Stadsråtta i skogen

0kommentarer

Jag Ramona, en inbiten stadsråtta har varit i skogen hela helgen . Tro det eller ej men vad otroligt underbart det har varit, kanske mycket tack vare söt.
Åkte till mitt kära Borås (rättare sagt utkanten av Borås).

FREDAG KVÄLL
Kom till min M och sen åkte vi upp till M:s föräldrar för hans pappa hade skjutit en bock. Fick vara med och se hur man flår ett rådjur. Mycket intressant och inte alls så äckligt eller obehagligt som jag trodde att det skulle vara. M och M:s pappa var verkligen duktiga.

LÖRDAG
Svamp plockning på förmiddagen med min söt. Kände mig som en klumpig flodhäst som ska försöka gå på lina när vi gick i skogen. M hittade gigantisk stora kantareller, medans jag lyckades hitta en pytte pytte liten kantarell. Den var inte högre än 1 cm. Vilken vacker utsikt det var. Blir alldeles harmonisk och lugn av så vackra ställen.

På eftermiddagkvällen så var det dax för jakt. Fick "stränga" order om att gå försiktigt och inte trampa på några grenar eller göra några ljud ifrån mig. Tycker jag lyckades ganska bra i allafall, blev bara ett tramp i en vattenpöl och en gren som gick av och tyst var jag med. Inte illa för en stadsråtta. Hi hi
När vi skulle gå tillbaka mot bilen, hade jag min fulla koncentration på att gå så tyst som möjligt, sen helt plötsligt hörde jag PANG, Jag var så inne på att vara tyst så jag viskar tyst "Det var en rejäl smäll" och tittar på min söte M. Varför viska när det är över?

Kvällen blev det avfärd till M bror. Det blev fest i stugan. Alltid lika trevligt. Jag gillar dessa människor så mycket. Dem har så härliga personligheter, dem är glada, öppna och kan verkligen bjuda på sig själv. Dem får mig att känna mig hemma. Me like

SÖNDAG
M och jag skulle lämna av lite saker till en vän, vi hade lånat en diselbil. Gissa om jag blev förvånad när jag helt plötsligt såg trafikljus mitt ute i skogen. Visst det var ju ett litet samhälle där. Men innan dess var det bara skog, skog och skog. Det såg bra roligt ut i allafall. På vägen hem så började mätaren visa att det var dax att tanka. Den enda mackan som fanns i närheten tog bara kort (hålla vad är det för pumpstation som inte tar emot vanliga pengar). En mil kvar så dooooog bilen. Men allt ordnade sig med lite våld och vaselin :-)

Hemma igen och saknar redan min söt, jajje men.


Kommentera

Publiceras ej