Min balkong fungerar fortfarande, fast att det är kallare ute nu. Har haft massor av härliga vänner som varit på besök. Kaffe med kaka och en himla massa filtar :-)

Angående tävlingen igår, vi fick ihop totalt 96 avtal. Någon liten fågel viskade i mitt öra att jag vid ett svagt ögonblick hade lovat fika på fredag även om vi inte tog 160 avtal. Min mamma har lärt mig att man ska hålla det man lovar. Men något avancerat blir det inte, för då hade det krävts att vi rodde hem tävlingen.

D bakade sin allra första kaka alldeles själv igår. Han var så himla duktig. Gjorde mig väldigt stolt.

Imorse hade jag den stora äran att ta hand om morgonmötet på jobbet. Istället för att tala om gårdagens siffror valde jag att vi kunde ha det lite skoj på jobbet. Förena lite nytta med nöje. Konceptet var enkelt. Sälj ett avtal, ta hatten sätt den på en annan som i sin tur var tvungen att sälja ett avtal innan denne kunde lämna hatten till nästa person.
Klarar vi 160 avtal idag så bjuder jag på fika på fredag.
Givetvis hade jag min älskade kamera framme och jag lyckades fånga några av mina kära arbetskompisar i hatten och även några utan hatten :-)

Först måste jag börja med att denna tisdagen har inte varit som "de vanliga" tisdagar jag brukar ha. Den har varit helt underbar, blir smått förvånad över att jag faktiskt kan ha en bra tisdag. Inga problem imorse, allt flöt på. Inga problem på jobbet, allt flöt på. Inga problem nu i eftermiddag/kväll, allt flyter på.

Och det bästa av allt, jag blev rörd till tårar när jag läste Emmelies blogg.
Vill gärna kontra med följande:

Let me tell you about Emmelie
  • Hon är typ världens bästa människa, ingen slår henne.
  • Hon har en undebar humor och får alltid mig att skratta.
  • Hon har världens sötaste katt (på avstånd, jag gillar enbart katter på avstånd)
  • Vi har jätte fina balkongdiskussioner.
  • Hon är en undebar vän som ger råd, stöd och alltid finns där.
  • Hon har alltid förmågan att få mig att se "händelser" ifrån en annan vinkel och allt blir så mycket lättare då.
  • Hon är kärleksfull, omtänksam och finns ALLTID där för mig.

Även jag kan sitta här hela kvällen och skriva massor om alla bra saker om Emmelie, men poängen är den att hon är en undebar vän, en jätte fin människa och jag är glad att jag har henne som vän!

Ni som vill läsa Emmelies blogg, här kommer länken

http://blogg.aftonbladet.se/16161/

 

Sömnbrist inatt, blev totalt uppslukad i en bok, "Det ska bli ett sant nöje och döda dig". Jag har inte läst en bok på minst 3 år och nu har jag äntligen ro i kroppen att kunna läsa. Boken berör mig så stark. Kan ärligt säga att jag grät i natt. Liten del var självömkan. Den största delen varför jag grät var för att jag kände ett sånt starkt medlidande för Magdalena Graaf.

Citerar ett litet stycke ifrån boken som berörde mig starkt:
"Det är en underlig känsla. Jag skulle vilja kunna gå tillbaka dit och slita mig själv ur det helvetet. Hur kunde jag stanna kvar och gå med på att bli behandlad på det sättet? Jag blundar och försöker återvända till den jag var då och förstå varför.... Det jag då ser är att man efter en sån lång tid av det slags upptrappade psykiska terror som jag var utsatt för, blir som en zombie och inte kan tänka klart. Man ger sig själv skulden för allt, eftersom man så många gånger har fått höra att man är oduglig. Ja, till slut vet du utan att tveka att du är inget värd. Du är så misslyckad att till och med är tacksam för att någon ens vill vara tillsammans med dig"
Ännu en mycket trevlig helg har passerat.
Fredag-Bilfärd
Ännu en gång var det jag och bilen som åkte en himla massa mil för att komma till Söt. När jag kom fram fick lön för mödan med råge, potatis gratäng och grillad rådjurskött (köttet hade legat i marinad i två dagar och det var det bästa köttet jag ätit). Sen var det mys i soffan framför en film och resten kan ni nog lista ut själva.

Lördag- Kräftskiva.
Vi åkte lyxåk till kräftskivan, en Cadillac -58. Vi kom fram och det blev krätfskiva för hela slanten. Massor av god mat, kräftor (Lars kräftor var favoriten) och alkohol. Det var ett mycket trevligt sällskap. Ett sällskap som var öppna, glada och fulla av humor. Helt enkelt ett härligt underbart sällskap. Mest imponerad blev jag av en 2,5 årig kille. Han tar alla med storm. Han charmar allt och alla. Så söt liten kille.
Jag får skylla på den sista kräftan, eftersom i bilfärden hem, inträffade det en pinsam historia. Jag trodde att jag smekte Mike´s huvud men upptäckte rätt snart att det var för mycket hår på de huvudet. Huvudet jag smekte var hans pappas. "Oj, förlåt mig" sa jag. Så gästvänlig är jag. Tackar Gud eller vem som helst att jag inte förde handen ner mot låret istället, då hade jag hoppat ur bilen i farten.

Söndag-Bilfärd
En lugn förmiddag och eftermiddag. Laddade upp batterierna för resan hem, mådde faktiskt jätte bra med tanke på gårdagens bravader. Vi fick besök av J-O med familj. Sen blev det middag med efterrätt. Fick t.o.m. lunchlåda med mig hem, så söt är han. Ännu en gång var det jag och bilen som åkte en hilma massa mil hem till mina söta små pojkar.

Så här kan det se ut en Fredags eftermiddag på jobbet. MumsMums Tävling mellan Henrik, Alexander, Hampus, Ramona, Elin och Sara. Sara vann.


VARNAR KILLAR LÄS INTE DETTA INLÄGG (för då idiotförklarar ni mig så tokfort)
Snart helg, räknar ner timmarna. Varför går tiden alltid så sakta när man väntar?

Bytte telefon operatör på hem telefonen till Bredbandsbolaget (då får jag allt på samma faktura, det vill säga Internet, telefon och Viasat).
Igår var det dax för mig att installera in allt till en liten "box" som ska koppla samman både Internet, telefon och Viasat (så dum är jag så jag vet inte ens vad det är för nåt).
Kliade mig i huvudet och tänkte för mig själv "herregud, det här reder jag aldrig ut med alla sladdar och kopplingar hit och dit".
Men jag gjorde som det stod i anvisningarna steg för steg. Kan ärligt erkänna att det var bra krångligt men jag ger mig inte i första taget.
Fick fullträff på första försöket och allt fungerade, blev faktiskt chockad.
Förstå att jag lyckades att helt själv koppla ihop alla sladdar till rätt ställe och jag känner mig så STOLT.

Viktig dag i min äldsta pojks liv. Jag var nära till tårar när jag såg min lille plutt sitta vid skolbänken. Första dagen i grundskolan är speciell, minns min första dag som om det vore igår. Stolt mamma med kameran i beredskap (Tack Micha för lånet av batterierna, du är en räddare i nöden).

Efter jobbet blev det kalas för hela slanten. Lillebror fyller 19 år. Tänk honom har jag bytt bajsblöjer på.

En mycket bra dag har det varit idag, förutom för lille Y som ramlade och slog sig på hakan. Stackarn.
Lev livet gott folk. Puss Puss


Nu får man inte ens röka på sin egna tomt. I allfall inte i Åkarp och har en granne med andningsbesvär UTOMHUS. GAHHH,
Läste en artikel angående en granne som  tvingas bära andningsmask när han går ifrån sin ytterdörr fram till bilen för att hans granne röker på sin tomt.
Miljödomstolen i Växjö ger denna granne rätt och nu får "rökaren" enbart röka på vissa utvalda platser på sin tomt. Och han vill även ha först 15.000 kr för sitt besvär samt 2000 kr per cigarett om hon bryter mot detta.

SKANDAL SKANDAL SKANDAL

Min fråga är: Tvingas den besvärande granne bära andningsmask när han är ute och går också på grund av alla avgaser som bilarna släpper ut. Ska han stämma alla bilister med???

Jag tycker det är skandal, vart är det här landet på väg?

Mitt nya sunda och hälsosamma liv skulle börja idag.
Jag och Micha hade bestämt att vi skulle börja träna på lokala gymmet här i kvarteret. Onsdagkvällar är enbart för tjejer och det skulle passa oss perfekt.
Peppade som f*n gick vi iväg med bestämda steg. Fast vi yrrade runt i minst en halvtimme innan vi hittade lokalen. När vi väl hittar lokalen är det stängt. HALLÅ STÄNGT!!!
Öhhh, Får man göra så mot oss stackars tjejer som väl har bestämt sig för att börja träna och få  hälsosammare liv?
Minuspoäng till lokal gymmet som till och med hade "jour tfnnr" som man kunde ringa. Men INGEN SVARADE....
Vi gick power walk i en timme istället.
Ingen får mig
att känna som du
Ingen får mig
att älska som du
Du fyller mina dagar
med hopp och kärlek
Du hjälper mig framåt
när livet vill bakåt
Som tack ger jag dig
min kärlek
min trohet
och min vänskap
Dig vill jag följa
i vinter och vår
i alla våra år
KL. 08.00

Säger bara BLÄ FÖR TISDAG...
Jag försov mig rejält, vet inte om det beror på att jag hostade hela natten eller om jag tryckte av larmet på väckarklockan hela tiden :-). Skyller på att det är tisdag iallafall. Jag ville verkligen inte vakna idag.
Inga problem för barnen att komma upp. Snälla som dem är vet dem att det är ingen idé och bråka med mamma på tisdagar. Tack mina älsklingspojkar.
Missade ett trappsteg i trapphuset och föll knall fall ner på den stenhårda golvet. Man får kalla mig klant, men jag skyller på att det är tisdag.  Mina grannar måste trott att det var en bomb i trappen eller nåt.
Sen slog jag i handen på bildörren, missade att D skulle till sitt nya fritids och det tog ett tag innan vi hittade rätt.
Kommer till jobbet och står ute ska precis dra ett långt härligt halsbloss på min älskade cig, då går den av.
Allt detta har jag hunnit med bara på 1,5 timme vakentid.
Hur ska denna tisdag sluta egentligen?
Jag skyller iallafall på att det är tisdag


KL. 15.00

Nu har jag bestämt mig för att bryta denna "hata-tisdag-trend" som är som en elak demon över mig.
Jag har bestämt att i alla fall börja gilla tisdagar på eftermiddagen och kvällen. En bra början tycker jag.
Jag måste vara bra dum alltså, så dum att jag till och med kan erkänna det.
Förra veckan registrerade jag mitt 3 nr till Halebop. Fick bekräftelse att överflytten kommer att ske 3:e september.
Min mobil är låst till 3, men jag tänkte "det är väl inga problem och låsa upp den".
Men tji fick jag, kan låsa upp mobilen först om ett halvår. Tackar och bockar.
Nu måste jag få tag i en mobil. MIN MOBIL ÄR JU MITT ALLT. Men jag har en räddare i nöden, en som alltid kommer att vara min räddare i nöden... Tack söt...

Trevlig måndag för övrigt, mycket tjejsnack på balkan med E och vi delade en stor skål turknötter. Har upptäckt att om man äter för många nötter så blir det konstigt och väldigt jobbigt att röka, läpparna vill inte riktigt hänga med.

Nu gör jag lite smygreklam för en hemsida.
Den är ju bara så bra. Här publicerar dem vardagliga samtal som deras läsare hört runtom i Sverige. Ibland roligt, ibland tragiskt, och ibland bara knäppt. Och alltid anonymt. Mycket rolig och trevlig läsning.


Tar ett exempel:
Lagens långa arm drar det korta strået
Campingområdet på Augustibuller, Lindesberg
Två poliser går fram till en öldrickande tjej, som efter legkontroll visar sig vara minderårig.

Polisen: Den där får du ta och hälla ut.
Tystnad.
Polisen: Inte i munnen!www.tjuvlyssnat.se
Jag Ramona, en inbiten stadsråtta har varit i skogen hela helgen . Tro det eller ej men vad otroligt underbart det har varit, kanske mycket tack vare söt.
Åkte till mitt kära Borås (rättare sagt utkanten av Borås).

FREDAG KVÄLL
Kom till min M och sen åkte vi upp till M:s föräldrar för hans pappa hade skjutit en bock. Fick vara med och se hur man flår ett rådjur. Mycket intressant och inte alls så äckligt eller obehagligt som jag trodde att det skulle vara. M och M:s pappa var verkligen duktiga.

LÖRDAG
Svamp plockning på förmiddagen med min söt. Kände mig som en klumpig flodhäst som ska försöka gå på lina när vi gick i skogen. M hittade gigantisk stora kantareller, medans jag lyckades hitta en pytte pytte liten kantarell. Den var inte högre än 1 cm. Vilken vacker utsikt det var. Blir alldeles harmonisk och lugn av så vackra ställen.

På eftermiddagkvällen så var det dax för jakt. Fick "stränga" order om att gå försiktigt och inte trampa på några grenar eller göra några ljud ifrån mig. Tycker jag lyckades ganska bra i allafall, blev bara ett tramp i en vattenpöl och en gren som gick av och tyst var jag med. Inte illa för en stadsråtta. Hi hi
När vi skulle gå tillbaka mot bilen, hade jag min fulla koncentration på att gå så tyst som möjligt, sen helt plötsligt hörde jag PANG, Jag var så inne på att vara tyst så jag viskar tyst "Det var en rejäl smäll" och tittar på min söte M. Varför viska när det är över?

Kvällen blev det avfärd till M bror. Det blev fest i stugan. Alltid lika trevligt. Jag gillar dessa människor så mycket. Dem har så härliga personligheter, dem är glada, öppna och kan verkligen bjuda på sig själv. Dem får mig att känna mig hemma. Me like

SÖNDAG
M och jag skulle lämna av lite saker till en vän, vi hade lånat en diselbil. Gissa om jag blev förvånad när jag helt plötsligt såg trafikljus mitt ute i skogen. Visst det var ju ett litet samhälle där. Men innan dess var det bara skog, skog och skog. Det såg bra roligt ut i allafall. På vägen hem så började mätaren visa att det var dax att tanka. Den enda mackan som fanns i närheten tog bara kort (hålla vad är det för pumpstation som inte tar emot vanliga pengar). En mil kvar så dooooog bilen. Men allt ordnade sig med lite våld och vaselin :-)

Hemma igen och saknar redan min söt, jajje men.


Samtal med mig och yngsta sonen Y snart 5 år i bilen.
Har radion igång i bilen på väg hem.

Y: Mamma, hur mycket musik finns det uppe i himlen egentligen?
JAG: Nu förstår jag inte vad du menar.
Y: Ja, hur mycket musik finns det i himlen?
JAG: Ingen alls.
Y: Men musiken som kommer ifrån radion kommer ju ifrån himlen.
JAG: Så här är det, först spelar man en cd skiva i radiostationen, den musiken åker till en mast som sen åker in i radion. Kallas för radiovågor.
Y: Så  musiken finns inte uppe i  himlen då?
JAG: Nä, ingen musiken som hörs.
Y: Åhhhh, vilken tur. För det är synd om om dem som åker flygplan, dem skulle haft massor av musik hela tiden. Åhh det hade ju varit jätte jobbigt.

En liten kille med stora funderingar.
Vissa saker är mer beroendeframkallande än andra och jag har fått några nya saker som jag är helt galet beroende av som exempel:

Min mobil.

Jag klarar mig inte utan den. Dygnet runt är den påslagen.
Jag har mobilen med mig överallt, den är aldrig mer än några meter ifrån mig. Jag blir arg när jag inte har täckning eller ifall jag upptäcker att batteriet börjar ta slut och jag inte har tillgång till laddare.
Rörligheten i min högra tumme har blivit superbra eftersom jag har blivit ett sms freak. Blir galet glad när jag hör ljudet av bebis skratt ifrån min mobil. Då har jag fått sms av någon.

Turknötter (ursäkta uttrycket)
Turknötter är ju dem härligt rostade och saltade solrosfröna. Jag tar ett litet frö mellan framtänderna, knäcker till på skalet en gång sen en gång till. Därefter tar jag hjälp av tungan så får jag ut fröet. Har till och med fått mina vänner att älska dem härliga fröna. Dock finns det en nackdel, efter si så där hundra frön, börjar läpparna svullna pga. allt salt och tungan blir sträv. Fördelen är att man behöver ju inte botoxa läpparna.

Digitalkameran
Vid varje tillfälle jag får är jag där med kameran. Älskar och ta bilder, massor av bilder av mina nära och kära. Och har jag inte digitalkameran tillhands så har jag ju alltid mobilen. Allt och alla fastnar på bild när jag är i farten. 
Jag önskar er inte guld, mina barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar er modet att vara er själv
och stå för det ni har sagt.
Jag önskar er inte en stenfri väg,
men kraften att på vägen gå.
Jag önskar er kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på.

image136

Med en obönhörlig kraft och mjukhet
berör ni mitt allra innersta.
Letar er fram till varje liten vrå.
Dyrkar upp hjärtats låsta rum.
Väcker känslor jag inte trodde fanns.
Väcker mitt slumrande jag.

Jag vill ge er det finaste jag har.
Jag lägger mitt hjärta i era händer.
Det är fullt av kärlek.
Det är fullt av längtan.
Jag ger det till er. 
Ni gör med det vad ni vill.
Mitt hjärta det är ert.

Det finns alltid ord man missbrukar mer än andra. Ibland kan man komma på sig själv att man använder ordfraser väldigt ofta.


Mina ord som jag säger ofta:
* Seriöst?
* Eller hur!
* Ärligt?
* Det kan jag tänka mig
* E det så?
* Mamma inte mig
* Helt Galet


På vägen till fritids imorse hade jag och D följande samtal.

D: Seriöst mamma, alltså... Gert Fylking har ju inge hår.
JAG: Nä, det har han nog inte. Men han kanske rakar av sig håret.
D: Eller hur...Men han har inget hår.
JAG: Ok, men han kan fortfarande raka av sig håret på huvudet.
D: Jag såg att han inte hade något hår när vi kollade på rix fm festivalen i kalmar.
JAG: Jag tror dig.
D: Jag svär mamma... Han har inge hår.

Vill påpeka att jag smålog under samtalet eftersom han använde "mina ord", så söt som han är min pöjk

Inga problem att kliva upp idag, värre blir det imorgon då är det ju tisdag. Gillar inte tisdagar ( läs inlägg " Ingen solsken i kalmar, men jag strålar i alla fall" ).
Jag hade en skön start på jobbet idag. Någon/ något hade avslutat mitt konto, så jag kom inte in i datan. Det tog dem hela förmiddagen att lösa det problemet och jag klagade inte.
Det är nog tur att jag sitter i mitten av kontorslandskapet så jag kan inte se ut genom fönstret.Om jag hade kunnat se ut så hade jag nog blivit ledsen i ögat eftersom det var så otroligt fint väder ute.
Det var jätte roligt att träffa alla jobbar kompisar igen, få berätta om min härliga sommar som jag har haft och få höra vad alla andra har gjort. En sa till mig att jag såg så utvilad och fräsch ut, hon undrade hur jag hade lyckats med det ;-)

Hoppas du kände den varma vinden jag skickade till dig ;-)
Härliga sommaren 2007 i bilder.
Nu i helgen fick jag mitt livs överraskning. Trodde inte mina ögon när du stod där i mitt vardagsrum. Blev tok lycklig för så som jag har saknat dig. Alla andra visst att du skulle komma utom jag. Nu i efterhand så kan jag förstå alla "hintar". Tack älskling för att du kom hit och överraskade mig.


Summering av sommaren år 2007:
1. Att jag fick lyckan att träffa M, min kärlek.
2. Regn i mängder men det hindrade inte mig och barnen att hitta på en massa skoj i alla fall.
3. Sena nätter på min balkong med alla mina härliga vänner.
4. 3 dgr på stranden då vi lyckades pressa lite sol.
5. Avståndet mellan Kalmar och Borås (borde kapas för avståndet är oändligt lång då man vill vara nära sin älskling hela tiden)
6. "Turknötter" (torkade solrosfrön)
7. Alla fina bilder
8. Alla skratt
9. Alla nya ord
Snart är semestern slut, inte många dagar kvar nu.
Har haft turen och fått några soliga dagar, så jag har kunnat pressat i solen för att få lite färg på kroppen och barnen några timmar vid stranden för att bygga sandslott.

Tro det eller ej, men det ska bli riktigt skönt och få börja jobba igen. Att få komma in i rutiner igen, vardagen och allt vad det innebär. Tror inte jag är gjord att ha för mycket fritid. Jag blir så himla rastlös och måste hela tiden försöka komma på nya saker att göra bara för att få tiden att gå. Jag gillar inte att bara ligga still på sofflocket och inte göra någonting. Jo om det är mys inblandat då kan man ligga på sofflocket en hel dag.

D börjar första klass, det är verkligen något stort som sker i hans liv.
Y blir störst på dagis, han ska ta hand om alla små barn, säger han. Stolt som bara den är han.
Innan jag hinner blinka så är det väl moppe, folköl, målbrott, tjejer och kondomer för hela slanten för mina älskade grabbar.
Älskar mina grabbar, dem är verkligen mitt allt. Puss, mamma älskar er massor....
Efter 8 härliga dagar är jag nu hemma igen. Har varit i Borås trakten.

Följande saker var det bästa med resan:

Härliga människor Speciellt en,

Shopping Sprang benen av mig, stort plus till all duktig personal, här snackar vi service i högsta nivå

Borås djurparken Verkligen sevärt, barnen gillade pingvinerna bäst och dem tyckte det var tur att M inte var med annars hade han skjutit älgarna/rådjuren som var där

God mat Fått mat av en mästerkock, jag har inte lagat mat en enda dag, snacka om att jag blev bortskämd

Öl Har bara semester en gång om året

Natur Älskar deras vackra natur. Tappar andan varje gång jag närmar mig dessa trakter.

Kärlek Skulle inte vilja vara utan M. Är så glad över att våra vägar möttes, du får hela min värld att gunga

Minnen Massor av härliga minnen och upplevelser som jag kommer att bära med mig resten av mitt liv

Mitt liv leker och jag med den.
image33