Singelmammor

1kommentarer

Jopps, nu är jag fast i en OTROLIGT BRA dokumentärserie. Går på TV2, måndagar kl. 21.30. Jag blev så fruktansvärt tagen, hänförd och upprymd. 
Det handlar om tre unga mammor, singlar (så klart) deras vardag, deras liv, deras hopp och deras kärlek till sina barn. Jag vet faktiskt inte varför hela kroppen skrek WOW  vill se mera, kanske för att jag själv är uppväxt med en "ung singelmamma" och kanske för att jag själv varit en "ung singelmamma".
Det är inte lätt att gå emot samhället, skaffa barn som ung, gifta sig som ung och både få känna, se och höra hur alla omkring en "ser ner" på en och nästan tycker synd om en för att man har valt en väg som inte anses vara "normalt".
Man kämpar enda in i det sista för att bevisa att man klarar av att ha "den lyckliga kärnfamiljen i behåll oavsett att man valde att skaffa den i ung ålder" för att sen tvingas gå med hundhuvuvd för att det inte gick vägen. Man får kämpa mer för att visa alla andra att man kan, att man är minst lika bra mamma som alla andra. Man måste bevisa så mycket mer för att samhället ska acceptera de val man gjort i sitt liv.
 

För mig handlar detta om starka kvinnor som vet vad de vill.

1 kommentarer

steffegranat

19 Aug 2008 15:03

De är imponernade de tjejerna.. men glöm inte oss killar som är ensamma pappor med (de vettiga) de kan ha det minst lika tufft. I alla fall vi som tar vårt ansvar och bryr oss om våra barn som man ska göra.

Kommentera

Publiceras ej