Mänskliga faktorn, 1000 kr fattigare

1kommentarer

Mänskliga faktorn är dyr och farlig.
Började med att jag ringde vattenfall redan i april, för att anmäla flytt och inflytt. Sedan ringde jag till Eon, för att flytta med avtalet till nya lägenheten.

Vi flyttar, sen i juni månad kom en elräkning på sketna 133 kr från Plus Energi. Givetvis ringde jag dit och informerade dem att vi inte skulle ha dem då vi hade valt Eon, Handläggaren bekräftade och sa att hon skulle makulera räkningen.

MEN nu när räkningarna skulle betalas den här månaden, såg jag en påminnelse faktura ifrån PlusEnergi. Betalar den för att sen ringa till PlusEnergi. Lite längre ner i räkningshögen, finns ett Inkassokrav på samma räkning.

Ringer Eon, Emma såg att vi varit i kontakt med dem i april, men dem hade "glömt" att göra överflytten. Vi har betalat dem för den gamla lägenheten. Eon säger att Vattenfall inte meddelat avflytt (Z05). "Beklagar, vi makulerar fakturan" säger hon, men vi har ett bättre avtal nu? INTE EN JÄVLA CHANS skicka mig en bekräftelse på avslut.

Ringer Inkasso, eftersom kapitalbeloppet redan var inbetalt ville jag ha en bekräftelse på beloppet jag skulle betala in  enbart  var 160 kr "Nä det har höjts till 800" kr säger han, "VAAA???!!!" Jo, vi har precis skickat ett underlag vidare, men betalar du idag så händer det inget". Utskriftdatum på inkassokravet var 18 juli. Begär att få en bekräftelse på avslut, Jonas intygar att han ska ordna detta.

Ringer Vattenfall, Lelia som i sin tur meddelar att dem har skickat avflytt till Eon, hon ringer till Eon för att få bekräftelse att de mottagit Z05. Ber om en bekräftelsebrev. Tecknar avtal med Vattenfall from 1 oktober, så vi slipper både PlusEnergi och Eon.

Allt på grund av mänskliga faktorn, de som började med en skit räkning på 133 kr, slutade med att man blev tusen jävla spänn fattigare som jag behövde till annat.
Ber till fucking jävla gud att allt ska vara avklarat nu.

   

1 kommentarer

mamma mu

03 Aug 2008 02:51

haha.. hehe...

skrattar åt dina bilder stumpan.....

hihi....

du e för go.............

härlig.......

kram mamma

Kommentera

Publiceras ej