dsc04558 (MMS)

Vackraste man kan få. Du gör mig lycklig och det är dem små gesterna som betyder så mycket för mig. Det är värt mer än allt guld som glimmar. Jag älskar dig min "hantverkarfisare".

dsc04556 (MMS)

Kärleksmums! Först fick jag för mig att städa soppskåpet, det var inte igår det blev städat där. Därefter gjorde jag hemmagjord pizza. För att stilla min rastlöshet så började jag att baka. Det blev kärleksmums och kokostoppar. Några fick boysen äta och resten hamna i frysen.

dsc04554 (MMS)

Familjefoto. När vi flyttade in i huset så målade jag om en gigantisk ram. I denna ram har jag fler små ramar i olika storlekar med familjefoton. Senaste tillskottet är magbilden. Nu är jag nöjd.

Det var svårare än vanligt att sova inatt. Detta på grund av kraftiga förvärkar. Herregud, jag inser nu att jag har verkligen förträngt hur ONT det faktiskt gör. Men efter cirka två timmar så avtog allt och jag kunde somna gott. Det konstiga är att jag ändå känner mig utvilad.


Återigen tampas jag med att försöka komma fram till försäkringskassan. Men idag verkar det omöjligt att ens få ställa sig i kö där. Dem borde skaffa mer arbetskraft, stackarna måste vara sönderstressade eller så är dem helt avtrubbade och inte bryr sig om de långa köerna (jag tror mest på det sistnämnda).

Återigen en uppdatering på "gissa könet & datum-listan" *me like*

Någon utan namn
Pojk den 23:e juni

Sebbe
Pojke 4:e Juli

My
Flicka, ca 3400g 9:e Juli

Anders
Pojke 11:e Juli

Kicki
Pojke 17:e Juli

Nilla
Flicka den 18:e Juli

Zassarina
Pojk den 23:e juli

Nina
Pojk den 23:e juli

Anna
Flicka den 24:e juli

Micha
Pojk den 24:e juli

Sandra
Flicka den 26:e juli

Wiola
Flicka den 30:e juli

Annelie
Flicka den 31:a Juli


7 personer tror att det blir en pojk och de resterande 6 tror att det blir en flicka.

Kom igen och gissa nu!
Skriv ditt namn, vilket kön samt vilket datum du tror bebben kommer i kommentarfältet nedan så uppdaterar jag listan allt eftersom. Jag är beräknad den 25:e juli.

dsc04548 (MMS)

Ännu mera bad. Även om jag svettas som en gris i skuggan så hoppar jag iallafall inte i vattnet, badkruka nr 1 det är jag. Barnen har skoj, dem är som två små sälar. Vi avverkade några timmar på stranden och nu blir det hemmagjorda hamburgare till middag.

dsc04546 (MMS)

Shoppingberoende. Jag tror att jag har överfört min rea-beroende till mina barn. Vi har fyndat lite kläder till dem samtidigt som vi firar Borås stads 389 års födelsedag. Nu ska vi fika.

dsc04545 (MMS)

Vart bor du? Ollonvägen. På vägen hem ifrån Dalsjön så korsade vi en väg som måste vara unik för Dalsjöfors: ollonvägen. Stackars dem som bor där, eller?

dsc04539 (MMS)

Vi fiskar. Vår lilla kvällsyssla blir en fiskestund vid Dalsjön. Tur att älsklingen är med annars hade boysen varit tvungna att låtsasfiska eftersom jag inte förstår mig på sånt.

dsc04532 (MMS)

Bad i det iskalla vattnet. Efter de vanliga veckostädningen så drog vi ner till Dalsjön, Sveriges kallaste sjö. Men barnen är inga badkrukor och dem har jätteskoj.

dsc04530 (MMS)

Ute på äventyr. Efter maten så blev jag så där ruskigt trött. För att inte somna så drog jag med boysen ut på lite äventyr. Nu ikväll har vi avverkat två av alla Dalsjöfors lekplatser. Det är riktigt skoj att fasta i gungan, då inser man att man är höggravid.

dsc04526 (MMS)

Lekplatsen i stadssparken är intagen. Det är folktomt på gatorna, endast ett fåtal människor som lunkar omkring. Det är helt underbart väder ute, jag älskar sommar och sol. Love love love it.

dsc04519 (MMS)

Kvällspromenad på byns gator är min och storpluttens syssla ikväll. Vädret och den ljumma värmen är helt underbar. Det går liksom inte att vara inomhus. Vi passa även på att plocka upp lillplutten som är hos en kompis på vägen hem. Sen blir det mys med en hemmagjord fruktsallad och grädde.

Gårdagen var väldigt trevlig, allt var helt perfekt. Barnen var väldigt nöjda och det faktiskt det som är huvudsaken.

Dagen efter midsommarafton och är allt stängt. Min rastlöshet gillar inte detta. Jag vill hitta på något skoj, något fartfyllt, spännande och roligt. MEN VAD?

Det hjälper inte heller att jag har en total idétorka just nu. Fast jag kan ju faktiskt slänga in barnen i bilen och se vart den leder oss.

Återigen en uppdatering på "gissa könet & datum-listan"

Någon utan namn
Pojk den 23:e juni

Sebbe
Pojke 4:e Juli (inom en vecka sa Sebbe)

Anders
Pojke 11:e Juli (inom två veckor sa Anders)

Zassarina
Pojk den 23:e juli

Nina
Pojk den 23:e juli

Anna
Flicka den 24:e juli

Micha
Pojk den 24:e juli

Sandra
Flicka den 26:e juli

Wiola
Flicka den 30:e juli

Annelie
Flicka den 31:a Juli


6 personer tror att det blir en pojk och de resterande 4 tror att det blir en flicka.

Kom igen och gissa nu!
Skriv ditt namn, vilket kön samt vilket datum du tror bebben kommer i kommentarfältet nedan så uppdaterar jag listan allt eftersom. Jag är beräknad den 25:e juli.

dsc04514 (MMS)

Även Mike kan dansa. Nu dansar även älsklingen kring majstången. Det gäller bara att släppa hämningarna och sen har man jätte roligt. Boysen och Mike dansar som aldrig förr.

dsc04512 (MMS)

Dans kring stången. Vi är vid majstången i Dannike och vi till en början tvinga boysen till dans. Men nu har dem jätteskoj. Vi firar midsommar med Sebbe, Camilla, Anders och Martina. Med fint väder, god mat och trevligt sällskap så behövs det inte så mycket mer.

dsc04511 (MMS)

Nu åker dem iväg. Boysen sitter på hölast-vagnen och är på väg att fylla den full med hö och sen ska höt in i ladugården. Detta är ett riktigt vi-alla-barn-på-buller-byn-minne för boysen. Roligt har dem. Jag smiter till Susanne och fikar under tiden.

Barnen kom in vid kl 8.30 ifrån tältet då fick dem en brakfrukost med smörgås, ägg, honungsmelon och te. Efter det så åkte vi in till mitt jobb för jag var tvungen att faxa över lite papper till försäkringskassan.

Därefter har vi handlat mat inför midsommar, vilket tusen andra människor också gjorde. Enda fördelen med att vara gravid är att man slipper den milslånga kön till systemet, för där snackar vi kö.

Självklart har vi ätit mjukglass i sommarhettan och nu ska vi ut och leka på trädgården med de nya utespelen som blev inhandlade idag.

dsc04504 (MMS)

Storplutten åker inlines. Nu är vi på väg hem. Storplutten åker inlines. Det går jättebra, bara jag som får blunda ibland. På tal om annat, *peppar peppar ta i trä* men ryggen känns mycket bättre idag och det är jag väldigt tacksam för.

dsc04503 (MMS)

Sista fotbollsträningen. Vi är på lillpluttens sista fotbollsträning för säsongen. Idag har vi tur med vädret, det är en behaglig värme. Man måste vara beredd på att bollarna flyger både höger, vänster, kors och tvärs. Jag nickade precis ofrivilligt på en boll.

En uppdatering på "gissa könet & datum-listan"

Någon utan namn
Pojk den 23:e juni


Zassarina
Pojk den 23:e juli

Nina
Pojk den 23:e juli

Anna
Flicka den 24:e juli

Micha
Pojk den 24:e juli

Sandra
Flicka den 26:e juli

Wiola
Flicka den 30:e juli

Annelie
Flicka den 31:a Juli


4 personer tror att det blir en pojk och de resterande 4 tror att det blir en flicka.

Kom igen och gissa nu!
Skriv ditt namn, vilket kön samt vilket datum du tror bebben kommer i kommentarfältet nedan så uppdaterar jag listan allt eftersom.
Snälla vill någon vänlig själ där ute ta och byta rygg med mig? Jag tror jag håller på att gå under. Fy f*n vad ont jag har. Jag brukar inte vara en gnäll-fia men nu kan jag inte motstå. Det gör ont oavsett om jag sitter, ligger eller står.

Jag kan ju
hoppas att det blir lite mer sömn inatt än natten innan för jag måste vara pigg och glad för mina boys skull.

dsc04501 (MMS)

Mulatt-bollar. Vi har bakat chokladbollar. Men kakaon var nästan helt slut så vi fick fisbruna chokladbollar, men lika goda för det. Nu ska vi äta upp allihopa och få en härlig sockerkick.

dsc04494 (MMS)

Annelundsparken. Dagen började med en frukost på altanen. Därefter åkte vi till mitt jobb, där var det lite kaos. Kan faktiskt sakna det, iallafall den sociala biten. Nu har vi intagit annelundsparken, här ska vi fika och sen leka en massa. I eftermiddag ska vi bada och sista äta färsk potatis med sill. Med andra ord en välplanerad tisdag, hoppas min ryggvärk inte bråkar alldeles för mycket med mig.

dsc04488 (MMS)

En levande blomma. När My och hennes tös var här kom grannarna över med sina barn. Lite födelsedagsfika, MEN jag glömde ställa fram tårtan, tog bara fram bullarna och kakorna *Sorry* Marcus (inte Sara) tror att jag ska lyckas hålla blomman jag fick ifrån dem levande. Sara var nöjd ifall jag inte lyckas döda den på en vecka. Vilket underbart väder det är ute.

dsc04486 (MMS)

Blommor ifrån älsklingen. På sin lunch så köpte han ett stort fång med röda rosor till mig och ett väl passat kort med följande text: 8 av 10 kvinnor fyller bara 29 varje år! Och visst är det så!

dsc04485 (MMS)

Vilka fina presenter jag fick ifrån Jennie och Daniel. Ett hjärta av sten, en fånga-geting-flaska och en romantisk termometer. Dessa ska jag ha ute på altanen. Tack så mycket. Jag fixade Jennies hår och vi har kalasat på kaffe och tårta till barnens stora förtjusning.

WOHHHOOOO, bara 33 dagar kvar tills beräknad förlossning. Men jag hoppas att den kommer tidigare, nu är det inte bekvämt att vara gravid längre.

Magen är större
än vad min hjärna har uppfattat så jag stöter emot en massa saker hela tiden. Stor och klumpig är ingen kombination som någon vill vara, iallafall inte jag.

 • Mitt förlossningsdatum är beräknat till: 25-Jul-2010 (Lejonets tecken)
 • Jag är gravid i vecka 35+1 (läs mer).
 • Bebisen väger c:a 2644 gram. *
 • Bebisen är c:a 47.5 cm från hjässa till fot. *
 • Jag har klarat av 87% av graviditeten.
 • Jag har 33 dagar till förlossningen.
Det hade jag aldrig trott att boysen skulle sova i tältet hela natten, men det gjorde dem. Inte illa. Dock så började hundarna tokskälla kl. tre inatt, jag flög upp ur soffan och till min stora förvåning så såg jag vad dem skällde på: EN RÄV på andra sidan tomtgränsen.


Räven gick därifrån
in mot skogsdungen som löper längs med hela högstadieskolan. Herregud, det gjorde INTE mig lugn. Min fantasi skena iväg något så fruktansvärt. Äter rävar människor? Jag var tvungen att kolla ut flera gånger för att kolla om räv-jä*el var kvar. Jag lyckades somna om vid halv sex imorse.

Boysen kom in vid halv åtta, dem fixade frukost åt mig. Så söta dem är mina älskade boys.


dsc04480 (MMS)

Tårtan är klar. Ikväll har jag tillverkat en chokladtårta med hemmagjorda chokladflan som granityr. Tårtan liknar en kaotiskt virrvarr och det är precis så jag känner mig just nu.

dsc04476 (MMS)

Dem har intagit tältet. Än så länge så ligger dem fortfarande kvar i tältet (dem gick dit vid kl. 22.00). Kyckling-mamma som jag är så kommer jag att ligga och sova på soffan, ha altandörren öppen och altanlampan tänd så att jag vaknar lätt och är i närheten om något skulle hända eller om dem kommer in inatt. Mina stora älskade boys.

dsc04474 (MMS)

Äntligen klar! Hela huset luktar nybakat. Jag har precis kommit på att det var dumt av mig att storstäda först och baka sen. Mike och boysen har slagit upp ett tält på trädgården. Boysen ska sova där inatt, men jag tror inte dem kommer att sova där hela natten. Det återstår att se.

dsc04472 (MMS)

Bullbak på G. Vi bakar bullar här hemma. Det luktar gudomligt ifrån de bullar som redan är färdiga. Förutom bullbak så har jag städat här hemma och därmed kört med min nya dammsugare.

Ikväll har vi ätit grillad fläskfilé, potatisgratäng, marinerade champinjoner och sparris i sällskap med Sara och Marcus och barnen. i bakgrunden har TV stått på och vi har kollat på det som alla andra också säkert kollat på nämligen det stora kungliga bröllopet.

Just nu går ögonen i kors på mig, men inte på boysen (såklart, säga när barn är trötta). Tror jag överlåter allt stim och stoj till älsklingen så knoppar jag till sängs. Det har varit en väldigt trevlig kväll med många skratt.

dsc04471 (MMS)

Första kläderna för miniplutten är inköpta idag. Efter Leos lekland gick vi till willys för att handla lite mat, därefter så blev det BR där boysen handlade leksaker för sina avslutningspengar som dem fick av deras mormor. Eftersom vi var vid knalleland så passade vi även på att inhandla minipluttens första kläder.

dsc04464 (MMS)

Leos Lekland. Vi är på de nyöppnade leklandet i Borås. Det bara lös lek och bus i boysens ögon när dem såg hur stort och hur mycket det finns att leka med. Det här är helt perfekt en sån här grådisig dag och att dem kan göra av sig med lite energi. Allt för mina boys.

dsc04463 (MMS)

Vi blir gaddade. Boysen gaddar mig och älsklingen. Det är djupt koncentration hos boysen och dem tar det på fullaste allvar. Dem ritar sitt allra finaste, själv har jag så himla svårt att hålla mig för skratt för jag är så sjukt kittlig på foten.

En uppdatering på "gissa könet & datum-listan"

Någon utan namn
Pojk den 23:e juni

Zassarina
Pojk den 23:e juli

Nina
Pojk den 23:e juli

Anna
Flicka den 24:e juli

Micha
Pojk den 24:e juli

Sandra
Flicka den 26:e juli

Wiola
Flicka den 30:e juli

Annelie
Flicka den 31:a Juli


4 av 8 personer att det blir en pojk och de resterande 4 tror att det blir en flicka.

Kom igen och gissa nu!
Skriv ditt namn, vilket kön samt vilket datum du tror bebben kommer i kommentarfältet nedan så uppdaterar jag listan allt eftersom.

dsc04461 (MMS)

Min present! När jag kom hem så väntade min födelsedagspresent på mig, fast att jag inte fyller år förrän på måndag. Det kanske är en konstig present att önska sig, men det var precis vad jag ville ha. Överlycklig är jag just nu över min electrolux ergospace.

dsc04443 (MMS)

Skolavslutning för storplutten. Nu är vi (jag, Alex, mamma, pappa, Dolly, Lollo och lillplutten) samlade på storpluttens skolavslutning. Vädret är inte det bästa men det är uppehåll. Nu ska vi lyssna på musik.

dsc04440 (MMS)

På väg till träslöjden. Vilket underbart väder vi har. Jag blir så lycklig när vi äntligen får lite klarblå himmel och solsken.

dsc04438 (MMS)

Dags för skola. Vi är med storplutten i skolan och ska vara det hela dagen. Det här kommer bli jätte roligt. Och vi har så underbart fint väder ute. Jag älskar att umgås med mina barn, det är bland det bästa som finns.

Vad roligt att några har gissat kön. Har kommer listan än så länge.

Zassarina
Pojk den 23:e juli

Nina
Pojk den 23:e juli

Micha
Pojk den 24:e juli

Wiola
Flicka den 30:e juli


Snart bär det av till barnmorskan *hoppas blodvärdet är okej nu efter 6 järntabletter om dagen". Därefter åker jag och lillplutten till Kalmar. Så ni som vill träffa mig, ring eller skicka ett SMS. Pöss

dsc04436 (MMS)

Försäkringskassan och har plats 426 i kön, men idag kom jag fram så att jag åtminstone får stå i kön innan har jag inte ens kommit så långt. Bara det är ett stort framsteg. Jag vill bara veta om dem har fått min nya årsinkomst så fixar jag allt annat på internet. För övrigt idag så har jag städat här hemma och klippt hela gräsmattan och krattat upp allt löst gräs.

Jag tänkte att det kunde vara kul om ni ville vara med att gissa könet i magen. När vi ändå håller på så kan vi passa på att gissa datum.


Skriv ditt namn och din gissning i kommentaren så kommer jag att lägga upp det på en lista framöver. Jag är beräknad den 25:e juli (lite hjälp på traven).
Efter att lillplutten vaknade, ätit frukost så begav vi oss ut på en liten promenad. Vi stannade till hos Jimmie och Melinda på en kopp kaffe.

Här hemma har jag gjort tonfisksallad och snart kommer Mike och Mange hem, då kan vi äta lite. Det kommer bli gott (har redan tjuvsmakat på salladen och den var gudomlig).

Ikväll ska vi
ner till grannarna Sara och Marcus, de bjöd oss på en liten grillafton. Så med andra ord denna söndagen är en riktigt trevlig och behaglig söndag. Inga måste om och men, det gillar jag.

Jag har kommit in i ett betydligt lugnare tempoflöde nu och det känns bra. Det är bara tröttheten som jag inte kommer överens med i denna graviditet.

dsc04418 (MMS)

Sjusovare. Nu som först vaknade lillplutten, snacka om att sova länge. Fast han behövde nog det eftersom det blev så sent igår. Äntligen får jag lite sällskap (Mike är iväg och hjälper Mange sen flera timmar tillbaka).

dsc04390 (MMS)

Kvällen är ung för vissa men för mig och lillplutten så är det natti natt nu, Mike lämnade vi kvar hos Jennie och Daniel. Vi har varit där hela eftermiddagen/ kvällen. För dem har kvällen bara börjat, hoppas dem har det skoj. Nu säger jag som är tröttare än trött, god natt.

dsc04413 (MMS)

Vilket väder vi har idag. Det blåser nästan storm och det kommer småstänk av regn. Lillplutten låter sig inte bekymras av det när han åker på sina rollerblades. Det är uppfriskande att vara ute och gå men jag är så himla trött.

dsc04412 (MMS)

Rastlös och trötter. Jag har ingen större lust att börja städa hemma eller påbörja något projekt. Idag har jag trötter boendes inom mig och för att jag inte skulle somna på soffan så har jag bakat lite blåbärsmuffins. Nu ska jag och lillplutten ut på en promenad.

dsc04411 (MMS)

Avslutningsfika på bageriet. När man slutar ettan så måste det firas och det gör vi genom att fika på byns äldsta bageri. Riktigt gott.

dsc04410 (MMS)

Fredrik har tagit studenten. Vi har varit med när Fredrik har tagit sin student. I eftermiddag blir det studentbjudning och de kommer bli jätteskoj. Det är en stor dag för väldigt många personer.

dsc04388 (MMS)

Skolavslutning för lillplutten idag. Nu är vi på väg till kyrkan för att ha en fin avslutning av detta skolår. Tänk att han går ut första klass redan, tiden springer ifrån oss.

dsc04387 (MMS)

Förberedelser på hög nivå. Vi har inhandlat ett paket blöjor och baby-våtservetter till minipluttens ankomst. Det känns skönt att vara förberedd, jag hatar att vara ute i sista sekunden.

Det här inlägget blir mitt 1500:e i denna blogg. Det är inte illa pinkat. Nu är det bara 44 dagar kvar till beräknad förlossning. Nedan har ni ointressant information om min graviditet. Läs och njut.

 • Första dagen for din senaste mens var 18-Oct-2009
 • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 25-Jul-2010 (Lejonets tecken)
 • Du är gravid i vecka 33+4 (läs mer).
 • Bebisen väger c:a 2322 gram. *
 • Bebisen är c:a 45.9 cm från hjässa till fot. *
 • Du har klarat av 84% av graviditeten.
 • Du har 44 dagar till förlossningen.
 • Din första trimester varar från 18-Oct-2009 till 15-Jan-2010
 • Din andra trimester varar från 16-Jan-2010 till 16-Apr-2010
 • Din tredje trimester varar från 17-Apr-2010 till 25-Jul-2010
Hur länge sedan var det inte man åt morgongröt? Imorse fick jag kortslutning i hjärnan och gjorde havregryns gröt åt lillplutten och mig. Det var riktigt gott.

Idag kunde vi gå (han cyklade) till skolan eftersom det inte regnade. Nu vill jag allt ha lite sol igen.

Jag vet inte vad den här dagen har att erbjuda, jag tar det som det kommer. Det är liksom ingen panik med saker och ting. Det är skönt att känna ett inre lugn.

dsc04370 (MMS)

Vi har blivit med spjälsäng. Titta vilken fin säng som miniplutten ska få sova i. Den har till och med vyssan lull fötter, rena lyxet. Det första lillplutten sa till mig var: Mamma ska du måla den svart precis som allt annat? Tanken har slagit mig, men jag kan även tänka mig att måla om den grå eller ha den vit. Jag får fundera lite på det.

dsc04386 (MMS)

Fotbollsträning. Jag är med lillplutten när han har sin fotbollsträning. De regnar men barnen verkar inte bry sig alls. Tur att mike hade regnkläder som jag kunde låna annars hade jag stått här som en dränkt flodhäst.

dsc04384 (MMS)

Blivande skådis? Det går jättebra för lillplutten. Han har en gnutta talang för skådespeleri, men även alldeles för mycket myror i brallan för att stå still när de andra spelar pjäsen. Riktigt roligt att titta på.

dsc04381 (MMS)

På väg till teater. Jag är på väg till lillpluttens skola för att se en föreställning som han ska vara med i. Han ska spela slaktaren i pjäsen, vad annars.

dsc04371 (MMS)

Nu ryker rabatten. Älsklingen har fått tag på en ny leksak och på min begäran så ryker den fula rabatten. De var inga fina blommor som växte där iallafall. Mindre att rensa för min del, det räcker gott och väl med lite blommor i krukor på framsidan.

dsc04369 (MMS)

Barnarbete på gång igen. Lillplutten hjälper mig att göra en rabarberpaj. Kanske är han en blivande kock? Om inte annat så ska jag se till att han kan laga mat och baka tills han blir stor.

Jag vill inte ploppa mitt barn här i Borås, otrevligare surf*tta till barnmorska får man leta efter. Okej, jag tar det från början. Sist jag var hos min barnmorska så berättade hon att idag är sista gången som förlossningen anordnar en träff för en rundvisning för oss blivande föräldrar.

Eftersom jag var
osäker på om en föranmälan behövdes så bestämde jag mig för att ringa till förlossningsavdelningen. Surf*ttan till barnmorska som svarade i telefon nästintill skrek åt mig i luren "Vi har inga rundvandringar HÄR, det måste du väl förstå. Det är på rehab". Herregud, hon behöver få i sig lite snopp så hon blir lite trevligare.

Nu har jag på egen hand letat mig fram och till denna jä*la rehab och såg att man inte behövde föranmäla sig. Men så fick jag inte tag på Mike och detta skulle börja kl. 15,00 så nu ger jag f*n i det. Allt dem visar är en power-point presentation på hur allt ser ut och hur det går till. Ska dem power-pointa ut min bebis också?

Jag ploppar hemma
lika bra det för om jag hamnar på förlossningen och bara hör surf*ttan till barnmorskans röst (har lagt rösten på minnet) så vill jag inte vara i hennes skor. TUR att detta inte är mitt första barn.

dsc04368 (MMS)

Minipluttens kläder. Eftersom jag har gjort något med min fot så tvingas jag halta fram. Så istället för att överbelasta foten så sitter jag på min tjocka rumpa och går igen minipluttens kläder. Det känns helt underbart att vika dem här pyttesmå kläderna. Snart (6 veckor) är det dags.

dsc04366 (MMS)

Äntligen klar! Det har varit fullt upp från tidiga morgon för min del och nu äntligen är jag klar. Efter städningen så kände jag mig inte färdig utan jag började rensa ur lillpluttens garderob. Totalt fyra papperskassar med för små kläder blev det, fast det syns inte att jag har rensat ur hans kläder. Jag passade även på att plocka upp alla rena tvätthögar och lägga dem in i sina hyllor.

Åter måndag och det betyder för mig- storstädardagen. Innan har det alltid varit torsdagar men nu har jag ändrat mig till måndagar. Det är liksom en bra start på veckan.

Efter att övervåningen var storstädad och klar så jag hämtat Lillplutten ifrån skolan. Därefter så började jag städa nere i källaren. Äntligen klart. Det är bara garaget som ska fixas till men det är Mikes område.

Jag har tråkiga färdigvikta tvätthögar som jag måste få tummen ur arslet och ta med mig upp. Jag har inga problem att tvätta, hänga och vika tvätten, men att få in kläderna i garderoben är så himla svårt. Varför?
Jag och lillplutten gick till stora fotbollsplanen för att lira lite fotboll. Även om jag är totalt urkass så tror jag att han uppskattade det. Han skrattade så gott när jag stod målvakt och han sköt i mål hela tiden, självklart så flyttade jag på mig för jag kan ju inte fånga den och vill inte få en hård smäll.

En vecka kvar
för lillplutten och två veckor kvar för storplutten innan det är sommarlov för dem. Detta ska bli deras bästa sommarlov ever, det ska jag minsann se till att det blir.

dsc04363 (MMS)

Orädd för allt. Lillplutten är totalt orädd för allt. Han har ingen inre spärr som säger 'stopp' och det har fått mitt hjärta att stanna av skräck ett flertal gånger. Vi har det alldeles underbart här och även jag har doppat mig. Ha ha

dsc04359 (MMS)

Nationaldagen ska vi fira på Borås simarena. Jag hoppas att vi får det skoj. Badkrukan Ramona kanske vågar doppa tårna idag, vi får se.

dsc04358 (MMS)

Myslördag har vi här. Hela lördagen har gått i lugnets tecken för min del. Lillplutten lekte med grannpojken, tur var väl de så osocial som jag har varit. I kväll så blev jag fyllechaffis, dem skulle på fest. Det var nästan en timmes bilfärd enkel resa. Nu tittar vi på änglagård.

dsc04354 (MMS)

Jag är inte galen, lovar! Jag håller bara på att färgar mina ögonbryn så jag slipper fylla i dem i denna sommarhetta. Så roligt har jag denna lördag.

dsc04353 (MMS)

Badpremiär för lillplutten. Det är iskallt i vattnet, men liksom alla andra barn verkar inte kylan bekymra han ett dugg. Flodhästen sitter med benen i solen och resten av kroppen i skuggan.

dsc04344 (MMS)

Tennisträning idag. Själv sitter jag i skuggan och ska kolla på när lillplutten (och hans kompis som följde med oss efter skolan) ska träna tennis. Älskar sommaren, det är så himla underbart.

Jag är stor, klumpig flodhäst som inte får plats i några kläder alls. Allt jag provar är för litet, till och med mina kjolar med resårband. Inte vill jag heller köpa en massa nya kläder nu när det bara är 6.5 vecka kvar innan beräknad förlossning.

Och så är jag fåfäng till tusen, jag vill inte skrämma min omgivning med mina gigantiska jätteben som har blivit celluliternas och åderbråckens paradis. Så jag fick en smärre gråtattack alldeles nyss och tyckte extremt synd om mig själv.

Och inte nog med det, utan jag tvingas springa på toa i tid och otid för de förbannade järntabletterna ger mig diarré. Hur kul är det? Jag och andra som besöker vårt hem tvingas stå ut med skitlukten i flera veckor framöver.

dsc04341 (MMS)

Kolla in brännan! Jobbar man ute så är det lätt att man kan bli bränd. Det har min älskling blivit. Tänk vad det ska svida senare ikväll, stackars älskling.

dsc04337 (MMS)

Nya tabletter. Tyvärr var blodvärderna som vanligt under all kritik. Så i ett försök att höja värderna så har jag fått nya tabletter att äta och jag ska ta hela 6 stycken om dagen. Så nu måste jag utfärda en gigantisk-järn-fis-atombomb-varning i närheten av mig.

dsc04335 (MMS)

Lytt goda råd. Idag har jag inte ansträngt kroppen speciellt mycket utan jag har fixat mina naglar. I eftermiddag ska jag besöka barnmorskan, vi får väl hoppas att alla värden är bra.

dsc04333 (MMS)

Mycket bra gjort Borås stad. Det här gör mig imponerad. Borås stad har valt att satsa på speciella grupper som unga föräldrar, en för adoptivföräldrar och en för ensamstående föräldrar. WOW, äntligen. Tänk om detta hade funnits när jag var ung och fick mina två första barn. Bara gud vet hur jobbigt det är att hela tiden bli ifrågasatt som ung förälder, tvingas överbevisa alla att man faktiskt duktig mamma. Om den här gruppen hade funnits när jag var ung så kanske jag hade sluppit ha prestationsångest då jag var tvungen att hela tiden vara bättre än bäst för ingen skulle få chansen att yttra sig om att jag inte dög som förälder. När jag ser en ung förälder så vill jag gå fram till dem, ge dem en kram och säga: du är världens bästa förälder!

dsc04332 (MMS)

Alkoholfritt! Titta vad älsklingen kom hem med till mig. En supergod alkoholfri öl ifrån spendrups som jag njuter av just nu på altanen. Hela eftermiddagen har jag tillbringat ute och rensat ogräs längs med hela muren. Okej, jag erkänner jag har jävligt svårt att ta det lugnt. Det enda sättet är nog att kedja fast mig.

Idag har det varit en ren slappar dag. Efter att jag lämnade Lillplutten på skolan gick jag raka vägen till grannen. Där blev jag sittandes till kl 14.00 då det var dags att hämta lillplutten ifrån skolan. Det var verkligen hur trevligt som helst.

Nu är det
så här att jag kan tyvärr inte köra på 180, min kropp skriker NEJ (det fick jag bittert erfara igår kväll) och då blir jag illa tvungen att ta ut "vilodagar" som idag. Nu ska jag ut i solen och njuta.

dsc04311 (MMS)

Eftermiddag= bakning. Efter att jag hade förberett potatisgratängen och köttet som vi ska ha till middag, så blev jag så sugen på att baka. Det blev hallongrottor och rabarber/björnbärs paj. Nu måste jag dessvärre ha benen i högläge, för dem gör mig påmind om att jag är gravid och inte kan köra på i 180 även om jag vill.

Jag skulle precis kliva upp när lillplutten vaknade och beodrade mig att ligga kvar i sängen imorse. Han gjorde kaffe och smörgås, är inte det gulligt?.

Vår nya morgonrutin är att jag följer med honom till skolan, han cyklar och jag går. Därefter tog jag en rejäl omväg hem bara för att få njuta av de härliga vädret.

Nu har jag
precis klippt färdigt gräsmattan, det tog över en timme. Ett tag blev det väldigt svettigt. Nu är det kaffepaus, sen hänga upp tvätten för att till sist hämta lillplutten ifrån skolan.