Nu så här på nyårsafton medan Y sover eftermiddags lur inför den långa kvällen så tänkte jag passa på att skriva några rader om de människor som verkligen betyder något för mig. För att göra det lätt för mig har jag valt att gå i bokstavsordning förrutom mina barn, dem står först.

D&Y:
Det finns inga ord som kan beskriva den villkorslösa kärleken jag känner för er. Jag är stolt över er, ni är dem bästa killarna finns. *allt för mina barn* ÄLSKAR ER SÅ MKT.


Alex:
Du är en bra pappa till våra barn. Du stöttar dem och ger dem villkors lös kärlek. Det uppskattar jag hos dig.


Alle:
Min lilla back street boy. Jag är stolt över dig och det du har lyckats åstakomma med ditt liv. Även om vi fick en dålig start så lyckades vi tala ut om det och vända de dåliga till något bra. Du är en av mina bästa killkompisar *älskar dig*


Carina:
Dina öron måste blöda av allt "tjöt" som jag tvingat dig att lyssna på. Du har hjälpt mig mycket med ditt enda men ack de bästa råd jag fått "lyssna till dig själv". *mys-granne*

Emmelie:
Peace maker, du har gett mig andra sätt att se "problemen" på. Tack vare dig lyckades jag ta mig igenom olika händelser. Alla våra samtal, dem liksom du betyder mycket för mig *puss*


Elin:
Du kommer att förbli speciell för mig. Min meloditestival tjej, alla skratt vi har delat. Med öppen famn tog du emot mig när jag kom till dig i svåra stunder. *En vän i ur och skur*.


Fredrik:
Du ska vara så stolt över det du har åstakommit med livet. Ingen i vår släkt hade kunnat trott det, men tjiii fick dem. Du har en underbar familj,bra jobb, fina bilen och fint hus (lite avis, vill också bo i hus ju) *älskar dig*

Isabell:
Min nya "maya" på jobbet. En härlig tjej med massa energi. Glad över att vi fann varandra

Jan-o med familj:
En trevlig familj. Man känner sig alltid välkommen och dem är lätta och prata med. Inga krusiduller, sånt gillar jag.


Jessica:
Du fanns där hos mig i den perioden som var jobbigast för mig att genomgå. Min partybrud. Min ängel, du skickar alltid så fina sms till mig. *älskar dig*


Kia:
Min älskade älskade lilla syster. Jag är så glad över att du lyckades knipa ihop benen och att jag fick den stora äran att vara med på din förlossning. *Älskar dig så mycket och jag är så stolt över dig och din lilla familj*


Mamma:
Du har alltid funnits där när jag har behövt dig. Alltid en hjälpande hand, en värmade och tröstande famn. Det är tack vare dig jag faktiskt lever idag (episod 5,5 år tillbaka) Du är världens bästa mamma (efter mig så klart,hihi) *Älskar dig massa*


Mange:
Om du var en bajs i min rumpa, skulle jag aldrig bajsa av fruktan av att mista dig. För vänner är det finaste man har, om du!


Maya:
Utan dig hade jag inte klarat av att ta steget och flytta till Borås. Alla våra "tjuv-rök-stunder" på jobbet, alla skratt och all ditt stöd gör mig gråtfärdig. Du är en den mest godhjärtade människa jag har träffat. Och du, "rök-koftan" har fått följa med till nya jobbet. *älskar dig*


Micha:
Du är och förblir alltid min Micha. Trotts alla år mellan oss, så har vänskapen ingen åldersgräns. Du är tjejen av alla tjejer, så är det bara. *älskar dig massor*


Mike:
Min kärlek, mitt allt. Är så glad över att våra vägar korsades. Varje dag jag vaknar brevid dig är en lycka, älskar dig massor. *Du är min ande i filt tofflor*


Mummi:
Min älskade mormor, din små råd som du har gett mig igenom årens lopp har jag nu som först förstått innebörden av. Din rosagröt och dina raggsocker är guld värt.


Pappa:
Du är en klippa, alltid idel öra för alla mina problem. Du har alltid funnits där för mig. Jag är så tacksam över att jag är din dotter. Bättre pappa än du finns inte. *Älskar dig så mycket pappa-uffe*.


Sara O:
Efter alla motgångar du har haft, så står du på benen i allafall. Du är stark, glöm aldrig det. Minns din sprallighet på jobbet. *Du är speciell för mig*.


Stefan o My:
Glada människor som verkligen bryr sig som andra. Ni är en härlig familj, med så mycket kärlek och ömhet. Är så tacksam över att jag fått lära känna er.


Thomas:
Min älskade lillebror. Jag är så stolt över dig att du har lyckats. Minns du när jag körde i knappa 30 km/h ute vid gatan.... Hihihihi.... oslagbart. *älskar dig*

Viola:
Du är och kommer förbli alltid min älskade gumma. Vi har kännt varandra i så många år. Du finns alltid där för mig, precis så som jag finns där för dig. Vi har gått igenom SÅ MYCKET genom åren. *älskar dig*


Blev lite rörd när jag satt här och skrev. Mitt hjärta är stort och får plats med många många många....Jag hoppas att jag inte glömt bort någon bara.... Love....

 
År 2007 var ett år då allt hände. 

Våren 2007
Skilsmässa
Man kan tycka att en skilsmässa ska vara något uppslitande, dramatisk och jobbigt. Självklart sticker jag inte under stolen med att det stundvis kändes som om hela världen rasat över mig. Någon förtvivlad tår har runnit ner för min kind. Man måste få utlopp för den smärtan också annars ätar den upp en inombords. Men skilsmässan har faktiskt varit som en befrielse för mig. Jag började andas igen, jag började leva och jag blev jag igen, tror nog exet känner och tycker likadant. Inget ont om mitt ex. Den som snackar skit om honom får med mig att göra, that it´s.

Sommar 2007
Minnen
Sommaren var händelsrik, minns min balkong de sena sommarnättarna med fleecefiltar, levande ljus, turknötter och alla mina älskade vänner. Massor av skratt, massor av skvaller, massor av hemligheter. Vi öppnade upp oss och tömde ut alla funderingar, alla känslor. Vi firade till och med midsommar på min balkong. Alla mil som jag och min bil har färdas tillsammans. Nya upplevelser. Tack vare mamma och hennes tjat på att ge nät dating en chans, så hittade han mig där ute i cyber rymden. Mitt allt. Han gav mig tillbaka tron på kärleken igen. Trotts allt regn är den bästa sommaren jag upplevt på bra länge.
 
Hösten 2007
Förändring
D började första klass i skolan. Liten pojk har blivit stor duktig pojk *stolt mamma*. D valde att bo med sin pappa, något som var en av de smärtsammaste upplevelse jag fått genomlida. Men allt för mina barn, skulle dö för dem. Mysiga tjejkvällar framför tv och alla tv serier som vi följde. Någongång lyckades vi ta oss till gymmet och vara lite duktiga.
Sen efter "bastu-helgen" så beslutade jag mig för att söka jobb i Borås. Naiv tänkte jag att det kunde ta månader innan man ens skulle få napp. Men tjii fick jag. En vecka senare hade jag jobb och ny episod i mitt liv började.

Vinter 2007
Nystart
 
Flytt till en ny stad. Efter 11 trafikljus och 4 rondeller kommer jag till nya jobbet. Y har fått gått ifrån dagis till förskola, trotts sin 5 år så går han på 6-års. Han trivs som fisken i vattnet och känner sig så stor. Man börjar vänja sig att man faktiskt bor här nu och inte bara är på besök. Och en stor fördel är att jag faktiskt börjar förstå alla slangord och vad dem säger. Männsikor här är öppna, trevliga och glada. Den tunga biten nu är avståndet till D, Kalmar och vännerna där. Många av mina kära har jag daglig kontakt med och är evigt tacksam över dem små pratstunderna.

Under de året som snart har passerat så finns det många stunder som jag kommer att se tillbaka med glädje.

Jag önskar alla mina nära och kära och läsare
ETT GOTT NYTT ÅR
Må lycka och välgång vara med er år 2008
Nyårsafton...
Efter storstädning bar det av till grusgropen. En samling med vuxna män som ville leka av sig med sina leksaker. Y fick den stora äran och åka med John i hans jeep. Själv hade jag hjärtat i halsgropen näst intill hela tiden, men Y var överlycklig.

Kvällen skall umgås i goda vänners lag och massa raketer skall avfyras.

Gladligen gick jag upp med tuppen idag. Kanske körde jag lite för fort fast inget kunde hindra mig att komma fram till målet: Alvesta för att hämta Y.
Mötte upp exet, fick träffa D en liten stund. Pussade massor på han.
Hela vägen hem har Y:s lilla mun kört på i 180 km/h. Han har pratat om allt och inget, han frågade bland annat varför man säger "aj" efter man bett till "kära gud" Jag berättade för han att dem som ber till kund avslutar med Amen inte aj. Konstigt tyckte han eftersom man kan säga "hej då" eller "tack". Sen lyckades han svälja alla "hubba-bubba-tuggummit" på en och samma gång. Till sitt försvar sa han att hans mage hade tvingat honom. Det som kan vara rappakalja i andras öron, var i mina öron ljuv musik.
Jupps me happy

Nu måste jag vara riktigt utvilad, så mycket som jag har sovit. Kände mig lite som en tonåring idag,vaknade första gången vid tio tiden, somnade om och vaknade vid 12.30. Mer än halva dan hade ju gått då.
Stirrade i min ensamhet på dessa fyra väggar en stund medans jag tog "morgonkaffet", för att senare bestämma mig för att åka in till stan.
Massor av REA, men inget tilltalade mig alls, jag har nog slagit i huvudet eller nåt. Shopping brukar ju vara balsam för min själ, men inte idag. Slutade i allafall att jag storhandlade massa mat. Ville bara skrika ut av ren lycka bland hyllorna, för där låg dem... Mina älskade turknötter.

Over and Out
Världen kan vara bra liten ibland.
Först var det jobb som gällde för mig idag, ringde galet mycket. Försenad lunch. Åt upp HELA innehållet av matlådan Mike gjort ordning åt mig. Två stora älgkötts bitar med potatismos som hade kunnat mätta en fullvuxen karl. 
Vid fyra tiden blev vi bjudna på middag ner till grannarna. De bjöd på lasange och det var jättegott. Fast jag var ju fortfarande mätt efter min sena lunch på jobbet. Men en portion slank ner som ingenting.
Kvällen har vi tillbringat hos Mike´s föräldrar. Det var en trevlig sammankomst med hans släkt. Här bjöds det på den bästa kycklingen som någonsin har nått min tunga med tillbehör.
Min mage är proppfull av mat och jag känner mig lätt illamående. *undrar varför??*


Och nu till varför världen är bra liten.
Det handlar om Mike´s morbors sambo Ulle. Ulles mamma är mitt ex. pappas syster. Med andra ord så är Ulle och mitt ex kusiner. Man kan väl säga att Ulle och jag har väl varit "ingifta" släktingar långt innan och utan att ens veta om det.
Ja, världen är bra liten, och alldeles alldeles underbar.


*saknar mina små älskade pojkar så himla mycket*
Bra att veta om oss tjejer, ord ifrån Michas blogg

När en tjej Är tyst, så rullar det med miljoner tankar i hennes huvud.
Bråkar hon med dig, tänker hon väldigt djupt.
Tittar hon på dig med ögonen fulla av frågor, så undrar hon hur länge du kommer vara vid hennes sida.
Svarar hon jag mår bra efter några sekunder, mår hon inte alls bra.
Tittar hon sorgset på dig, undrar hon varför du ljuger.
Lägger hon sitt huvud på din axel, så önskar hon att du är hennes förevigt.
Försöker hon få kontakt med dig varje dag, då söker hon din uppmärksamhet.
Smsar hon ofta, vill hon att du svarar åtminstonde en gång.
Säger hon jag älskar dig, menar hon verkligen det.
Säger hon att hon inte kan leva utan dig, då har hon tänkt klart att du är hennes framtid.
Säger hon att hon saknar dig, så kan ingen i hela världen sakna dig mer än vad hon gör.

God fortsättning
Efter en härlig julresa till Nybro/Kalmar så har man kommit tillbaka till verkligheten. Det var väldigt intensiv tid, massa folk att hälsa på.
Julen bestod som sig bör, med massor av god mat, julklappar, glada barnaskratt och med nära och kära. Bästa av allt var att få träffa alla nära och kära som jag saknat så mycket.  

Saknar er redan.
Åhh, jag älskar mitt jobb, mina arbetskamrater, ja faktiskt hela stället. Öppen atomsfär, öppna människor och galet roligt har vi. Det känns så skönt och vakna på morgonen och känna "ja, jag ska till jobbet". Man kan jobba precis var som helst, det spelar inte någon större roll vad man har för arbete eller arbetsuppgifter utan det som är viktigast är faktiskt att man trivs med dem man arbetar med. Jag har verkligen fått högsta vinsten. *lycklig*

Lycklig för att mina älskade kalmariter inte har glömt bort mig, ni är guldvärda.

Och så var det bara en dag kvar... *längtar, saknar och väntar*
MARS 2008


NYÅRSAFTONJULEN I NYBROOch så var det bara 2 dagar kvar.... Jippii snart så syns vi igen Kalmar.... *längtar som fan*
Vabbar idag med lille Y som är "sååå" sjuk, men en feberfri dag ska barn vara hemma. Men han hade bara en liten febertopp igår på dan, sen var det över.
*saknar, längtar och väntar*


  

Först jätte stort slutprov på 4,5 timme, sen hem till en liten sjukling. Fast min lilla sjukling verkar inte vara SÅ sjuk, kanske bara lite "mamma-sjuk".

Redan förra veckan började jag undra varför saldot sjönk så snabbt på mitt kontant kort på Halebop eftersom de draigt 49 kr i veckan och då skulle jag få ringa 0 kr till alla.
Igår så skickade jag meddelande till dem och idag fick jag svar tjänsten "0 kr till alla" inte längre fanns och dem hade valt att ta bort den. Klart att man blir lite frusterad eftersom jag inte fått den informationen tilldelad mig att dem skulle ta bort den.
Så bestämd men rättvis som ska man vara när man handskas med en kundtjänst krävde jag kompensation för utebliven information. Vill man ha kompensation, så ska man inte bara begära det utan även förklara varför man begär det. Snacka om lön för mödan, hela 500 kr i kompensation.  

Nedräkningen har börjat. Bara 4 dagar kvar sen blir det KALMAR nästa. Saknar Kalmar, vänner och släkt så sjukt mycket. *Speciellt D*.

Micha ringde sa att hon ville komma hit, klart hon fick jag blev jätte glad. Hon satte sig på tåget mot Borås.
En söt liten gumma gick av en station för tidigt, ringde och sa att hon inte visste riktigt var hon var. Hon kollade runt i de lilla samhället och såg en skylt, det stod Sandhem.
Jag, Mike och Y satte oss i bilen och körde i en timme för att plocka upp henne i Falköping. Jag var jätte nervös eftersom det var några pizzabagare som skulle skjussa henne dit och man vet ju ALDRIG vad som kan hända en tjej mitt ute i ingenstans.
Roligt att hon kom hit, skönt och få prata massa strunt precis som förr. Älskar Micha massa. Puss Puss

Julfest med jobbet igår på Grand Hotell. Säger bara 403 personer, god mat, alkohol och massor av dans kan ju bara sluta på ett sätt: Så galet roligt.
Jag och snaps brukar inte gå så bra ihop, fast igår var vi kompisar. Och man kan ju inte tacka nej när man blir bjuden, då är det bara tacka och ta emot. Så en och annan snaps slank ner i strupen tillsammans med massor av god mat, smugglade med mig vörtbröd och julskinka till Mike. Som tur var så hade jag ju en plastpåse med mig så jag slapp ha utsmetad julskinka i handväskan. Isabell och jag hade så roligt när vi skulle leka "julskinks-tjuvar".
Och besserwissern, han sjunger som en gud. Så grymt j*vla duktig, trodde att han hade gömt en bandspelare och fejk sjöng eller nåt. Plus poäng till sångrösten, idol nästa kanske???
Mina högklackade skor tog DJ hand om och därefter dansade vi loss som galningar. Massor av salsa blev det också, man behöver bara vicka med rumpan och höfterna i takt med musiken så går det jättebra. Och har man haft en mamma och en mormor som lärt en att vicka höfterna på rätt sätt så är det inte alls svårt.

Kaffe på sängen fick jag och sen var Mike och Y ute och hämta granris och julgran. Blir så bortskämd.
Har varit lite tungt i huvudet idag, fast det var värt varenda liten alkoholdroppe för jag hade sjukt roligt. Har så underbart härligt roliga arbetskamrater.
Det finns luciatåg 1 och luciatåg 2.

Luciatåg 1
Ålder: 13-17 år
Lucia: Enbart en speciellt utvald
Tåg: Sura tärnor som inte fick vara lucia, uttråkade stjärngossar, pepparkaksgubbar och tomtenissar. 
Sång: Sagolikt vackert att höra alla stämmor sjunga "stilla natt" dock en och annan som kommit i målbrottet kan tränga igenom.
Allvar: Den enda som tar "uppgiften" på fullaste allvar är mallgrodan Lucia för hon är "den utvalda". Mallgrodan glänser i rampljuset.

Luciatåg 2
Ålder: 2-6 år
Lucia: Minst 5 stycken. Här får alla glänsa i rampljuset
Tåg: Glada tärnor, spralliga stjärngossar, hoppiga pepparkaksgubbar och stolta tomtenissar
Sång: Sjunger för glatta livet även om man inte kan texten fullt ut. "wi wich uuuu maly klismas". Underbart.
Allvar: Var och en tar sin uppgift i luciatåget på fullaste allvar. Spännande och stå i centrum med sin kompisar och få "glänsa"

Jag älskar Luciatåg nr 2 och en sådan fick jag uppleva idag på Y fritids. Kom på mig själv sitta där med ett fånigt leende och tårar i ögonen och jag tyckte ju givetvis att Y sjöng bäst av alla (liksom alla andra mammor tycker och tänker om sina barn). Synd att fler inte kunde dela denna upplevelse med oss.
Jag vill torka dina tårar när du gråter.
Jag vill vara den varma vinden som smeker din kind.
Jag vill vara den lugna känslan du känner när du tar ett djupt andetag.
Jag omfamna dig och ge dig massor av kärlek.
För du är speciell för mig.
En sann vän.


 
Tomten är far till alla snälla barn....
Eller inte...

Mysig julmarknad i en liten förort till Borås tillbringade vi vår söndags eftermiddag. Först var det en rolig föreställning med två galningar som alla barnen älskade. En och annan vuxen drog på smilebanden och jag vek mig nästan dubbel av skratt. Så vad klassar mig som då? Vuxen med barnasinnet kvar kanske? Sen var det dans kring granen för dem som ville visa sin dans steg. Brankåren gav bort bamse tidningar och brandmänshjälmar till alla barnen. Därefter kom den efterlängtade jultomten, dock hade Y svårt att tro att det var den "riktiga" tomten eftersom han kom ut ifrån banken och inte kom med sin släde med alla renar. *oops, smart kille*
Jopps, vad gör man nu då? Inte mycket *precis som D brukar säga*

Snart ska jag och Y ge oss på att göra brända mandlar. Har aldrig gjort det innan för sånt brukar man köpa enbart på marknaden. Men någon gång ska vara den första...

Hade långt mamma-dotter samtal igår. Skönt att få prata av sig.
*Varför älskar du alla människor?* sa mamma till mig igår.
Ja, varför??? För att dem som vill mig illa, snacka skit eller håna mig får väl göra det. För om dem mår bra av det så kan jag bjuda på det. För är det de enda lilla glädjen i deras liv som får dem att må bättre så *fine varsågod, be my gest*. Men jag ger ALDRIG den glädjen att någon skulle få se mig sårad eller ledsen. Sen har jag många underbara vänner som jag vårdar ömt i mitt hjärta. För bra, sanna, ärliga och älskade vänner växer inte på träd.

Fan jag är ju bara så grym, lyckades göra brända mandlar. Hade ingen röd karamellfärg hemma, men jag är ju bara så stolt nu.
*bor en liten husfru inom mig och ibland tittar hon ut, så länge man inte tvingar ut henne så funkar det*
Lyssnar på massa bra musik, så nu ska jag dansa skiten ur vardagsrums golvet.
over and out.
Sjukt roligt på jobbet idag. Har hamnat i en sån härligt grupp. Har skrattat så mycket idag att jag har träningsvärk i magen. Vem skulle inte skratta en "överfull askungen saga", eller "rödluvan från gettot".

Man skulle berätta något omsig själv som de andra i gruppen inte visste och de var många som tappade hakan totalt när jag sa att jag har varit gift i åtta år. *Gifte du dig när du var tretton eller?* Tacksam över att jag ser så ung, tänk bara sen när jag är 50 och ser ut som 30. Och en annan avslöjade att hennes pappa var bög, en annan hade svårt att somna, en annan som sjungit med Pernilla Wahlgren och en annan som hade tummen mitt i handen när det gällde tekniska saker (det var en kille som erkände det). Roligt roligt roligt.

*over and out*

saknar D, Micha och Emmelie. Snart syns vi igen. Puss Puss på er.
Fy fy fy på mig. Nu har jag inte bloggat på en vecka ju. Bloggtarmen har varit lite torr på sista tiden, hoppas på nytt "blod" skall rinna till snart igen.

Helgen som passerade var helt underbar. Micha och jag gjorde stans alla affärer osäkra i lördags. Fast börjar man med H&M fyndbutik, så är det svårt att hitta andra kläder som "duger" i de andra affärerna. För mig styr priset en hel del. Sen är ju jag en sån som älskar att fynda.
Det var så OTROLIGT HÄRLIGT att få ha sin älskade D här. Ville verkligen att tiden skulle få stå still. Grät massor när dem åkte.

Utbildningen på jobbet fungerar bra, mycket information på kort tid som dem tydligen vill ska fastna på en gång. Min hjärna hänger inte med i alla svängarna, behöver nog installera in ett turbo chipp.
Eftersom jag gärna analyserar sönder allt och alla, så har jag upptäckt hur väldigt olika människor vi är i gruppen.

* En clown, som skojar och spexar till det hela tiden, tar inte mycket på allvar. Skön kille.
* En bessewisser, som "kan allt och vet allt" lärarnas lille gulleplutt *tål INTE denne alls*
* En som är framåt, pratar med allt och alla.
* Två bästa-kompisar-brudar, dem gör allt ihop och kan inte alls slita sig ifrån varandra.
* Två som är försynta, pratar inte mycket alls och är blyga.
* Några som är lite mitt emellan som inte utmärker sig speciellt mycket, under bara flyter med.
* Sen lilla jag, som nog är en bra blandning av alla oavnämnda personerna. För jag är ju helt klart den bästa *ler*