. Vädret är fint och jag mår så himla bra.

dsc04203 (MMS)

Nostalgi: Flygande tefat. Jag hittade flygande tefat i affären och var bara tvungen att köpa dem. Tyvärr var dem inte alls lika goda som jag mindes dem. Det var som att äta papper med lite godissalt i. Tur att lillplutten tyckte om dem.

Ännu en arbetsvecka är klar och avverkad. Nu är det bara en ynka vecka kvar på jobbet och sen blir jag långledig, det är inte illa pinkat. Vädret ute är skit, det regnar och åskar ute. Men imorgon har jag beställt sol.

Skönt med helg och det som är inplanerat för denna helgen är en grillkväll hos Jennie och Daniel imorgon. Sen borde jag fixa min veckostädning, men den känner jag för att skita i.

Ha en skön och trevlig helg för det ska jag ha.

dsc04199 (MMS)

Till allas belåtenhet och efter en timmes svettigt arbete för Mike så har han nu lastat in ved. Omsorgsfullt har han lagt vedpinne för vedpinne så att stapeln skulle vara perfekt. Jag är stolt över han.

Själva blodprovet i sig gick jättebra "tacka vet jag emla-salva", men efteråt var det ingen större höjdare. Jag höll först i den lilla tussen som skulle få blodet att sluta rinna i armvecket, jag såg bara hur det rann mer och mer blod. Självklart så svimmade jag, vaknade till kort därefter med att någon höll min arm i hödläge och jag hade dekorerat golvet med en blodpöl brevid stolen.

De andra värderna
var inge vidare, som vanligt. Det blev en ny dosering av järntabletter som jag måste ta vid flera olika tillfällen under dagen. Blodtrycket var lågt, men det är den alltid. Dock vet jag inte hur många kilon jag väger och slapp göra kisseprov.

Jag hann precis
i tid till jobbet för att utbilda och dagen på jobbet har flytit på jättebra. Utbildning är liksom min grej. Och idag är det bara 66 dagar tills bebisen har sin beräknade ankomst *yes yes yes*. Det är UNDERBART väder ute idag, så snart blir det en promenad för min del.

dsc04182 (MMS)

I väntan på något gott. Jag sitter här i väntrummet hos barnmorskan med en kopp kaffe "gott". Emlasalvan är på och snart är det dags för blodprov, de gillar jag inte. Jag ber till högre makter att alla mina värden är bra idag.

dsc04180 (MMS)

Uteliggare eller en helt slutkörd lillplutt. Lillplutten har varit ute med sina kompisar. Dem har cyklat och kört stenhårt i skaterampen. Efter att jag hade hämtat honom så ställde jag in hans cykel i källaren. När jag kom ut och skulle gå upp i trapporna så möttes jag av den här vackra synen som jag givetvis var tvungen att ta kort på.

dsc04178 (MMS)

Konstiga träd. På vägen hem så gick jag förbi dessa träd. Dem liksom fastnade i min näthinna. För kollar man långt ifrån så ser dem ut som björkträd, men kollar nära så finns inte de svarta ränderna. Finns det "albino" björkträd eller är dem här ett annat trädslag?

Jag trodde det var över med att utbilda på jobbet, men det har blivit lite ändrade planer. Jag kommer iallafall att utbilda imorgon och nästa vecka (torsdag och fredag). Jag tycker det kommer bli jätte roligt för jag gillar att utbilda.

Dagen på jobbet
har varit lugn, inge stress och mycket skratt. Sånt gillar jag. Vad kvällen har att erbjuda är väl de vanliga; plocka undan, laga mat och kolla på dumburken. Vilket intressant liv jag lever, men jag är nöjd så det är huvudsaken.
Igår tappade lillpluttens sin mobil när han var ute och cyklade med sina kompiar. En tjej i 15 års åldern skickade ett SMS till min mobil och sa att hon hade hittat mobilen. Vi mötte upp henne vid konsum och vi fick tillbaka mobilen. Jag måste verkligen ge henne all min heder, för det var verkligen hedersvärt gjort av henne.

Medans Mike
var på Kick off med sitt jobb igår kväll så åkte jag och lillplutten till Jennie och Daniel. Dem bjöd på grillat och fika. Det var jätte trevligt.

Idag är
det sann slappar söndag för min del. Jag orkar inte att göra någonting alls. All kraft är utsugen ur min kropp och bara gudarna  vet när jag kommer att få tillbaka den.

Jag vill även passa på att gratta min mamma som fyller år idag. Hoppas att du blir ordentligt firad och att du får en toppen dag.
Jag tycker det är fusk att övre delen av detta land har sol och 25 grader varmt medans vi har regn och knappt 10 grader varmt. Det är FUSK.

Jag trotsade väderguden, tog med mig Lillplutten och åkte in till stan för att gå runt på vårmarknaden. Vi hade det himla skoj faktiskt.

Barn är barn och barn pratar först utan att tänka sig för att dem kan faktiskt såra en annan människa. Det var en kvinna, ca 2 m lång och kraftigt bygg som stod bakom lillplutten. Lillplutten blev alldeles till sig och sa högt och tydligt "mamma titta vilken jätte". Jag berättade för honom att sådana saker får man inte säga högt utan bara tänka inom sig. Vi gick vidare och efter ett tag så sa han "mamma nu tänker jag inom mig" när han så en äldre man som inte var i sitt bästa skick.

dsc04175 (MMS)

Frankenstein-wannabe. Lillplutten har fått låna Mikes crosströja och därmed våran lilla Frankenstein. Tur att han har sina egna crossbyxor och cross skydd, jag kan bara tänka på hur han annars skulle se ut.

Det är två arbetsveckor kvar, sen går jag på semester och därefter så är det mammaledighet som gäller för min del. idag var det den sista utbildningen som jag höll i, det är inte inplanerat några fler utbildningar. Jag har dargit mitt strå till stacken och hoppas (och vet) att jag har lyckats väldigt bra med att utbilda mina kära arbetskamrater.

På matmenyn idag står det grill med hemmagjorda klyftpotatisar, kall sås och massa tomater. Det är inte helt fel. Kvällen i sig går som vanligt i lugnets tecken och ikväll ska jag kämpa för att hålla mig vaken till i allafall kl. 23.00. Annars börjar jag skarpt på att fundera om det bor en liten pensionär inom mig.
Jag förstår inte hur jag kunde vakna kl. 5,35 vara klarvaken och inte kunde somna om. Jag känner mig som en pensionär just nu, tur är det att jag faktiskt ska åka till jobbet snart. Egentligen borde jag vara jättetrött nu med tanke på att jag fick gå upp och kissa tre gånger inatt. All trötthet kommer väl i eftermiddag.

Ha det gott

dsc04149 (MMS)

Filmkväll har vi denna afton. Riktigt bra filmer som älsklingen har valt. Bröllopsfotografen var bra, lite seg ibland och nu tittar vi på Beck - i stormens öga. Beckfilmerna är alltid bra. En riktig myskväll har vi denna kristi himmelfärds dag.

dsc04148 (MMS)

Nu har han fått fnatt! Efter att han hade klippt gräsmattan så tog han tag i motorsågen och har nu börjat såga ner våra buskar. Vad är det med killar och motorsågar? Tre av sex buskar har fått smaka på motorsågen. Nä jag skämtar bara, ha ha ha. Dem skulle ner för dem har blivit förstörda på grund av den hårda vintern.

dsc04147 (MMS)

Säsongspremiär på gång. Mike är en duktig karl. Fast han kände sig säkert tvingad att klippa gräsmattan nu då våra pensionärer till grannar redan har klippt sina gräsmattor. Det luktar så gott av nyklippt gräs.

Vi har en mygga i vårt datarum, kanske är det årets första mygga eller så har den överlevt vår varga-vinter. Jag trodde det inte var sant först, men ett bevis på min fot har den efterlämnat. Jag hatar myggbet för jag tål dem inte. Nu har jag sprungit runt i rummet för att försöka döda den, men den jä*el smiter i sista sekund.HA HA HA, jag lyckades att dödade den lilla äckliga mygga nu. Där fick jag den!!!

dsc04145 (MMS)

Nästa anhalt bio i Borås. Vi ska titta på draktränaren. Om ni tittar på bilden så kan ni kanske gissa vem som är mest glad över att vara här. Självklart är det lillplutten. Mike bara fånar sig, min galna älskling.

dsc04143 (MMS)

Regn, regn och åter regn. Tyvärr har jag en rastlös själ så jag tog med lillplutten till Byttorp (jag hittade dit, helt otroligt). De regnar massor och loppisen har inga saker som intresserar mig. Men de gör inget, för vi hittar iallafall på något denna regniga lördag.

Det är 77 dagar kvar till beräknad förlossning. Inte illa pinkat. Jag börjar se ett slut på denna graviditet, bara tre veckor kvar på jobbet sen är jag låååångledig ifrån jobbet.

Funderar starkt på att åka på bakluckeloppis, det låter så himla roligt. Men för det första så har jag ingen aning om vart Byttorp ligger och för det andra så de regnar. Vi får se hur det blir.

Ikväll ska vi
iallafall på Bio (jag, Mike och lillplutten), självklart blir det någon barnfilm då lillplutten är med. Vi tyckte väl att det var dags att utnyttja presentkortet som Mike fick för ett tag sen.

dsc04142 (MMS)

Totalt utslagen. Jag tror inte han hann lägga huvudet på kudden innan han somnade. Självklart var nallen tvungen att ligga bredvid honom, han har haft den bredvid sig sen ett årsdagen när han fick den i present. Jag verkligen älskar mina barn, de går inte att beskriva med ord. Nu säger även jag Natti natt.

dsc04140 (MMS)

Mästerverk på magen. Det blev en rosa drake, foxmärket och lillpluttens signatur. Ett mästerverk i mitt tycke. Nu är de snart dags att nanna kudde.

dsc04131 (MMS)

Hög koncentrationsnivå när lillplutten målar på min mage. Jag tror han målar en orm till miniplutten i magen.

dsc04128 (MMS)

Babypowder är avcheckad på skaffa-innan-bebisen-kommer-listan. Denna gigantiska flaskan fick jag idag av min arbetskamrat och jag tackade vänligt och tog emot. För övrigt känns det mycket olustigt att åka raka vägen hem utan att hämta hem lillplutten. Han är hos en kompis. Så jag har BF (barnfritt) nu i några timmar och det känns jätte konstigt.

dsc04126 (MMS)

Vet ni vad som fattas? Stegräknaren har fått fötter och försvunnit. Jag måste ha tappat den när jag gick på min kvällspromenad. De gör mig faktiskt ledsen. Lika ledsen blev jag när jag upptäckte att mtv.com har spärrat de sensate The Hills och The City avsnitten för oss utanför Usa.

Helt seriöst alltså, detta kan väl ändå inte vara ett hett byte, eller? Lilla Kissie ser ut som en uppstoppad barbiedocka med ett gigantiskt jättehuvud, läppar och tuttar som är påklistrade på en spagettisnöre. Om jag hade varit kille hade jag inte gått igång på henne, sorry...

dsc04121 (MMS)

Den är ivägen. Nu är det inte bara jag som har kört på vår plåt-brevlåda, utan nu har älsklingen också gjort det. Detta resulterade i att hans bil har fått ännu mera stryk. Jag tror de bor en ond demon i vår brevlåda.

dsc04118 (MMS)

Lite lätt uttråkad. I'm sorry för att jag inte har varit allt för aktiv med bloggandet de senaste dagarna. Men jag är trött, sliten och orklös hela tiden och har idétorka. Jag tar av mig hatten och bugar djupt för att lillplutten är en sådan underbar pojk, say no more. All kärlek till mina älskade barn.

dsc04112 (MMS)

Ser ut som en påse med skit. Men det är en påse med mina älskade turknötterskal. Innehållet åt jag upp medans jag kollade på Svenska Hollywoodfruar. Nu ska jag med mina "botoxläppar" gå och nanna kudden. Natti natt

Lillpluttens rum som han har "loooovat" att städa i flera dagar var ett riktigt bombnedslag. Idag har jag varit en sån där hård mamma, först fick han göra veckans läxor, sen fick han snällt gå in i rummet och städa. Jag satt brevid med armarna i kors och kollade så att han inte fuskade. Självklart fick han beröm när han var klar, han kan om han vill men han behöver bara ha en liten spark i baken för att komma igång.

I övrigt har dagen varit bra, trött är jag men säg när jag inte är det.

dsc04111 (MMS)

Säsongspremiär för att äta ute på altanen. Vi har städat altanen, plockat ner utestolarna ifrån vinden, fixat käk som vi nu avnjuter i de fina vädret. De här är en underbar söndag.

dsc04108 (MMS)

De här kallar jag majbrasa. Vi sitter ett härligt gäng i Lenas hage och tittar på vår majbrasa. Tidigare ikväll har vi ätit grillat och de var så himla gott. De här är livet.

dsc04103 (MMS)

Ett tips! Jag är inte den som brukar rekommendera produkter i min blogg, men nu måste jag göra det. För ett tag sen köpte jag en ny mascara ifrån Maybelline "the falsies volum express mascara". Den ger allt i ett: volym, längd och böjer fransarna lika bra som fransböjare (eller som en tesked om man inte har fransböjare).